De LastPass-desktop-app voor Windows gebruiken

Toepassingen automatisch invullen

Nadat u de toepassing heeft toegevoegd, kunt u als volgt automatisch gegevens invullen:

1. Open de LastPass-desktoptoepassing en meld u aan met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord van LastPass.
  2. Selecteer Toepassingen in het navigatiegedeelte links.
  3. Beweeg de cursor over de toepassing en klik op Starten.
  4. Klik in de toepassing in het veld voor de gebruikersnaam en druk vervolgens op CTRLALT + F op het toetsenbord.
  5. Uw gebruikersnaam en wachtwoord worden automatisch ingevuld (evenals andere velden en parameters die u heeft geconfigureerd) en u wordt aangemeld bij de toepassing.

Opmerking: Als er meerdere sets inloggegevens voor de toepassing beschikbaar zijn, verschijnt er een vervolgkeuzelijst waarin u de gewenste inloggegevens kunt selecteren.

De kluis gebruiken

U kunt binnen de kluis diverse functies en tools gebruiken, waaronder een zoekveld om te filteren op websites/wachtwoorden, veilige notities, formulier-items en toepassingen.
  • Klik op Alle items of selecteer een itemtype in het navigatiegedeelte links en klik vervolgens op het pictogram Toevoegen linksonder om een wachtwoord, notitie, formulier-item of toepassing te maken.
  • Klik op de vervolgkeuzelijst Gebruikersaccount in de bovenste knoppenbalk en selecteer Instellingen om de volgende opties te beheren:
    • Schakel het selectievakje Afmelden na inactiviteit in en gebruik de vervolgkeuzelijst om een tijd in te stellen (standaard 15 minuten)
    • Pincode instellen: viercijferige pincode instellen die vereist is om toegang te verkrijgen
    • Lokaal een uitgeschakeld eenmalig wachtwoord opslaan voor accountherstel; standaard ingeschakeld
  • Klik op de vervolgkeuzelijst Gebruikersaccount en selecteer Info om de versie van de toepassing weer te geven en toegang te krijgen tot ons privacybeleid, de gebruikershandleiding, supportforums en kennisgevingen
  • Klik op de vervolgkeuzelijst Gebruikersaccount en selecteer Afmelden om u af te melden bij uw account

Het actiemenu voor items gebruiken

Beweeg over het gewenste item. Vervolgens kunt u kiezen uit de volgende opties:

• Starten: om uw website of toepassing te openen
  • Het pictogram Bewerken om wijzigingen aan te brengen in een website, veilige notitie of formulier-item
  • Het pictogram Verwijderen om uw item te verwijderen.
  • Het pictogram Gebruikersnaam kopiëren om de gebruikersnaam van de website of toepassing naar het klembord te kopiëren
  • Het pictogram Wachtwoord kopiëren om het wachtwoord van de website of toepassing naar het klembord te kopiëren