HELP FILE

Gedeelde mappen bekijken en beheren in LastPass Enterprise (beheerders)

Als LastPass Enterprise-beheerder kunt u alleen-lezen-informatie bekijken over elke gedeelde map die in uw account wordt aangemaakt en over de toegewezen gebruikers, de beveiligingsscore en de items die in de map aanwezig zijn. U kunt ook een gedeelde map maken (met deze handeling gaat u naar uw LastPass-kluis).

Opmerking: Ziet u iets anders? Raadpleeg deze instructies voor de nieuwe Admin Console.

Als u een specifieke set gebruikers aan een gedeelde map wilt toevoegen, kunt u een groep maken in de Admin Console.

Hoewel er geen beperking geldt voor het aantal gebruikers dat u aan een gedeelde map kunt toevoegen, kunnen de accountprestaties minder worden als een gedeelde map aan meer dan 1000 gebruikers wordt toegewezen.

Gebruikers van gedeelde mappen in Enterprise Admin Console

Een gedeelde map toevoegen

  1. Meld u aan en open de LastPass Admin Console op een van de volgende manieren:
    • Klik terwijl u bij LastPass bent aangemeld op het actieve LastPass-pictogram in de knoppenbalk van uw browser en selecteer Admin Console in het menu.
    • Meld u aan bij https://lastpass.com/company/#!/dashboard met de gebruikersnaam en het hoofdwachtwoord van de beheerder.
  2. Selecteer Gedeelde mappen in het menu links.
  3. Klik op Gedeelde map toevoegen in het navigatiegedeelte bovenin.
    Er wordt een nieuw browservenster of -tabblad met uw kluis geopend.
  4. Voer een naam voor de map in wanneer u hierom wordt gevraagd en klik op Maken.

Details over een gedeelde map weergeven

  1. Meld u aan en open de LastPass Admin Console op een van de volgende manieren:
    • Klik terwijl u bij LastPass bent aangemeld op het actieve LastPass-pictogram in de knoppenbalk van uw browser en selecteer Admin Console in het menu.
    • Meld u aan bij https://lastpass.com/company/#!/dashboard met de gebruikersnaam en het hoofdwachtwoord van de beheerder.
  2. Selecteer Gedeelde mappen in het menu links.
  3. Alle gedeelde mappen worden weergegeven (ook mappen die verwijderd zijn), met daarbij de beveiligingsscore voor de map, het aantal websites in de map en het totale aantal toegewezen gebruikers.
  4. Selecteer de gewenste map en klik vervolgens op de volgende tabbladen om de details te bekijken:
    • Gebruikers – Dit tabblad bevat een overzicht van alle gebruikers die aan de gedeelde map zijn toegewezen en hun toegangsmachtigingen.
    • Beveiligingsscore – Dit tabblad bevat een overzicht van:
      • De score voor de veiligheidstest
      • Het aantal items
      • Gemiddelde wachtwoordsterkte
      • Het aantal lege wachtwoorden dat is opgeslagen
      • Het aantal dubbele wachtwoorden dat is opgeslagen
      • Het aantal websites met vaker gebruikte wachtwoorden
      • Aantal zwakke wachtwoorden
    • Websites – Dit tabblad bevat een overzicht van alle websites in de gedeelde map, met de datum en tijd dat de site voor het laatst is geopend.

Gebruikers toevoegen aan een gedeelde map

U moet LastPass-beheerder zijn met de beleidsregel "Superbeheerders toestaan gedeelde mappen te openen" ingeschakeld en beheerdersrechten voor de gedeelde map hebben om deze aan gebruikers te kunnen toewijzen.
  1. Meld u aan en open de LastPass Admin Console op een van de volgende manieren:
    • Klik terwijl u bij LastPass bent aangemeld op het actieve LastPass-pictogram in de knoppenbalk van uw browser en selecteer Admin Console in het menu.
    • Meld u aan bij https://lastpass.com/company/#!/dashboard met de gebruikersnaam en het hoofdwachtwoord van de beheerder.
  2. Selecteer Gedeelde mappen in het menu links.
  3. Selecteer de gewenste map.
  4. Klik op Gebruikers toevoegen.
  5. Zoek de gewenste gebruiker(s) en klik op Toevoegen.
  6. Stel de juiste toegangsrechten in als hierom wordt gevraagd. Kies uit het volgende:
    • Beheerder: Gebruikers kunnen sites in gedeelde mappen bewerken en anderen uitnodigen voor de map.
    • Alleen-lezen-toegang: Gebruikers kunnen items in de gedeelde map bekijken, maar ze kunnen ze niet bewerken of anderen uitnodigen voor de map.
    • Wachtwoorden verbergen: Gebruikers kunnen geen wachtwoorden zien die aan gedeelde items gekoppeld zijn.
  7. Klik op Opslaan.
    U heeft gebruikers toegevoegd aan de geselecteerde gedeelde map.