LastPass instellen voor gebruik van de LastPass MFA-app

De LastPass MFA-app is een adaptieve verificatieoplossing die verschillende verificatiemethoden ondersteunt, waaronder biometrie (gezichts- en vingerafdrukherkenning) en patroonherkenning. U kunt LastPass MFA gebruiken voor het verifiëren van uw inloggegevens bij uw LastPass-kluis (indien van toepassing) en/of voor websites waar u zich regelmatig bij aanmeldt.

Welke functies in de app beschikbaar zijn, hangt mede af van de instellingen die uw LastPass-beheerder heeft gemaakt.

Deze mobiele app kan alleen worden gebruikt door gebruikers met een LastPass Business-account. Meer informatie over onze LastPass Business-oplossingen.

Niet gevonden wat u zoekt? Zie LastPass Authenticator.

Activeer eerst uw LastPass MFA-account

Instellen en configureren in LastPass

Na de activering kunt u instellen dat uw LastPass Business-account moet worden beveiligd met LastPass MFA.

Opmerking:  De stappen hieronder zijn uitsluitend beschikbaar voor gebruikers met een LastPass Business-account. Meer informatie over verschillende typen zakelijke accounts.

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het actieve LastPass-pictogram LastPass en vervolgens op Mijn kluis openen.
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
  2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
  3. Klik op het tabblad Opties voor meervoudige verificatie.
  4. Klik op het pictogram Bewerken Bewerkingsoptie voor LastPass MFA.
  5. Selecteer Ja in de vervolgkeuzelijst "Ingeschakeld".
  6. Kies een van de volgende opties in de vervolgkeuzelijst "Offline toegang toestaan":
    • Selecteer Toestaan als u ook toegang tot LastPass wilt toestaan als u offline bent. Hiermee wordt lokaal een versleutelde kluis opgeslagen zodat u zich zonder meervoudige verificatie kunt aanmelden als er een probleem is met de internetverbinding.
    • Selecteer Niet toestaan als u offline toegang wilt blokkeren; dit houdt in dat meervoudige verificatie vereist is en er een internetverbinding moet zijn als LastPass wordt gebruikt.

Als deze optie is geselecteerd en u geen internetverbinding heeft en/of https://lastpass.com niet bereikbaar is, heeft u geen toegang tot uw kluis. Meer informatie over offline toegang.

7. Klik op Bijwerken wanneer u klaar bent.
  8. Voer uw hoofdwachtwoord in en klik op Doorgaan.
  9. De LastPass MFA-verificator wordt nu weergegeven als Ingeschakeld. Test uw verificatie door u af te melden bij uw LastPass-account en vervolgens weer aan te melden en de verificatieaanvraag te accepteren.

De LastPass MFA-app gebruiken om u aan te melden bij LastPass

1. Meld u aan bij LastPass met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
    Opmerking: Op dit moment wordt het gebruik van de LastPass MFA-app voor verificatie bij aanmelding bij de LastPass-desktop-app voor Windows niet ondersteund.
  2. Open de LastPass MFA-app op uw mobiele apparaat.
  3. Wanneer in de LastPass MFA-app om verificatie wordt gevraagd, selecteert u Accepteren. U heeft één minuut om het verificatieverzoek te accepteren, aangegeven door een timer op het scherm.
  4. Verifieer uw identiteit met biometrische gegevens (gezichtsherkenning of vingerafdrukherkenning) of een patroon.

U bent nu aangemeld bij uw LastPass-kluis.

De LastPass MFA-app gebruiken

U kunt LastPass MFA pas gebruiken nadat uw LastPass-beheerder apps en websites voor u heeft geconfigureerd.

1. Open de LastPass MFA-app op uw mobiele apparaat.
  2. Ga naar de gewenste app of website (die gebruikmaakt van LastPass MFA) en meld u aan.
  3. Wanneer in de LastPass MFA-app om verificatie wordt gevraagd, selecteert u Accepteren. U heeft één minuut om het verificatieverzoek te accepteren, aangegeven door een timer op het scherm.
  4. Bevestig uw identiteit met biometrische gegevens of een patroon.

U bent nu aangemeld bij uw app of website.