Wat wordt bedoeld met 'apparaattypen'?

Lees deze veelgestelde vragen voor meer informatie over apparaattypen voor LastPass Free.

Wat is een apparaattype?

LastPass Free onderscheidt twee (2) typen apparaten: computers (waaronder alle browsers die op computers en laptops kunnen worden uitgevoerd) en mobiele apparaten (waaronder alle iOS/Android-smartphones, smartwatches en tablets).

Computers Mobiele apparaten
Desktops en laptops (Windows, macOS, Linux) iOS- en Android-telefoons
Windows-tablets Smartwatches
De LastPass-browserextensie (Chrome, Firefox, Safari)
Opmerking: Chromebooks waarop de LastPass-browserextensie wordt gebruikt vallen onder het apparaattype 'Computers'.
Tablets (iPads en Android-tablets)
Opmerking: Chromebooks waarop de LastPass Password Manager-app wordt gebruikt vallen onder het apparaattype 'Mobiele apparaten'.

Het type apparaat heeft geen betrekking op het aantal apparaten of besturingssystemen dat wordt gebruikt voor toegang tot LastPass, maar op de aard van die apparaten. Gebruikers van LastPass Free kunnen LastPass gebruiken op een onbeperkt aantal apparaten van hun actieve apparaattype (dus alleen op computers of alleen op mobiele apparaten).

Voorbeeld:

• Een gebruiker van LastPass Free met computers als actief apparaattype kan LastPass gebruiken op zowel een persoonlijke laptop als een werkcomputer, maar niet op een telefoon, tenzij hij/zij upgradet naar LastPass Premium of Families voor onbeperkte toegang tot beide typen apparaten.
  • Een gebruiker van LastPass Free met mobiele apparaten als actief apparaattype kan LastPass gebruiken op een persoonlijke iPhone, een zakelijk Android-toestel, een iPad en een iWatch, maar kan LastPass niet gebruiken op een desktopcomputer of laptop, tenzij hij/zij upgradet naar LastPass Premium of Families voor onbeperkte toegang tot beide typen apparaten.

Wat is het verschil tussen een apparaat en een type apparaat?

Met een apparaat wordt één fysiek apparaat bedoeld waarop u LastPass gebruikt (zoals uw persoonlijke iPhone of zakelijke laptop). Het apparaattype verwijst naar het soort apparaat en zegt niets over het aantal apparaten. In het bijzonder bedoelen we ofwel computers ofwel mobiele apparaten. Gebruikers van LastPass Free kunnen LastPass gebruiken op een onbeperkt aantal apparaten van het apparaattype dat actief is.

Wat is een 'actief' apparaattype?

Het actieve apparaattype verwijst naar het type apparaten dat u heeft gekozen om LastPass op te gebruiken – ofwel computers, ofwel mobiele apparaten.

Vanaf 16 maart 2021 kan LastPass Free alleen gebruikt worden op één type apparaat. Gebruikers van LastPass Free kunnen alleen dit apparaattype blijven gebruiken of upgraden naar LastPass Premium of Families voor onbeperkte toegang tot beide typen apparaten.

Wat wordt bedoeld met 'toegang tot apparaattype'?

Toegang tot apparaattype verwijst naar het soort apparaat waarop u zich wilt aanmelden en uw LastPass-account wilt openen. Vanaf 16 maart 2021 kan LastPass Free alleen gebruikt worden op één type apparaat (Computer of Mobiel). LastPass Premium blijft onbeperkte toegang bieden tot beide apparaattypen.

Opmerking: alle apparaten worden automatisch gesynchroniseerd voor iedere gebruiker, zodat gebruikers van LastPass Free altijd toegang hebben toto de inhoud van hun kluis, ongeacht op welk apparaat ze zich aanmelden bij hun LastPass-account.

Op hoeveel apparaten en appraattypen kan ik LastPass Free gebruiken?

Met LastPass Free kunt u LastPass gebruiken op een onbeperkt aantal apparaten van één apparaattype (computers of mobiele apparaten).

Het werkt als volgt:

• Als u computers kiest als uw actieve apparaattype, kunt u LastPass gebruiken op zo veel desktopcomputers en -laptops als u wilt.
  • Als u mobiele apparaten kiest als uw actieve apparaattype, kunt u LastPass gebruiken op zo veel iOS-/Android-smartphones, tablets en smartwatches als u wilt.
Opmerking: zoals altijd kunt u een onbeperkt aantal wachtwoorden, veilige notities en items opslaan.

Om een onbeperkt aantal apparaten van beide apparaattypen te gebruiken, moet u upgraden naar LastPass Premium of Families.

Hoe vaak kan ik mijn actieve apparaattype wijzigen?

U kunt maximaal drie keer wisselen tussen de twee apparaattypen computers en mobiele apparaten. Na de derde wisseling kunt u LastPass Free alleen nog gebruiken op het laatste type apparaat dat u had geselecteerd. LastPass is dan niet langer toegankelijk vanaf het andere type apparaat.

Als u LastPass op beide apparaattypen wilt blijven gebruiken, moet u upgraden naar LastPass Premium of Families.

Waar kan ik mijn actieve apparaattype zien en hoe vaak kan ik nog wisselen van apparaattype?

U kunt deze informatie bekijken in uw account vanaf zowel computers als mobiele apparaten.

Ik heb mijn actieve apparaattype drie keer gewijzigd. Wat gebeurt er nu?

Na drie keer wisselen van apparaattype kunt u LastPass Free alleen nog gebruiken op apparaten van het laatste apparaattype dat u had geselecteerd. U kunt LastPass dan dus nog gebruiken op ofwel alle computers, ofwel alle mobiele apparaten, maar niet op beide.

Als u LastPass op beide apparaattypen wilt blijven gebruiken, moet u upgraden naar LastPass Premium of Families.