Het dashboard voor de gezinsbeheerder gebruiken

Met een eigen LastPass-account voor maximaal 6 gezinsleden kan iedereen in LastPass Families eenvoudig al zijn wachtwoorden en informatie opslaan. De hoofdeigenaar van het Families-account koopt het abonnement en kan extra beheerders aanwijzen en familieleden toevoegen of verwijderen.

Opmerking: Als u een account heeft aangemaakt voor LastPass Families, bent u zowel de eigenaar als de beheerder van dit account. Als u de eigenaar van het Families-account bent, betekent dit dat een andere gezinsbeheerder uw beheerdersrechten niet kan afnemen (door uw rol te veranderen in die van een gezinslid) en uw account niet kan verwijderen.

Lees onze Veelgestelde vragen over LastPass Families voor meer informatie.

Onderwerpen in dit artikel:

Het dashboard voor de gezinsbeheerder openen

Een gezinslid toevoegen

Een gezinsbeheerder toevoegen

Een gezinslid verwijderen

Het dashboard voor de gezinsbeheerder openen

1. Meld u aan bij LastPass als u nog niet bent aangemeld.
  2. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPass en klik vervolgens op Mijn kluis openen.
  3. Klik in het linkermenu op Gezin beheren.
  4. Uw dashboard voor de gezinsbeheerder laadt in een nieuw browsertabblad.

Een gezinslid toevoegen

Opmerking: Om een nieuw gezinslid toe te voegen, moet u eerst het e-mailadres als gezinsbeheerder verifiëren.

1. Als u het dashboard voor de gezinsbeheerder heeft geopend, klikt u bovenin de navigatie op Een gezinslid toevoegen.
  2. Voer het e-mailadres en de voornaam en achternaam van het gewenste gezinslid in.
  3. Klik op Gezinslid toevoegen om een e-mail met een uitnodiging te versturen aan het gezinslid.
  4. Als gebruikers de uitnodiging per e-mail ontvangen, zien ze één van de volgende mogelijkheden:
    • Geen huidige gebruiker van LastPass – Klik op Activeer uw account om een nieuw account aan te maken als gezinslid.
    • Bestaande LastPass-gebruiker – Klik op Meedoen met Families, en vervolgens op Ja, voeg me toe! om uw account te koppelen aan het Families-account.

Een gezinsbeheerder toevoegen

1. Klik in het dashboard voor de gezinsbeheerder op de naam van het gewenste gezinslid.
  2. Klik onder Rol op de regelaar naast Gezinsbeheerder.
  3. Klik op Bijwerken en vervolgens op OK om te bevestigen.

Een gezinslid verwijderen

Als u wordt verwijderd uit een LastPass Families-account, heeft u geen toegang meer tot de gedeelde mappen binnen dit account en tot de items in die gedeelde mappen. Mappen die u zelf heeft gedeeld, zijn niet meer toegankelijk voor uw gezinsleden. Alle wachtwoorden, notities en items in uw kluis blijven behouden. Uw accountstatus wordt omgezet naar Free, tenzij u kiest voor een upgrade naar Premium. Als u contacten heeft opgezet voor toegang in geval van nood, blijven die behouden als u wordt verwijderd uit het Families-account.

Ga als volgt te werk om een gezinslid te verwijderen (ongeacht of hun status "Uitgenodigd" is of "Actief"):

1. Klik in het dashboard voor de gezinsbeheerder op de naam van het gewenste gezinslid.
  2. Klik op Verwijderen uit Families-account.
  3. Klik op Ja om te bevestigen.