Er ontbreken wachtwoorden en kluisitems! Hoe krijg ik die terug?

Als u zich aanmeldt bij uw LastPass-kluis en tot de ontdekking komt dat er opgeslagen wachtwoorden en kluisitems ontbreken, zijn er verschillende dingen die u kunt doen om die terug te krijgen.

Controleren of u de juiste identiteit gebruikt

Als u identiteiten voor uw LastPass-kluis heeft gemaakt, heeft u mogelijk een identiteit geselecteerd waarin het geselecteerde item niet aanwezig is.

U kunt dit op een van de volgende manieren controleren:
  • De LastPass-browserextensie gebruiken:
  1. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het actieve LastPass-pictogram .
  2. Ga naar Accountopties > Identiteiten.
  3. Selecteer de gewenste identiteit of selecteer Alle.
  4. Zoek opnieuw naar het kluisitem.

U moet het opgeslagen item nu in de kluis kunnen vinden.

• De online kluis op het web gebruiken:
  1. Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.
  2. De door u gekozen identiteit wordt weergegeven in de vervolgkeuzelijst voor het gebruikersaccount (rechtsboven in de knoppenbalk).
  3. Gebruik de vervolgkeuzelijst om de gewenste identiteit te selecteren of klik op Alle.
  4. Zoek opnieuw naar het kluisitem.

U moet het opgeslagen item nu in de kluis kunnen vinden.

Uw verwijderde items controleren

Als u het item verwijderd heeft, kunt u in de opslagplaats met verwijderde items zoeken en het item eventueel terugzetten.

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram en selecteer Mijn kluis openen.
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
  2. Selecteer Geavanceerde opties in het navigatiegedeelte links.
  3. Selecteer Verwijderde items weergeven.
    • Als het om één item gaat, zoekt u het verwijderde item en klikt u op het pictogram Herstellen .
    • Als het om meerdere items gaat, houdt u de cursor boven elk item en schakelt u het selectievakje rechtsboven in om de items te selecteren. Gebruik vervolgens de vervolgkeuzelijst Acties en selecteer Herstellen.
  4. Klik desgevraagd op Ja.

U heeft nu uw kluisitems hersteld en u kunt ze opnieuw gebruiken.

Uw kluis vernieuwen

Als u het item pas onlangs heeft opgeslagen en u LastPass in de tussentijd niet heeft vernieuwd, kunt u de lokale cache leegmaken en daarna uw kluis vernieuwen.

1. Klik terwijl u bij LastPass bent aangemeld op het actieve LastPass-pictogram in de knoppenbalk.
  2. Ga naar Accountopties > Geavanceerd > Sites vernieuwen.

Uw kluisgegevens worden gesynchroniseerd en u kunt nu het gewenste kluisitem vinden.