Wat is dark web-monitoring?

De functie voor dark web-monitoring beoordeelt al uw opgeslagen gebruikersnamen (die te vinden zijn in de wachtwoordvermeldingen voor sites en die de gebruikersnaam of het e-mailadres als indeling kunnen hebben) in uw kluis en geeft direct een waarschuwing – via e-mailmeldingen en het Beveiligingsdashboard – als een van uw gebruikersnamen is aangetroffen in de database met gelekte inloggegevens. Als u gecompromitteerde gebruikersnamen/e-mailadressen heeft, wordt u door de stappen geleid die nodig zijn om het wachtwoord voor de gekraakte site te wijzigen. U kunt ook de gebruikersnamen beheren die u van de monitorfunctie wilt uitsluiten. Lees hoe u dark web-monitoringwaarschuwingen kunt beheren.

U kunt ook stoppen met het monitoren van gebruikersnamen/e-mailadressen die u wilt uitsluiten, maar als u van gedachten verandert, kunt u het monitoren hiervan altijd weer starten zodat deze worden opgenomen in de dark web-monitoring. Let op. Gebruikersnamen/e-mailadressen die gekoppeld zijn aan gedeelde items (individuele gedeelde items of gedeelde mappen), worden niet gemonitord.

Opmerking:

Deze functie is niet beschikbaar in de LastPass Password Manager-apps voor iOS en Android, maar mobiele gebruikers kunnen wel de veiligheidstest uitvoeren op hun apparaat.