HELP FILE

Het Sharing Center gebruiken

U kunt een item (zoals een gebruikersnaam, wachtwoord of veilige notitie) delen met een andere LastPass-gebruiker door het Sharing Center te gebruiken om de ontvanger in kennis te stellen. Deze kan de gedeelde informatie vervolgens accepteren. Als u na het delen van een item van gedachten verandert, is dat geen probleem. U kunt de toegang tot het gedeelde item na de verzending op elk gewenst moment weer intrekken. U wordt met klem geadviseerd alleen items te delen met mensen die u vertrouwt.

Bent u geïnteresseerd in gedeelde mappen? U kunt meer te weten komen over deze mogelijkheid in LastPass Families-, Teams- en Enterprise-accounts.

Bekijk de video

Onderwerpen in dit artikel:

Beperkingen van het Sharing Center

Een item delen

Gedeelde items weergeven

Een gedeeld item accepteren

Een gedeeld item intrekken

Gedeelde items verwijderen

Info over verborgen wachtwoorden voor gedeelde items

Beperkingen van het Sharing Center

  • Als een item is gedeeld en de eigenaar het gedeelde item bijwerkt nadat het gedeeld is, moet de eigenaar het opnieuw delen om er zeker van te zijn dat de ontvanger over de meest recente versie van het item beschikt.
  • Als u ervoor kiest het wachtwoord van een gedeeld item zichtbaar te maken voor de ontvanger, raden we u aan een veilig wachtwoord aan te maken voor elke website die u deelt. Meer info.
  • We adviseren alle wachtwoorden willekeurig aan te laten maken. Hiermee voorkomt u dat ontvangers van een gedeeld item uw wachtwoorden kunnen raden op basis van het wachtwoord (of de wachtwoorden) die u met hen gedeeld heeft.
  • Als de verzender of ontvanger van een gedeeld item de gedeelde website verwijdert, wordt het gedeelde item ingetrokken en verwijderd uit de kluis van de ontvanger.
  • Veilige notities bieden niet de mogelijkheid het wachtwoord te verbergen voor de ontvanger van een gedeeld item.
  • Als u een nieuwe gedeelde map wilt toevoegen of een standaardmap wilt omzetten naar een gedeelde map als nieuwe gebruiker, wordt u gevraagd deel te nemen aan een LastPass Families-account. Gedeelde mappen worden ook ondersteund in Teams- en Enterprise-accounts.

Opmerking: Als u het e-mailadres van uw LastPass-account nog niet bevestigd heeft, wordt u gevraagd dat eerst te doen voordat u een item of map kunt delen.

Een item delen

Als u een item deelt en het gedeelde item bijwerkt nadat het gedeeld is, moet u het opnieuw delen om er zeker van te zijn dat de ontvanger over de meest recente versie van het item beschikt.

  1. Meld u aan bij LastPass in uw browser.
  2. Klik op het actieve LastPass-pictogram en kies Mijn kluis openen.
  3. Zoek de gewenste website of de gewenste veilige notitie, houd uw muisaanwijzer erboven en klik op het pictogram Delen .
  4. Voer het e-mailadres van de andere LastPass-gebruiker in. Als u wilt dat degene met wie u het item deelt, het wachtwoord kan zien (in plaats van het alleen te gebruiken), schakelt u het selectievakje in bij de optie "Ontvanger toestaan om het wachtwoord te zien" en klikt u vervolgens op Delen. U wordt geadviseerd om vooraf het gedeelte Info over verborgen wachtwoorden voor gedeelde items te lezen. Hier vindt u belangrijke informatie.

Gedeelde items weergeven

Als u wilt zien welke informatie u met anderen heeft gedeeld en wat er met u is gedeeld, gaat u als volgt te werk:

  1. Klik vanuit uw kluis op Sharing Center in het navigatiegedeelte links.
  2. U kunt op de tabbladen Met anderen gedeeld of Met mij gedeeld klikken om de gedeelde items te bekijken.

Een gedeeld item accepteren

Als iemand die u kent een item met u heeft gedeeld, doet u het volgende om het gedeelde item te ontvangen:

  1. Klik vanuit uw kluis op Sharing Center in het menu links.
  2. Klik op het tabblad Met mij gedeeld. In het gedeelte "Open" ziet u één of meer items staan. Houd de muisaanwijzer boven het open item en klik op Accepteren.
  3. Standaard staan alle geaccepteerde items in het Sharing Center opgeslagen in het tabblad Met mij gedeeld in het gedeelte "Geaccepteerd". U kunt eventueel op het pictogram Bewerken klikken en een specifieke map opgeven.

Een gedeeld item intrekken

Ga als volgt te werk als u een item dat u eerder met iemand heeft gedeeld, weer wilt intrekken:

  1. Klik vanuit uw kluis op Sharing Center in het menu links.
  2. Klik op Met anderen gedeeld en zoek het gedeelde item in het gedeelte Open of Geaccepteerd.
  3. Houd uw muisaanwijzer boven de vermelding waarvan u het delen wilt stoppen en klik op het pictogram Verwijderen .
  4. Wanneer u gevraagd wordt te bevestigen, klikt u op Ja.

Gedeelde items verwijderen

Uw kluis bevat items die anderen met u gedeeld hebben en items die u met anderen heeft gedeeld. Als u de toegang van een gebruiker tot een item wilt intrekken, raadpleegt u Een gedeeld item intrekken. Als u een item wilt verwijderen dat iemand met u gedeeld heeft, doet u het volgende:

  1. Klik vanuit uw kluis op Sharing Center in het menu links.
  2. Klik op het tabblad Met mij gedeeld.
  3. In dit gedeelte vindt u de items die met u zijn gedeeld. Houd uw muisaanwijzer boven het item waarvan u het delen wilt beëindigen en klik vervolgens op het pictogram Verwijderen .
  4. Klik op Ja om het verwijderen te bevestigen.

Info over verborgen wachtwoorden voor gedeelde items

Wanneer u een item deelt, moet u zich – ongeacht de vraag of u de optie "Ontvanger toestaan om het wachtwoord te zien" inschakelt – bewust zijn van het volgende:

  • Behendige eindgebruikers kunnen in principe het wachtwoord achterhalen als ze gebruikmaken van geavanceerde technieken, maar LastPass kan deze gegevens in geen geval inzien aangezien deze versleuteld zijn met hun openbare sleutel.
  • Het is ook mogelijk gedeelde wachtwoorden te achterhalen met gebruikmaking van een andere wachtwoordbeheerder.

Om deze redenen adviseert LastPass u een veilig wachtwoord aan te maken dat uitsluitend bedoeld is voor de site die u deelt. Zo voorkomt u het delen van wachtwoorden waarvan u niet wilt dat de ontvanger die heeft.