Verificatie met Transakt

Transakt is een door Entersekt ontwikkelde app die tweeledige verificatie op bankniveau mogelijk maakt op uw mobiele apparaat. Transakt werkt met LastPass zodat u uw aanmelding kunt verifiëren door direct op het scherm van uw apparaat te kiezen voor Accepteren of Weigeren. Transakt beschermt tegen dreigingen als phishing, man-in-the-middle, man-in-the-browser en replay-aanvallen.

Opmerking: De beschikbaarheid van functies kan afhankelijk zijn van uw accounttype.

LastPass-beheerders wordt geadviseerd de stappen voor het inschakelen van meervoudige verificatie te voltooien in de Admin Console.

Onderwerpen in dit artikel:

Instellen en configureren

Verificatie met Transakt gebruiken

Meerdere opties voor meervoudige verificatie gebruiken

Verificatie uitschakelen in het geval van een nieuw of verloren apparaat

Instellen en configureren

1. Installeer de Transakt-app op uw iOS-, Android- of BlackBerry-apparaat.
  2. Meld u aan bij LastPass in uw browser.
  3. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPass en klik vervolgens op Mijn kluis openen.
  4. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
  5. Klik op het tabblad Opties voor meervoudige verificatie.
  6. Klik op het pictogram Bewerken Bewerkingsoptie voor verificatie met Transakt.
  7. Voor de optie "Ingeschakeld" selecteert u Ja in de vervolgkeuzelijst.
  8. Voor de optie "Offline toegang toestaan" gebruikt u de vervolgkeuzelijst om een van de volgende keuzes te maken:
    • Selecteer Toestaan als u ook toegang tot Transakt wilt toestaan als u offline bent. Hiermee wordt lokaal een versleutelde kluis opgeslagen zodat u zich zonder meervoudige verificatie kunt aanmelden als er een probleem is met de internetverbinding.
    • Selecteer Niet toestaan als u offline toegang wilt blokkeren; dit houdt in dat meervoudige verificatie vereist is en er een internetverbinding moet zijn als verificatie met Transakt wordt gebruikt.
    • Opmerking: Als deze optie is geselecteerd en u geen verbinding met het internet heeft en/of https://lastpass.com niet beschikbaar is, heeft u geen toegang tot uw kluis. Lees meer over offline toegang.

9. Voor het optionele gedeelte "PIN" kunt u een unieke pincode invoeren (maximaal zes tekens). Telkens wanneer u zich bij LastPass aanmeldt, wordt u dan om deze pincode gevraagd.
  10. De koppeling in het gedeelte "Meer informatie" verwijst naar dit artikel.
  11. Klik als u klaar bent op Bijwerken, voer uw hoofdwachtwoord in en klik op Doorgaan. Er worden een QR-code en een achtcijferige code weergegeven.

1. Open de Transakt-toepassing op uw mobiele apparaat, klik op het pictogram Toevoegen en sta vervolgens gebruik van de camera toe als u daarom wordt gevraagd.
  2. U kunt de camera van uw mobiele apparaat gebruiken om de QR-code te scannen die in uw browser wordt weergegeven, of tikken op Code handmatig invoeren, tikken om de achtcijferige code onder de QR-code in te voeren en vervolgens op Verzenden tikken. Nadat uw aanmelding is geverifieerd, klikt u in uw browser op OK bij de bevestiging dat uw instellingen correct zijn opgegeven.

Verificatie met Transakt gebruiken

1. Open de Transakt-app op uw mobiele apparaat.
  2. Meld u aan bij LastPass in uw browser.
  3. Tik op uw mobiele apparaat in het scherm Aanmeldingsverzoek op Accepteren. Hierna wordt u automatisch aangemeld bij uw LastPass-account in uw browser.

Meerdere opties voor meervoudige verificatie gebruiken

Let op. Als u meerdere opties voor meervoudige verificatie inschakelt voor uw account, moet u de gewenste standaardoptie voor verificatie selecteren in de vervolgkeuzelijst onder in het venster Meervoudige verificatie zodat u bij aanmelding bij LastPass wordt gevraagd om verificatie met de optie die uw voorkeur heeft.

Gewenste optie voor meervoudige verificatie selecteren

Verificatie uitschakelen in het geval van een nieuw of verloren apparaat

Als uw telefoonnummer is gewijzigd of als u het mobiele apparaat dat u voor de verificatie gebruikt, verloren heeft, kunt in het venster voor meervoudige verificatie klikken op Ik ben mijn apparaat verloren. Nadat u bent omgeleid kunt u uw e-mailadres voor LastPass invoeren en op E-mail verzenden klikken. U ontvangt dan een e-mail met instructies over het uitschakelen van meervoudige verificatie. Als u geen e-mail ontvangt, heeft u mogelijk een tweede beveiligings-e-mailadres ingeschakeld waarnaar de e-mail is verstuurd. Controleer ook uw antispaminstellingen. Als u Enterprise-gebruiker bent, zijn er voor uw account mogelijk beleidsregels van kracht waardoor u meervoudige verificatie niet via e-mail kunt uitschakelen. Als dat het geval is, neemt u contact op met uw LastPass-beheerder zodat deze de optie voor u kan uitschakelen.

Meervoudige verificatie uitschakelen