Mijn LastPass-kluis is versleuteld met mijn hoofdwachtwoord. Hoe kan het dat ik een eenmalig wachtwoord kan gebruiken om de kluis te ontsleutelen?

Om dit te begrijpen, bekijken we eerst hoe eenmalige wachtwoorden werken:

1. Er wordt een volledig willekeurig getal van 256 bits gegenereerd
  2. Van uw gebruikersnaam en het willekeurige wachtwoord wordt een willekeurige sleutel gemaakt, die als hash-waarde dient
  3. De hash van uw gebruikersnaam en het willekeurige wachtwoord wordt naar LastPass gestuurd. Op deze manier kan LastPass controleren of u de juiste code heeft om toegang te krijgen tot uw versleutelde kluis.
  4. Uw eigenlijke sleutel wordt vervolgens versleuteld met de nieuwe willekeurige sleutel, zodat uw eigenlijke sleutel kan worden opgehaald wanneer het willekeurige wachtwoord later wordt ingevoerd en naar LastPass wordt gestuurd

Eenmalige wachtwoorden bieden een zeer veilige manier om toegang te krijgen tot uw LastPass-kluis – met name als u vaak eenmalige wachtwoorden aanmaakt en gebruikt. Elk eenmalig wachtwoord is namelijk een sleutel met volledige 256-bits encryptie, die na gebruik onmiddellijk wordt gewist. Zie onze beveiligingsarchitectuur voor meer informatie over onze technologie.

Gerelateerd

Wat is het verschil tussen een eenmalig wachtwoord en een eenmalig herstelwachtwoord?

Tijdelijke (eenmalige) wachtwoorden gebruiken

Waarom is LastPass veilig?