Verificatie met Toopher

Toopher is een verificatietoepassing die na de overname door Salesforce geen nieuwe gebruikers accepteert. Huidige gebruikers kunnen Toopher blijven gebruiken zo lang Salesforce ondersteuning blijft bieden.

Opmerking: De beschikbaarheid van functies kan afhankelijk zijn van uw accounttype.

LastPass-beheerders wordt geadviseerd de stappen voor het inschakelen van meervoudige verificatie te voltooien in de Admin Console.

Onderwerpen in dit artikel:

Instellen en configureren

Verificatie met Toopher gebruiken

Meerdere opties voor meervoudige verificatie gebruiken

Verificatie uitschakelen in het geval van een nieuw of verloren apparaat

Instellen en configureren

1. Download de Toopher-verificatie-app op uw iOS- of Android-apparaat.
  2. Meld u aan bij LastPass in uw browser.
  3. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPass en klik vervolgens op Mijn kluis openen.
  4. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
  5. Klik op het tabblad Opties voor meervoudige verificatie.
  6. Klik op het pictogram Bewerken Bewerkingsoptie voor Toopher-verificatie.
  7. Voor de optie "Ingeschakeld" selecteert u Ja in de vervolgkeuzelijst.
  8. Voor de optie "Offline toegang toestaan" gebruikt u de vervolgkeuzelijst om een van de volgende keuzes te maken:
    • Selecteer Toestaan als u ook toegang tot Toopher wilt toestaan als u offline bent. Hiermee wordt lokaal een versleutelde kluis opgeslagen zodat u zich zonder meervoudige verificatie kunt aanmelden als er een probleem is met de internetverbinding.
    • Selecteer Niet toestaan als u offline toegang wilt blokkeren; dit houdt in dat meervoudige verificatie vereist is en er een internetverbinding moet zijn als verificatie met Toopher wordt gebruikt.
    • Opmerking: Als deze optie is geselecteerd en u geen verbinding met het internet heeft en/of https://lastpass.com niet beschikbaar is, heeft u geen toegang tot uw kluis. Lees meer over offline toegang.

9. De koppeling in het gedeelte "Meer informatie" verwijst naar de Help-handleiding.
  10. Klik als u klaar bent op Bijwerken, voer uw hoofdwachtwoord in en klik op Doorgaan.

1. Open de Toopher-toepassing op uw mobiele apparaat en tik vervolgens op Dit apparaat koppelen met een door Toopher ondersteunde service. Hiermee wordt een unieke combinatie van twee woorden voor de koppeling aangemaakt.
  2. Ga naar uw browser, voer de unieke woordgroep in en klik op OK.
  3. Tik op uw mobiele apparaat in het scherm Koppelingsverzoek op Toestaan.
  4. Ga terug naar uw browser en klik op OK bij de bevestiging dat uw instellingen correct zijn opgegeven.

Verificatie met Toopher gebruiken

1. Open de Toopher-app op uw mobiele apparaat.
  2. Meld u aan bij LastPass in uw browser.
  3. Tik in uw mobiele apparaat in het scherm Verificatieverzoek op Toestaan om uw aanmelding te verifiëren. Hierna wordt u automatisch aangemeld bij uw LastPass-account in uw browser.

Meerdere opties voor meervoudige verificatie gebruiken

Let op. Als u meerdere opties voor meervoudige verificatie inschakelt voor uw account, moet u de gewenste standaardoptie voor verificatie selecteren in de vervolgkeuzelijst onder in het venster Meervoudige verificatie zodat u bij aanmelding bij LastPass wordt gevraagd om verificatie met de optie die uw voorkeur heeft.

Gewenste optie voor meervoudige verificatie selecteren

Verificatie uitschakelen in het geval van een nieuw of verloren apparaat

Als uw telefoonnummer is gewijzigd of als u het mobiele apparaat dat u voor de verificatie gebruikt, verloren heeft, kunt in het venster voor meervoudige verificatie klikken op Ik ben mijn apparaat verloren. Nadat u bent omgeleid kunt u uw e-mailadres voor LastPass invoeren en op E-mail verzenden klikken. U ontvangt dan een e-mail met instructies over het uitschakelen van meervoudige verificatie. Als u geen e-mail ontvangt, heeft u mogelijk een tweede beveiligings-e-mailadres ingeschakeld waarnaar de e-mail is verstuurd. Controleer ook uw antispaminstellingen. Als u Enterprise-gebruiker bent, zijn er voor uw account mogelijk beleidsregels van kracht waardoor u meervoudige verificatie niet via e-mail kunt uitschakelen. Als dat het geval is, neemt u contact op met uw LastPass-beheerder zodat deze de optie voor u kan uitschakelen.

Meervoudige verificatie uitschakelen