Moet ik me zorgen maken over berichten dat mijn hoofdwachtwoord kan worden gestolen?

LastPass heeft veiligheid altijd hoog in het vaandel staan. Wij geven de volgende tips en verduidelijkingen:

• Sterke antivirussoftware en meervoudige verificatie vormen de beste verdediging tegen een man-in-the-middle-aanval (MitM). LastPass-beheerders van zakelijke accounts kunnen het gebruik van meervoudige verificatie afdwingen via het LastPass-beveiligingsbeleid.
  • Wij waarschuwen u met klem dat u de optie "Wachtwoord onthouden" niet moet inschakelen. Als u dit inschakelt, wordt de beveiliging van uw LastPass-account aanzienlijk beperkt. LastPass-beheerders van zakelijke accounts kunnen een beveiligingsbeleid gebruiken dat voorkomt dat de optie "Wachtwoord onthouden" wordt aangevinkt, waardoor de mogelijkheid van de kwetsbaarheid volledig vervalt.
  • LastPass is gebouwd met AES256+CBC met PBKDF2 rondes die per gebruiker instelbaar zijn door het volgende te doen:
    1. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het actieve LastPass-pictogram LastPass.
    2. Selecteer Mijn kluis openen.
    3. Ga naar Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
    4. Breng onder Beveiliging bij de instelling "Wachtwoorditeraties" de gewenste wijzigingen aan (100100 is standaard en wordt aanbevolen als minimum).
    5. Klik op Opslaan wanneer u klaar bent.
  • LastPass-beheerders kunnen een bepaalde limiet van iteraties afdwingen via het beveiligingsbeleid.
  • Als uw computer is geïnfecteerd door een virus dat niet door antivirussoftware kan worden gedetecteerd, zijn er andere belangrijke problemen die u zult moeten aanpakken.