Wat zijn beheerdersrollen?

LastPass bevat vooraf ingestelde beheerdersniveaus, en elk niveau heeft vooraf ingestelde configuratie-instellingen waaruit u kunt kiezen. Elk niveau biedt een bepaald set functies, zodat u verschillende niveaus van rechten voor LastPass kunt aanbieden.

Opmerking: Ziet u iets anders? Raadpleeg deze instructies voor de Admin Console van de wachtwoordbeheerder of de Admin Console voor SSO en MFA.
Opmerking: Beheerders kunnen slechts één beheerdersniveau tegelijkertijd hebben.

Gebruiker

Dit zijn individuele accountgebruikers (medewerkers) die alleen de volgende rechten hebben:

• Toegang tot de eigen kluis en mappen die met hen gedeeld zijn
  • Gebruik van functies en toegang kan worden beperkt met beleidsregels in LastPass

Oudere Helpdeskbeheerder

De beheerdersrol met de minste rechten, voor dagelijks beheer van LastPass en IT-support voor medewerkers U kunt de toegang tot de Admin Console beperken met de beleidsregel Beperkt toegang geven tot de Admin Console.

Met elke numerieke waarde (1, 2, 3 en 4) wordt er een nieuwe bevoegdheid toegevoegd naast de functionaliteit die wordt vermeld in de waarde ervoor. Kies een van de volgende configuraties:

1. Hoofwachtwoord resetten alleen toegestaan voor gebruikers maar niet voor volledige beheerders (hiervoor moet ook het beleid 'Superbeheerders toestaan hoofdwachtwoorden te resetten' zijn ingeschakeld)
  2. Staat alleen de volgende acties toe:
    1. Hoofwachtwoord resetten alleen toegestaan voor gebruikers maar niet voor volledige beheerders (hiervoor moet ook het beleid 'Superbeheerders toestaan hoofdwachtwoorden te resetten' zijn ingeschakeld)
    2. Meervoudige verificatie uitschakelen voor gebruikers
  3. Staat alleen de volgende acties toe:
    1. Hoofwachtwoord resetten alleen toegestaan voor gebruikers maar niet voor volledige beheerders (hiervoor moet ook het beleid 'Superbeheerders toestaan hoofdwachtwoorden te resetten' zijn ingeschakeld)
    2. Meervoudige verificatie uitschakelen voor gebruikers
    3. Beheer van de pagina Gebruikers
  4. Staat alleen de volgende acties toe:
    1. Hoofwachtwoord resetten alleen toegestaan voor gebruikers maar niet voor volledige beheerders (hiervoor moet ook het beleid 'Superbeheerders toestaan hoofdwachtwoorden te resetten' zijn ingeschakeld)
    2. Meervoudige verificatie uitschakelen voor gebruikers
    3. Beheer van de pagina Gebruikers
    4. Beheer van de pagina Groepen
  5. Staat alleen toegang toe voor Beheerde Bedrijven (met uitzondering van toegangsrechten 1-4). Voor meer informatie raadpleegt u Wat zijn Beheerde Bedrijven in LastPass Business?

Helpdesk-beheerder

Helpdeskbeheerders kunnen de volgende beperkende taken alleen uitvoeren in de nieuwe Admin Console:

Opmerking: Deze beheerder heeft geen toegang tot de verouderde Admin Console. Als u een beheerder toegang wilt geven tot de verouderde Admin Console, moet u deze toewijzen als 'beheerder' of 'superbeheerder'.
Beperking: Helpdeskbeheerders kunnen meervoudige verificatie niet uitschakelen voor gebruikers. Als u wilt dat een beheerder meervoudige verificatie voor gebruikers kan uitschakelen, moet u deze toewijzen als een verouderde 'helpdeskbeheerder' (met een waarde van 2, 3 of 4), 'beheerder' of 'superbeheerder'.
  • Hoofdwachtwoorden resetten voor gebruikers, maar niet voor beheerders
  • Alle sessies van gebruikers beëindigen
  • Alleen-lezen-toegang tot de pagina Gebruikers
  • Alleen-lezen-toegang tot de pagina Groepen

Beheerder

Dit zijn IT-beheerders en teammanagers met toegang tot alle onderdelen van het beheerdersdashboard. Zij kunnen LastPass beheren, instellen en uitrollen, door het aan gebruikers toe te wijzen, toegangsbeleid in te stellen en nog veel meer. Zorg ervoor dat u deze beheerdersaccounts van LastPass beveiligt met meervoudige verificatie. Beheerders hebben dezelfde toegangsrechten als verouderde helpdeskbeheerders (hierboven beschreven), plus:

• Toegang tot alle onderdelen van de Admin Console
  • Mogelijkheid om beleidsregels in en uit te schakelen
  • Gebruikers toevoegen of verwijderen

Superbeheerder

U heeft waarschijnlijk maar één of twee superbeheerders met alle mogelijke toegangsrechten voor LastPass, vooral voor noodgevallen. Superbeheerders hebben dezelfde toegangsrechten als beheerders (hierboven beschreven), plus: