Wat is er veranderd in de LastPass-pakketten voor zakelijk gebruik?

LastPass heeft de pakketten voor Enterprise en Identity vernieuwd om bedrijven de flexibiliteit en vrijheid te geven alleen te betalen voor de functies die hun organisatie gebruikt.

Wat is er veranderd en wanneer?

Het aanbod aan LastPass-pakketten voor zakelijk gebruik omvat vanaf 15 juni 2021 het volgende:

Basisaanbod:

LastPass Business
Zakelijke wachtwoordbeheerder die medewerkers de mogelijkheid geeft aanmeldingsgegevens aan te maken, op te slaan en te delen, en tegelijkertijd waardevolle inzichten en controle te biedt aan LastPass-beheerders. LastPass biedt één oplossing om uw identiteitsbeheer op te starten, met extra toegangs- en verificatiefuncties, zoals single sign-on (SSO) voor vereenvoudigde toegang voor maximaal drie (3) cloud-toepassingen en meervoudige verificatie (MFA) om de SSO-toepassingen en de LastPass-kluis te beveiligen.

Nieuw!
LastPass Business is inclusief Families as a Benefit. Met deze secundaire arbeidsvoorwaarde ontvangen medewerkers een premium LastPass-account voor persoonlijk gebruik en tot vijf (5) accounts voor hun familie of vrienden, om zowel hun professionele als persoonlijke digitale leven te beschermen. Deze functie wordt in juli 2021 aan het product toegevoegd.

Extra opties (add-ons):

Advanced Single Sign-On
Mogelijkheid om onbeperkt cloud-toepassingen toe te voegen aan LastPass single sign-on om medewerkers toegang met één klik te bieden.
Advanced Multifactor Authentication
Gestroomlijnde wachtwoordloze meervoudige verificatie voor cloud-toepassingen en verouderde toepassingen, VPN's en werkstations.

In de onderstaande tabel ziet u de nieuwe LastPass Business-pakketten met de bijbehorende functies. U kunt ook de LastPass-abonnementen & prijzen bekijken voor aanvullende informatie.

Nieuw Business-pakket Inbegrepen functies Prijs (per gebruiker, per maand) Totaal (per gebruiker, per maand)
LastPass Business (basispakket met basis SSO & basis MFA)
  • Kluis voor wachtwoordbeheer
  • Basis SSO: Geïntegreerde single sign-on met maximaal drie (3) voorgedefinieerde apps
  • Basis MFA: Meervoudige verificatie om aanmeldingen voor de kluis en SSO-apps te beschermen
Basis ($ 6) $ 6
LastPass Business + add-on Advanced SSO
  • Kluis voor wachtwoordbeheer
  • Advanced SSO: Geïntegreerde single sign-on met onbeperkte (SSO) apps
  • Basis MFA: Meervoudige verificatie om aanmeldingen voor de kluis en SSO-apps te beschermen
Basis ($ 6) + Add-on Advanced SSO ($ 2) $ 8
LastPass Business + add-on Advanced MFA
  • Kluis voor wachtwoordbeheer
  • Basis SSO: Geïntegreerde single sign-on met maximaal drie (3) voorgedefinieerde apps
  • Advanced MFA: Meervoudige verificatie om aanmeldingen te beschermen voor wachtwoordbeheer, SSO-apps, VPN's, integraties van externe identiteitsproviders en werkstations
  • Verificatie zonder wachtwoorden (gebruik van gezichtsscan/vingerafdruk voor verificatie)
  • Workststation Login voor Windows en Mac
  • Omgevingsafhankelijk beleid (inclusief geofencing, herstel- en verificatiebeleid)
Let op: Voor het gebruik van de functies van de add-on Advanced MFA is een smartphone vereist.
Basis ($ 6) + Add-on Advanced MFA ($ 3) $ 9
LastPass Business + add-ons Advanced SSO & Advanced MFA (bundel)
  • Kluis voor wachtwoordbeheer
  • Advanced SSO: Geïntegreerde single sign-on met onbeperkte (SSO) apps
  • Advanced MFA: Meervoudige verificatie om aanmeldingen te beschermen voor wachtwoordbeheer, SSO-apps, VPN's, integraties van externe identiteitsproviders en werkstations
  • Verificatie zonder wachtwoorden (gebruik van gezichtsscan/vingerafdruk voor verificatie)
  • Workststation Login voor Windows en Mac
  • Omgevingsafhankelijk beleid (inclusief geofencing, herstel- en verificatiebeleid)
Let op: Voor het gebruik van de functies van de add-on Advanced MFA is een smartphone vereist.
Basis ($ 6) + Advanced SSO ($ 2) + Advanced MFA ($ 3) Speciale combinatieprijs = $ 10

