Sms-accountherstel instellen en gebruiken

Een van de opties voor herstel van uw hoofdwachtwoord is het instellen van sms-accountherstel: u voegt een mobiel nummer aan uw account toe waarop u een verificatiebericht ontvangt als u uw hoofdwachtwoord bent vergeten. Als u deze optie gebruikt voor accountherstel, wordt de procedure voor herstel van het hoofdwachtwoord geactiveerd.

Opmerking:Deze hersteloptie moet vooraf worden ingesteld.

Om sms-accountherstel te kunnen gebruiken, moet u sinds de aanmaak van uw account ten minste eenmaal zijn aangemeld bij de LastPass-browserextensie.

Sms-accountherstel instellen

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPass en klik vervolgens op Mijn kluis openen.
  2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
  3. Klik op het tabblad Algemeen en scrol naar het gedeelte "Sms-accountherstel". Als u niet het juiste telefoonnummer ziet, klikt u op Telefoonnummer bijwerken.

1. Klik op Nummer toevoegen.

1. Voer uw hoofdwachtwoord in als u hierom wordt gevraagd en klik op Doorgaan.
  2. Gebruik de vervolgkeuzelijst om uw land te selecteren, voer uw telefoonnummer in en klik op Testcode versturen.

1. U ontvangt een code per sms. Voer deze code in in uw browservenster en klik op Controleren. Als u geen sms ontvangen heeft, klikt u op Opnieuw versturen.

1. Als uw nummer geverifieerd is, wordt er een bevestiging weergegeven. U kunt dat browservenster nu sluiten.

Sms-accountherstel gebruiken

1. Ga naar https://lastpass.com/recover.php, voer uw gebruikersnaam in en klik op Doorgaan.
  2. Het systeem stuurt u een sms met een cijfercode. Voer deze code in in uw browser en klik op Verifiëren.
  3. Klik op Klik om het account te herstellen.
  4. Voer desgevraagd de stappen voor meervoudige verificatie uit (als dit voor uw account is ingeschakeld).

5. Als het volgende venster wordt weergegeven met de melding dat accountherstel is gedetecteerd en dat u onmiddellijk uw wachtwoord moet wijzigen, klikt u op OK om door te gaan.
  6. Voer een nieuw hoofdwachtwoord in en bevestig het, en voer vervolgens een hint voor het hoofdwachtwoord in (optioneel maar aanbevolen).
  7. Klik op Bevestigen.
  8. Als u een bericht ziet met de melding dat uw wachtwoord is gewijzigd en dat u wordt geadviseerd zich handmatig af te melden (als u niet automatisch bent afgemeld), klikt u op OK om verder te gaan.
  9. Nadat u bent afgemeld bij LastPass, kunt u zich weer aanmelden met het nieuwe hoofdwachtwoord.

Gerelateerd

Hoe stel ik alle opties voor accountherstel in voor LastPass?

Uw gegevens beschermen met uw hoofdwachtwoord

Tijdelijke (eenmalige) wachtwoorden gebruiken

Een e-mailadres toevoegen voor beveiligingsmeldingen

Info over wachtwoorditeraties

Hoe schakel ik meervoudige verificatie uit als gebruiker?

Ik ben mijn telefoon kwijtgeraakt! Hoe schakel ik meervoudige verificatie voor LastPass uit?