De LastPass-toolkit voor beheerders gebruiken

Succes met LastPass begint met het juiste materiaal. Met de onderstaande bronnen (Evaluatie, Implementatie, Bewustwording en Training) worden de voordelen van LastPass Enterprise, LastPass MFA en LastPass Identity duidelijker voor u en uw bedrijf. Ze helpen u met de implementatie en het gebruik van onze dienst binnen uw organisatie.

Onze bronnen kunnen u bij verschillende zaken ondersteunen:

• Een business case maken voor een investering in een toegangsoplossing
  • LastPass Enterprise en LastPass Identity evalueren
  • Medewerkers voorlichten over de voordelen van LastPass
  • Een geslaagde proof-of-concept en implementatie van LastPass uitvoeren

Evaluatie

Ga aan de slag en ontdek waarom LastPass een toegangsoplossing van wereldklasse is en hoe uw gehele organisatie kan profiteren van onze functies en tools om uw bedrijfsgegevens veilig te houden.

Stap 1: Begrip van SSO (Single Sign-On) en wachtwoordbeheer voor ondernemingen

Stap 2: De belangrijkste voordelen en functies van LastPass leren kennen

Stap 3: Alles uit uw LastPass-proefperiode halen

Implementatie

Een doordacht plan is de beste basis voor een succesvolle implementatie van LastPass. Leer eerst de belangrijkste functies voor het beheer kennen en volg vervolgens onze aanbevelingen om het programma uit te rollen naar gebruikers.

Stap 1: De belangrijkste functies voor beheerders begrijpen

Stap 2: Een implementatieplan opstellen

Bewustwording

Net als bij iedere andere nieuwe software hangt het succes van een LastPass-implementatie af van een goede voorlichting, die gebruikers uitlegt wat LastPass is en waarom ze het moeten gebruiken. We bevelen de volgende stappen aan om ervoor te zorgen dat LastPass goed wordt aangenomen binnen uw organisatie.

Stap 1: Verstuur e-mails voor de uitrol

• Sjabloon voor LastPass-welkomstmail (1 week voor uitrol) – Gebruik dit e-mailsjabloon om uw medewerkers te laten weten dat LastPass in de komende week beschikbaar wordt voor hun organisatie en om hen te laten weten wat ze dan kunnen verwachten.

• Sjabloon voor LastPass-welkomstmail (enkele dagen voor uitrol) – Gebruik dit e-mailsjabloon om uw medewerkers te laten weten dat ze LastPass binnen enkele dagen kunnen gebruiken en om de belangrijkste voordelen van LastPass als wachtwoordbeheerder uit te leggen.

Stap 2: Ontdek hoe u de acceptatie verbetert

Stap 3: Hang posters op en leg materialen op bureaus om de bewustwording te verhogen

Training

Als gebruikers weten dat LastPass binnenkort beschikbaar komt, komt de volgende stap: help ze om te begrijpen hoe ze kunnen beginnen met hun nieuwe wachtwoordbeheerder en SSO-oplossing. We bevelen een combinatie van de onderstaande bronnen aan. Natuurlijk kunt u ze ook opnemen in uw standaard IT-trainingen.

Stap 1: Stuur uw gebruikers een welkomstbericht met handige bronnen

• Sjabloon voor welkomstmail (na de uitrol) – Gebruik onze sjabloon voor een welkomstmail om uw medewerkers te begeleiden bij hun eerste stappen als LastPass is uitgerold.

Stap 2: Leg flyers neer met uitleg op de bureaus van medewerkers

Stap 3: Maak gebruik van onze trainingen

• Selfservice-trainingsportal voor LastPass-gebruikers – We bieden een portaal met modulaire trainingen die gebruikers in hun eigen tempo kunnen doorwerken. Hiermee kunt u uw medewerkers trainen en uitleggen welke problemen LastPass oplost en hoe ze moeten beginnen te werken met een wachtwoordbeheerder.

Stap 4: Laat uw gebruikers zien hoe LastPass werkt

• Adviseer de gebruikers de LastPass-browserextensie te installeren en zich (minimaal één keer) aan te melden

Dit is om verschillende redenen belangrijk:

• Hierdoor kunnen uw gebruikers enkele herstelopties gebruiken (sms-herstel of terugkeren naar een oud wachtwoord) als ze ooit hun hoofdwachtwoord vergeten of opnieuw moeten instellen.
    • Hierdoor kunnen uw LastPass Enterprise-beheerders het hoofdwachtwoord van gebruikers resetten (als de beleidsregel is ingeschakeld) als deze ooit hun hoofdwachtwoord vergeten of opnieuw moeten instellen.
    • Hierdoor wordt er een momentopname van de kluisgegevens van de gebruikers gemaakt in de vorm van een versleuteld, lokaal opgeslagen, gecachet bestand.
    • Hierdoor wordt er automatisch een deelsleutel gegenereerd zodat de gebruikers gedeelde mappen kunnen maken en delen.
  • Aan de slag als LastPass Enterprise of LastPass Identity-gebruiker – Een stapsgewijze instructie waarin wordt uitgelegd hoe u uw medewerkers laat beginnen met het gebruik van LastPass Enterprise of LastPass Identity.

• Presentatie voor training van LastPass-eindgebruikers – Een diapresentatie die laat zien hoe gebruikers kunnen beginnen met LastPass.

• Presentatie voor training van gevorderde LastPass-eindgebruikers – Een set slides die laat zien hoe gebruikers de geavanceerde functies en tools van LastPass kunnen gebruiken.

• LastPass End User Training Script (Engelstalig) – Een informatief script met informatie over de belangrijkste functies en tools van LastPass.

• Gratis live-trainingen bijwonen (Engelstalig) – Wekelijkse live-trainingssessies met ervaren LastPass Customer Success Managers, met een live-Q&A.
  • Gratis masterclass-trainingen bekijken – Bekijk opnamen van masterclass-trainingssessies voor LastPass Enterprise-, MFA- en Identity-beheerders.
  • Inleidende videotutorials – Deze korte tutorials introduceren de belangrijkste functies van LastPass en laten zien hoe ze werken.