De LastPass Enterprise-toolkit voor beheerders gebruiken

Succes met LastPass begint met het juiste materiaal. Met de onderstaande bronnen worden de voordelen van LastPass Enterprise duidelijker voor u en uw bedrijf. Ze helpen u met de implementatie en het gebruik van onze dienst binnen uw organisatie.

Onze bronnen kunnen u bij verschillende zaken ondersteunen:

• Een business case maken voor een investering in wachtwoordbeveiliging
  • LastPass Enterprise als zakelijke wachtwoordbeheerder evalueren
  • Medewerkers voorlichten over de voordelen van LastPass
  • Een geslaagde proof-of-concept en implementatie van LastPass uitvoeren

Onderwerpen in dit artikel:

Evaluatie

Implementatie

Bewustwording

Training

Evaluatie

Ga aan de slag en ontdek waarom LastPass zo'n goede oplossing is voor wachtwoordbeheer en hoe uw gehele organisatie kan profiteren van onze functies en tools om uw bedrijfsgegevens veilig te houden.

Stap 1: Wachtwoordbeheer op enterpriseniveau begrijpen

• De inkoopgids voor zakelijk wachtwoordbeheer – Deze (Engelstalige) uitgebreide gids helpt u zakelijke wachtwoordoplossingen te beoordelen en vergelijken.

• Evalueren Het Resource Center – Het Resource Center van LastPass biedt allerlei materiaal om u te helpen bij het beoordelen van de software en om een business case op te bouwen voor een investering in LastPass, inclusief casestudies, whitepapers en overzichten van belangrijke functies.

Stap 2: De belangrijkste voordelen en functies van LastPass leren kennen

Stap 3: Alles uit uw LastPass-proefperiode halen

Implementatie

Een doordacht plan is de beste basis voor een succesvolle implementatie van LastPass. Leer eerst de belangrijkste functies voor het beheer kennen en volg vervolgens onze aanbevelingen om het programma uit te rollen naar gebruikers.

Stap 1: De belangrijkste functies voor beheerders begrijpen

Stap 2: Een implementatieplan opstellen

Bewustwording

Net als bij iedere andere nieuwe software hangt het succes van een LastPass-implementatie af van een goede voorlichting, die gebruikers uitlegt wat LastPass is en waarom ze het moeten gebruiken. We bevelen de volgende stappen aan om ervoor te zorgen dat LastPass goed wordt aangenomen binnen uw organisatie.

Stap 1: Verstuur e-mails voor de uitrol

• Sjabloon voor LastPass-welkomstmail (1 week voor uitrol) – Gebruik dit e-mailsjabloon om uw medewerkers te laten weten dat LastPass in de komende week beschikbaar wordt voor hun organisatie en om hen te laten weten wat ze dan kunnen verwachten.

• Sjabloon voor LastPass-welkomstmail (enkele dagen voor uitrol) – Gebruik dit e-mailsjabloon om uw medewerkers te laten weten dat ze LastPass binnen enkele dagen kunnen gebruiken en om de belangrijkste voordelen van LastPass als wachtwoordbeheerder uit te leggen.

Stap 2: Hang posters op en leg materialen op bureaus om de bewustwording te verhogen

Training

Als gebruikers weten dat LastPass binnenkort beschikbaar komt, komt de volgende stap: help ze om te begrijpen hoe ze kunnen beginnen met hun nieuwe wachtwoordbeheerder. We bevelen een combinatie van de onderstaande bronnen aan. Natuurlijk kunt u ze ook opnemen in uw standaard IT-trainingen.

Stap 1: Stuur uw gebruikers een welkomstbericht met handige bronnen

• Sjabloon voor welkomstmail (na de uitrol) – Gebruik ons sjabloon voor een welkomstmail om uw medewerkers te begeleiden bij hun eerste stappen als LastPass is uitgerold.

Stap 2: Leg flyers neer met uitleg op de bureaus van medewerkers

Stap 3: Maak gebruik van onze trainingen

• Selfservice-trainingsportal voor LastPass-gebruikers – We bieden een portaal met modulaire trainingen die gebruikers in hun eigen tempo kunnen doorwerken. Hiermee kunt u uw medewerkers trainen en uitleggen welke problemen LastPass oplost en hoe ze moeten beginnen te werken met een wachtwoordbeheerder.

Stap 4: Laat uw gebruikers zien hoe LastPass werkt