De LastPass-app voor de Mac gebruiken

Met de LastPass-app voor de Mac kunt u uw kluis direct vanaf uw bureaublad bekijken, bewerken en beheren met behulp van één losse app – terwijl u gestroomlijnde toegang krijgt en websites in uw standaardbrowser kunt openen met automatische aanmelding.

Onderwerpen in dit artikel:

Installeren en starten

De kluis in de LastPass-app gebruiken

Uw instellingen beheren

Afmelden of sluiten

Installeren en starten

Opmerking: Als LastPass Enterprise-beheerder raadpleegt u LastPass-software installeren met behulp van de Admin Console.

1. Download en installeer de LastPass-app voor de Mac uit de Mac App Store.
  2. Zodra de app is geïnstalleerd, klikt u op het LastPass-appsymbool om de app te starten.
  3. Het menubalksymbool voor LastPass verschijnt in de menubalk. Klik op het niet-actieve LastPass-symbool .

1. Vul uw e-mailadres en hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Aanmelden.
  2. Als u bent aangemeld, wordt het actieve (zwarte) LastPass-symbool weergegeven op de menubalk.

De kluis in de LastPass-app gebruiken

In de kluis in uw LastPass-app zijn al uw websites, veilige notities en formulierfuncties opgeslagen. Als u een item in de kluis selecteert, wordt het paneel Details weergegeven in het navigatiegedeelte rechts.

De functies van de kluis omvatten:

• Schakelen tussen de weergave van websites, veilige notities en formulierfunctie, of favorieten vanuit het menu links.
  • Nieuwe website, veilige notitie of formulierfunctie toevoegen door te klikken op de knop Toevoegen .
  • Klikken op het symbool met de ster om een item als favoriet te markeren.
  • Klikken op het symbool Openen om de site te openen in uw standaardbrowser (de symbolen worden weerspiegeld in uw standaardbrowser).
  • Klikken op het symbool Kopiëren om het item naar het klembord te kopiëren zodat u het later kunt plakken. Als een item naar het klembord is gekopieerd, wordt het symbool in de menubalk rood weergegeven.
  • Veiligheidstest selecteren om de veiligheidstest te doen.

Een nieuw wachtwoord aanmaken:

In het paneel Details kunt u een nieuw wachtwoord aanmaken door op Nieuw wachtwoord aanmaken te klikken. Let op. U moet uw nieuwe wachtwoord nog wel wijzigen op de website.

Uw instellingen beheren

Via het symbool in de menubalk heeft u snel toegang tot alles wat u nodig heeft voor de LastPass-app.

Snel zoeken en sneltoetsen

Met de optie Snel zoeken en sneltoetsen kunt u nog sneller werken met de LastPass-app voor de Mac. De kluis en Snel zoeken kunnen worden geopend door te klikken op het symbool in de menubalk, maar u kunt ook de volgende sneltoetsen gebruiken (deze kunnen in de Voorkeuren veranderd zijn):

• Shift + Command + L (⇧⌘L) – Snel zoeken openen zodat u snel kunt zoeken naar een item in de kluis of kunt filteren op aanmeldingsgegevens
  • Inschakelen in voorkeursinstellingen – open de kluis

Voorkeursinstellingen

Open de voorkeursinstellingen door te klikken op het LastPass-symbool in uw menubalk en de optie Voorkeuren te kiezen. In de voorkeursinstellingen kunt u de gewenste instellingen voor beveiliging opgeven en instellen wanneer de LastPass-app voor de Mac wordt af- en aangemeld. U kunt de instellingen voor de sneltoetsen wijzigen als u dat wilt.

Touch Bar

Opmerking: De beschikbaarheid van functies kan afhankelijk zijn van uw accounttype.

U kunt de LastPass-app ontgrendelen met uw vingerafdruk via Touch ID op de Touch Bar.

1. Stel Touch ID in voor uw Mac als u dat nog niet gedaan heeft.
  2. Schakel het selectievakje in bij de optie "Touch ID gebruiken" in de voorkeursinstellingen.
  3. Als u de app ontgrendelt of beschermde sites opent, wordt u om Touch ID gevraagd.

1. Tik met uw vinger op de Touch Bar zoals aangegeven op de balk.

Afmelden of sluiten

1. Klik op het LastPass-symbool in de menubalk.
  2. Klik op Log Off om u af te melden bij uw huidige LastPass-account of klik op "LastPass sluiten" om de app te sluiten.