Tijdelijke (eenmalige) wachtwoorden gebruiken

Als u LastPass gebruikt vanaf een openbare computer, wilt u misschien niet uw hoofdwachtwoord invoeren. Iemand anders kan het dan wellicht registreren met malware, bijvoorbeeld een keylogger die uw toetsenbordinvoer registreert. U weet dus niet zeker of die computer goed beveiligd is. Om dit probleem op te lossen biedt LastPass u de mogelijkheid eenmalige wachtwoorden (OTP's) te genereren, waarbij elk wachtwoord voor slechts één inlogsessie werkt. Dat betekent dat zelfs wanneer iemand toegang krijgt een eenmalig wachtwoord dat u eerder heeft gebruikt, dit wachtwoord niet nogmaals kan worden gebruikt voor aanmelding bij uw account.

Info over eenmalige wachtwoorden

U genereert een eenmalig wachtwoord nadat u zich heeft aangemeld bij uw account. Eenmalige wachtwoorden kunnen genoteerd worden. Let op. Eenmalige wachtwoorden worden niet verzonden via e-mail of naar Customer Care. Ze worden rechtstreeks door u gegenereerd.

Om de eenmalige wachtwoorden te gebruiken, genereert u vooraf een lijst met tijdelijke wachtwoorden en streept u die af (als u ze heeft afgedrukt of ergens heeft bewaard) wanneer u ze gebruikt om u aan te melden bij uw account. U kunt ook eenmalige wachtwoorden ongeldig maken als u vermoedt dat ze gecompromitteerd zijn. Houd er rekening mee dat u zich alleen met eenmalige wachtwoorden kunt aanmelden via de inlogpagina voor eenmalige wachtwoorden op https://lastpass.com/otp.php.