Tijdelijke (eenmalige) wachtwoorden gebruiken

Als u LastPass gebruikt vanaf een openbare computer, wilt u misschien niet uw hoofdwachtwoord invoeren. Iemand anders kan het dan wellicht registreren met malware, bijvoorbeeld een keylogger die uw toetsenbordinvoer registreert. Bovendien weet u niet wat voor soort beveiliging er op die computer aanwezig is. Om dit probleem op te lossen, biedt LastPass eenmalige wachtwoorden die voor slechts één sessie werken. Zelfs als een hacker dus een eerder gebruikt eenmalig wachtwoord opvangt, kan het niet meer worden gebruikt voor een aanmelding bij uw account. Om de functie voor eenmalige wachtwoorden te gebruiken, maakt u van tevoren een lijst aan met tijdelijke wachtwoorden en streept u deze af na gebruik.

Opmerking: Als u denkt dat uw LastPass-account in gevaar is, volgt u deze stappen.

Onderwerpen in dit artikel:

Eenmalige wachtwoorden aanmaken

Aanmelden met een eenmalig wachtwoord

Eenmalige wachtwoorden ongeldig maken

Eenmalige wachtwoorden aanmaken

Ga als volgt te werk om een lijst met eenmalige wachtwoorden te maken:

1. Meld u aan bij LastPass en open uw kluis.
  2. Klik op Meer opties in het linkermenu en klik op Geavanceerd.
  3. Klik op Eenmalige wachtwoorden.
  4. Voer uw hoofdwachtwoord in en klik op OK.
  5. Klik op Voeg een nieuw eenmalig wachtwoord toe. Herhaal deze stap zo vaak als u wilt om een lijst met eenmalige wachtwoorden te maken.

1. Klik op Afdrukken en bewaar de wachtwoorden op een veilige plek. Streep de wachtwoorden af na gebruik. (U kunt de wachtwoorden eventueel vanuit uw browser afdrukken naar een PDF-bestand als u dat makkelijker vindt. U kunt de wachtwoorden dan later kopiëren en plakken.)

Aanmelden met een eenmalig wachtwoord

Ga als volgt te werk als u zich wilt aanmelden met een eenmalig wachtwoord:

1. Meld u aan bij LastPass in uw browser.
  2. Klik op Log in met behulp van een eenmalig wachtwoord.
  3. Voer uw e-mailadres en uw eenmalige wachtwoord in.

1. Volg de stappen voor meervoudige verificatie als dat voor uw account is ingeschakeld.

Venster meervoudige verificatie

Eenmalige wachtwoorden ongeldig maken

Als u het idee heeft dat iemand toegang heeft tot uw eenmalige wachtwoorden, kunt u die als volgt ongeldig maken.

1. Meld u aan bij LastPass en open uw kluis.
  2. Klik op Meer opties in het linkermenu en klik op Geavanceerd.
  3. Klik op Eenmalige wachtwoorden.
  4. Voer uw hoofdwachtwoord in en klik op OK.
  5. Klik op Wis alle eenmalige wachtwoorden.

1. Het systeem geeft aan dat u niet langer eenmalige wachtwoorden heeft. U kunt nu het browservenster sluiten of nieuwe eenmalige wachtwoorden aanmaken met de koppeling Voeg een nieuw eenmalig wachtwoord toe.