LastPass instellen voor gebruik van verificatie met LastPass MFA

LastPass MFA is een adaptieve verificatieoplossing die verschillende verificatiemethoden ondersteunt, waaronder biometrie (gezichts- en vingerafdrukherkenning) en patroonherkenning. U kunt LastPass MFA gebruiken voor het verifiëren van uw inloggegevens bij uw LastPass-kluis (indien van toepassing) en/of voor websites waar u zich regelmatig bij aanmeldt.

Welke functies in de app beschikbaar zijn, hangt mede af van de instellingen die uw LastPass-beheerder heeft gemaakt.

Deze mobiele app kan alleen worden gebruikt door gebruikers van een zakelijke LastPass-account (LastPass Enterprise met MFA-proefversie, LastPass MFA en LastPass Identity). Meer informatie over LastPass-oplossingen voor het bedrijfsleven.

Niet gevonden wat u zoekt? Zie LastPass Authenticator.

Activeer eerst uw LastPass MFA-account

Instellen en configureren in LastPass

Na de activering kunt u instellen dat uw LastPass Identity-account moet worden beveiligd met LastPass MFA.

Opmerking: De stappen hieronder zijn uitsluitend beschikbaar voor gebruikers met een LastPass Identity-account. Meer informatie over verschillende typen zakelijke accounts.

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het actieve LastPass-pictogram LastPass en vervolgens op Mijn kluis openen.
  2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
  3. Klik op het tabblad Opties voor meervoudige verificatie.
  4. Klik op het pictogram Bewerken Bewerkingsoptie voor LastPass MFA.
  5. Selecteer Ja in de vervolgkeuzelijst "Ingeschakeld".
  6. Kies een van de volgende opties in de vervolgkeuzelijst "Offline toegang toestaan":
    • Selecteer Toestaan als u ook toegang tot LastPass wilt toestaan als u offline bent. Hiermee wordt lokaal een versleutelde kluis opgeslagen zodat u zich zonder meervoudige verificatie kunt aanmelden als er een probleem is met de internetverbinding.
    • Selecteer Niet toestaan als u offline toegang wilt blokkeren; dit houdt in dat meervoudige verificatie vereist is en er een internetverbinding moet zijn als LastPass wordt gebruikt.

Als deze optie is geselecteerd en u geen internetverbinding heeft en/of https://lastpass.com niet bereikbaar is, heeft u geen toegang tot uw kluis. Meer informatie over offline toegang.

7. Klik op Bijwerken wanneer u klaar bent.
  8. Voer uw hoofdwachtwoord in en klik op Doorgaan.
  9. LastPass MFA wordt nu weergegeven als "Ingeschakeld". Test de verificatie door u af te melden en daarna weer aan te melden bij uw LastPass-account, en tijdens het aanmelden het verzoek om verificatie te accepteren.

De LastPass MFA-app gebruiken om u aan te melden bij LastPass

1. Meld u bij LastPass aan met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord (bij de LastPass-browserextensie, de desktop-app voor de Mac of de app voor mobiel gebruik).
    Opmerking: Meervoudige veriricatie met de LastPass-desktop-app voor Windows wordt op dit moment niet ondersteund.
  2. Open de LastPass MFA-app op uw mobiele apparaat.
  3. Wanneer in de LastPass MFA-app om verificatie wordt gevraagd, selecteert u Accepteren. U heeft één minuut om dit te accepteren. Dit wordt aangegeven door een timer op het scherm.
  4. Verifieer uw identiteit met biometrische gegevens of een patroon.

U bent nu aangemeld bij uw LastPass-kluis.

LastPass MFA gebruiken

U kunt LastPass MFA pas gebruiken nadat uw LastPass-beheerder apps en websites voor u heeft geconfigureerd.

1. Open de LastPass MFA-app op uw mobiele apparaat.
  2. Ga naar de gewenste app of website (die gebruikmaakt van LastPass MFA) en meld u aan.
  3. Wanneer in de LastPass MFA-app om verificatie wordt gevraagd, selecteert u Accepteren. U heeft één minuut om dit te accepteren. Dit wordt aangegeven door een timer op het scherm.
  4. Verifieer uw identiteit met biometrische gegevens of een patroon.

U bent nu aangemeld bij uw app of website.