Het Sharing Center gebruiken

U kunt een item (zoals een gebruikersnaam, wachtwoord of veilige notitie) delen met een andere LastPass-gebruiker door het Sharing Center te gebruiken om de ontvanger in kennis te stellen. Deze kan de gedeelde informatie vervolgens accepteren. Als u na het delen van een item van gedachten verandert, is dat geen probleem. U heeft altijd de mogelijkheid de toegang tot uw gedeelde item in te trekken nadat het is verzonden. U wordt nadrukkelijk geadviseerd alleen items te delen met mensen die u vertrouwt.

Meer informatie over gedeelde mappen.

Bekijk de video

Beperkingen van het Sharing Center

• Als een item is gedeeld en de eigenaar het gedeelde item bijwerkt nadat het gedeeld is, moet de eigenaar het opnieuw delen om er zeker van te zijn dat de ontvanger over de meest recente versie van het item beschikt.
  • Een ontvanger van een gedeeld item kan het gedeelde item niet bewerken. Als de ontvanger wijzigingen wil aanbrengen in een gedeeld item, moet deze het item eerst klonen (zodat er een afzonderlijke itemvermelding wordt aangemaakt) en vervolgens de wijzigingen lokaal aanbrengen in de eigen kluis. Dus als de verzender wil dat de ontvangers wijzigingen in gedeelde items kunnen aanbrengen, moet deze een gedeelde map gebruiken.
  • Een enkel item kan met maximaal 30 LastPass-gebruikers worden gedeeld. Als wordt geprobeerd het item met een 31e gebruiker te delen, krijgt de verzender een bericht met de boodschap een gedeelde map te gebruiken.
  • Als u ervoor kiest het de ontvanger van een gedeeld item toe te staan het wachtwoord te bekijken, adviseren we het genereren van een veilig wachtwoord voor elk site-wachtwoord dat u deelt. Hieronder vindt u meer info.
  • We adviseren alle wachtwoorden willekeurig aan te laten maken. Hiermee voorkomt u dat ontvangers van een gedeeld item uw wachtwoorden kunnen raden op basis van het wachtwoord (of de wachtwoorden) die u met hen gedeeld heeft.
  • Als de verzender of ontvanger van een gedeeld item de gedeelde site-vermelding verwijdert, wordt het gedeelde item ingetrokken en verwijderd uit de kluis van de ontvanger.
  • Veilige notities bieden niet de mogelijkheid het wachtwoord te verbergen voor de ontvanger van een gedeeld item.
  • Als u een nieuwe gedeelde map wilt toevoegen of een standaardmap wilt converteren naar een gedeelde map als nieuwe gebruiker, wordt u gevraagd deel te nemen aan een LastPass Families-account. Gedeelde mappen worden ook ondersteund in Teams- en zakelijke accounts.
Opmerking:  Als u nog niet het e-mailadres van uw LastPass-account bevestigd hebt, wordt u gevraagd dat eerst te doen voordat u een item of map kunt delen.

Info over verborgen wachtwoorden voor gedeelde items

Wanneer u een item deelt, moet u zich – ongeacht de vraag of u de optie "Ontvanger toestaan om het wachtwoord te zien" inschakelt – bewust zijn van het volgende:

• Behendige eindgebruikers kunnen in principe het wachtwoord achterhalen als ze gebruikmaken van geavanceerde technieken, maar LastPass kan deze gegevens in geen geval inzien aangezien deze versleuteld zijn met de openbare sleutel van het account.
  • Het is ook mogelijk gedeelde wachtwoorden te achterhalen met gebruikmaking van een andere wachtwoordbeheerder.

Om deze redenen adviseert LastPass u een veilig wachtwoord aan te maken dat uitsluitend bedoeld is voor de site die u deelt. Zo voorkomt u het delen van wachtwoorden waarvan u niet wilt dat de ontvanger die heeft.