Wat is mijn actieve apparaattype en hoe vaak kan ik nog wisselen?

Het actieve apparaattype verwijst naar het type apparaat waarop u LastPass wilt gebruiken: ofwel Computer ofwel Mobiel. U kunt maximaal drie keer wisselen tussen de twee apparaattypen voordat het apparaattype definitief wordt toegewezen. U kunt deze informatie (uw actieve apparaattype en het aantal keren dat u nog kunt wisselen van apparaattype) vanaf 16 maart 2021 zowel op computers als op mobiele apparaten bekijken.

Opmerking: 'actieve apparaattypen' is alleen van toepassing op gebruikers van LastPass Free. LastPass Premium en LastPass Families zijn niet beperkt tot één apparaattype.

Het type apparaat heeft geen betrekking op het aantal apparaten of besturingssystemen dat wordt gebruikt voor toegang tot LastPass, maar op de aard van die apparaten. Gebruikers van LastPass Free kunnen LastPass gebruiken op een onbeperkt aantal apparaten van hun actieve apparaattype (dus alleen op computers of alleen op mobiele apparaten).

Voordat u begint: deze wijzigingen treden vanaf 16 maart 2021 in werking en zijn dus vanaf die datum zichtbaar in LastPass.
  1. Vanaf 16 maart 2021 voert u een van de volgende handelingen uit als u LastPass op een computer of een mobiel apparaat opent:
    Apparaattype Instructies
    Computer
    1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
      • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPassen selecteer Mijn kluis openen.
      • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
    2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
    3. Op het tabblad Algemeen onder Accountinformatie wordt bij 'Actief apparaattype' de volgende informatie weergegeven:
      • Huidig actief apparaattype
      • Het aantal keren dat u nog kunt wisselen (tussen apparaattypen)
    Mobiele apparaten
    1. Open de LastPass Password Manager-app op uw mobiele apparaat.
    2. Meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
    3. Ga naar Instellingen > LastPass-Account.
    4. Bij 'actief apparaattype' wordt de volgende informatie weergegeven:
      • Huidig actief apparaattype
      • Het aantal keren dat u nog kunt wisselen (tussen apparaattypen)