Hoe zit de nieuwe LastPass Business in elkaar?

Ons nieuwe zakelijke aanbod is gebaseerd op feedback van onze klanten. Uit gesprekken met zakelijke gebruikers zijn veel recente wijzigingen in LastPass voortgekomen. Enkele van de spannende updates:

Families as a Benefit

Vanaf juli is Families as a Benefit beschikbaar voor elk LastPass Business-account. Bedrijven kunnen elke eindgebruiker een eigen LastPass Families-account toekennen om hun persoonlijke leven te beveiligen, plus vijf (5) extra licenties om met hun gezin of vrienden te delen.

Updates voor de Admin Console
We hebben de afgelopen maanden een nieuwe, uitgebreide Admin Console uitgerold om beheerders met het accountbeheer te helpen en de ingebruikname door eindgebruikers te bevorderen. We blijven verder werken aan onze optimalisatie op weg naar een meer gestroomlijnde en vereenvoudigde beheerderservaring.
Verbeteringen in de functies
We hebben ook onze opties voor single sign-on en meervoudige verificatie uitgebreid. De toegang tot SSO-apps en het toevoegen van SSO-apps is gemakkelijker dan ooit, en de LastPass Authenticator-apps zijn gecombineerd in één gebruiksvriendelijke app.

Waarom zijn deze wijzigingen doorgevoerd?

Naarmate bedrijven zich steeds meer bezighouden met digitaal identiteitsbeheer, is flexibiliteit nodig om de toegangs- en/of verificatievereisten toe te voegen die aan hun beveiligingsdoelstellingen voldoen.

LastPass heeft de zakelijke pakketten vernieuwd om een duidelijk aanbod te kunnen presenteren met specifieke add-ons voor single sign-on (SSO) en meervoudige verificatie (MFA) zodat bedrijven het pakket kunnen kiezen dat precies aansluit op hun behoeften – en tegelijkertijd een keuze uit verschillende opties hebben om aan de veranderende beveiligingsvereisten te voldoen.

We blijven daarom nieuwe functies en integraties toevoegen om de waarde van de LastPass Business-suite nog verder te verbeteren. Hiermee kan LastPass de leider blijven op het gebied van wachtwoordbeheer, terwijl het bedrijven de tools biedt die ze nodig hebben om toegang en verificatie tot een succes te maken, zodat hun identiteitsbeheer zich kan blijven ontwikkelen.

Hoe kan de nieuwe productstructuur van LastPass Business huidige klanten beïnvloeden?

Zakelijke LastPass-klanten zijn door deze nieuwe productstructuur niet verplicht om actie te ondernemen.

• LastPass Teams-accounts: Er is geen uitwerking op Teams als gevolg van deze nieuwe productstructuur.
  • LastPass Enterprise-accounts:
    • Voor Enterprise-accounts die minder dan drie (3) apps voor single sign-on gebruiken, migreren we deze accounts naar ons nieuwe LastPass Business-aanbod op hun volgende verlengingsdatum.
    • Voor Enterprise-accounts met meer dan drie (3+) single sign-on apps die zijn geconfigureerd, is er voor het komende jaar geen verandering. We migreren deze accounts na een jaar op hun verlengingsdatum naar de nieuwe LastPass Business-pakketten.
  • LastPass Identity-accounts: Het komende jaar verandert er niets voor Identity-accounts. We migreren deze accounts na een jaar op hun verlengingsdatum naar de nieuwe LastPass Business-pakketten.

• LastPass MFA-accounts: De nieuwe productstructuur verandert niets aan de op zichzelf staande MFA-accounts.