Tijdelijke (eenmalige) wachtwoorden gebruiken

LastPass biedt u de mogelijkheid eenmalige wachtwoorden (OTP's) te genereren, die slechts voor één inlogsessie werken. Dat betekent dat zelfs wanneer iemand toegang krijgt tot een eenmalig wachtwoord dat u eerder heeft gebruikt, dit wachtwoord niet nogmaals kan worden gebruikt voor aanmelding bij uw LastPass-account.

Info over eenmalige wachtwoorden

Eenmalige wachtwoorden (OTP's) kunnen worden gebruikt als u toegang tot LastPass wilt vanaf een openbare computer en hier niet uw hoofdwachtwoord wilt invoeren. Iemand anders kan het dan wellicht registreren met malware, bijvoorbeeld een keylogger die uw toetsenbordinvoer registreert. Ook voor het gebruik van uw LastPass-kluis is dit handig, als u niet weet wat voor beveiliging er aanwezig is op de computer die u gaat gebruiken.

U genereert een eenmalig wachtwoord nadat u zich heeft aangemeld bij uw account. Eenmalige wachtwoorden kunnen genoteerd worden. Let op. Eenmalige wachtwoorden worden niet verzonden via e-mail of naar Customer Care. Ze worden rechtstreeks door u gegenereerd.

Om de eenmalige wachtwoorden te gebruiken, genereert u vooraf een lijst met tijdelijke wachtwoorden en streept u die af (als u ze heeft afgedrukt of ergens heeft bewaard) wanneer u ze gebruikt om u aan te melden bij uw account. U kunt ook eenmalige wachtwoorden ongeldig maken als u vermoedt dat ze gecompromitteerd zijn. Houd er rekening mee dat u zich alleen met eenmalige wachtwoorden kunt aanmelden via de inlogpagina voor eenmalige wachtwoorden op https://lastpass.com/otp.php.

WAARSCHUWING: Als u uw hoofdwachtwoord wijzigt of reset, worden alle eenmalige wachtwoorden die u vóór de wijziging heeft gegenereerd, ongeldig gemaakt (aangezien uw kluis opnieuw moet worden versleuteld). Dat betekent dat u na de wijziging van het hoofdwachtwoord nieuwe eenmalige wachtwoorden moet genereren. Alle eenmalige wachtwoorden die u eerder heeft gegenereerd, worden namelijk niet langer vermeld.