Wat is een eenmalig herstelwachtwoord in LastPass?

Met het eenmalige herstelwachtwoord kunt u uw hoofdwachtwoord wijzigen om toegang te krijgen tot uw LastPass-kluis als u onverhoopt ooit uw hoofdwachtwoord vergeet. Omdat uw kluis versleuteld is, is dit de sleutel die wordt gebruikt om de kluis te ontsleutelen tijdens accountherstel.

Er wordt automatisch een eenmalig herstelwachtwoord voor u aangemaakt wanneer u zich aanmeldt bij LastPass via de browserextensie. U kunt dit wachtwoord niet noteren.

Als u zich vanaf uw desktopcomputer bij LastPass aanmeldt met meerdere browsers en apparaten die u vertrouwt, maakt u in elke browser en op elk apparaat een eenmalig herstelwachtwoord. Wanneer u een wijziging aanbrengt in uw LastPass-account waardoor uw kluis opnieuw versleuteld wordt, wordt het eenmalige herstelwachtwoord dus ongeldig voor die combinatie van browser en apparaat, maar u kunt nog wel uw hoofdwachtwoord opnieuw instellen met een andere combinatie (browser plus apparaat).

Hieronder ziet u een aantal bewerkingen die ervoor kunnen zorgen dat een eenmalig herstelwachtwoord verloren of ongeldig raakt:

• Het wijzigen van uw hoofdwachtwoord op een mobiel apparaat (hiermee worden ALLE eenmalige herstelwachtwoorden die in uw browsers zijn opgeslagen ongeldig)
  • Het verwijderen/opnieuw installeren van de LastPass-browserextensie
  • Het uitschakelen van de LastPass-browserextensie
  • Het leegmaken van de LastPass-cache
  • Het formatteren van uw computer
  • Onbedoelde beschadiging van uw versleutelde cache van uw kluis (dit is zeldzaam maar kan worden veroorzaakt door andere programma's op uw apparaat)

Lees hoe u eenmalige herstelwachtwoorden aanmaakt vanaf uw desktopcomputer en/of mobiele apparaten.