Hoe gebruik ik de LastPass-browserextensie?

U kunt de geïnstalleerde LastPass-browserextensie gebruiken voor al uw behoeften op het gebied van wachtwoordbeheer. U kunt aanmeldingsgegevens en gegevens invullen voor overeenkomende sites, zoeken in uw kluis of per categorie bladeren naar items. U kunt ook uw kluis openen, nieuwe items toevoegen, veilige wachtwoorden aanmaken, accountopties beheren en nog veel meer.

Opgeslagen gegevens invullen voor overeenkomende sites

Als u zich aanmeldt bij een website, worden de aanmeldingsgegevens die het best overeenkomen, automatisch voor u ingevuld. Als u een andere opgeslagen gebruikersnaam of een ander opgeslagen wachtwoord wilt gebruiken, klikt u op het actieve LastPass-pictogram in de knoppenbalk van uw browser om het menu van de extensie te openen, of gebruikt u het LastPass-veldpictogram in de aanmeldingsvelden om uw selectie te maken. Meer informatie.

Alle invulbare items weergeven

Als er meer dan drie sets referenties zijn voor een website, kunt u het menu Alle invulbare items weergeven selecteren en vervolgens de gewenste set kiezen.

Uw kluis openen

Selecteer Mijn kluis openen om alle items (wachtwoorden, notities, betaalkaarten, enzovoort) in uw LastPass-account te bekijken in een nieuw browsertabblad.

Alle items weergeven

Selecteer Alle items om uw opgeslagen aanmeldingsgegevens en gegevens te bekijken per categorie (wachtwoorden, notities, adressen, enzovoort). Dit is dezelfde weergave als het navigatiegedeelte links in uw LastPass-kluis.

Een nieuw item toevoegen

Als u een nieuw item aan uw kluis wilt toevoegen, selecteert u Item toevoegen en selecteert u vervolgens een itemcategorie die overeenkomt met de gegevens die u wilt opslaan. Vul zo veel informatie in als u zelf wilt en klik vervolgens op Opslaan.

U kunt ook handmatig gegevens opslaan door een aanmeldingsvenster of webformulier te bezoeken, de gegevens in te vullen die u wilt opslaan en vervolgens naar Item toevoegenBewaar alle ingevulde gegevens te gaan om een nieuwe itemvermelding te maken.

Lees meer over het toevoegen van nieuwe wachtwoorden, notities en items.

Een veilig wachtwoord aanmaken

U kunt in het extensiemenu de optie Veilig wachtwoord aanmaken selecteren en daarna de instellingen voor het maken van nieuwe wachtwoorden naar wens aanpassen. Meer informatie over het aanmaken van veilige wachtwoorden.

Onlangs gebruikte items weergeven

U kunt Onlangs gebruikt selecteren om de laatste tien items te bekijken die u in LastPass heeft geopend. U kunt de grootte van de lijst beheren in uwvoorkeursinstellingen voor de browserextensie via Accountopties > Voorkeuren van uw extensie > Geavanceerd.

Uw accountopties beheren

U kunt Accountopties selecteren om toegang te krijgen tot het Beveiligingsdashboard, uw Kluisidentiteiten, Favorieten, en Voorkeuren van uw extensie. U kunt ook Help of Afmelden selecteren.

Daarnaast heeft u de volgende geavanceerde opties:

• Sites vernieuwen : handmatige synchronisatie van onlangs aangebrachte wijzigingen doorvoeren.
  • Lokale cache leegmaken: eventueel lokaal opgeslagen bestanden uit uw actieve LastPass-sessie verwijderen; dit wordt geadviseerd als u gebruikmaakt van een openbare computer
  • Andere sessies: een weergave van al uw actieve LastPass-sessies
  • Importeren: wachtwoorden importeren uit andere bronnen
  • Exporteren: uw opgeslagen wachtwoorden en gegevens exporteren
  • Afdrukken: uw websites en veilige notities bekijken en een kopie voor uw archief afdrukken