Sms-accountherstel instellen voor LastPass

Een van de opties voor herstel van uw hoofdwachtwoord is het instellen van sms-accountherstel: u voegt een mobiel nummer aan uw account toe waarop u een verificatiebericht ontvangt als u uw hoofdwachtwoord bent vergeten. Als u deze optie gebruikt als methode voor accountherstel, wordt de herstelprocedure voor het hoofdwachtwoord geactiveerd als ten minste een van uw browsers een eenmalig herstelwachtwoord heeft vastgelegd (dat wordt aangemaakt door u ten minste één keer aan te melden bij de extensie).

Opmerking:Deze hersteloptie moet vooraf worden ingesteld.

Sms-accountherstel instellen

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPass en klik vervolgens op Mijn kluis openen.
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.
  2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
  3. Selecteer het tabblad Algemeen en scrol naar het gedeelte "Sms-accountherstel". Als u niet het juiste telefoonnummer ziet, klikt u op Telefoonnummer bijwerken.

4. Klik op Nummer toevoegen.

5. Voer desgevraagd uw hoofdwachtwoord in en klik op Doorgaan.
  6. Gebruik de vervolgkeuzelijst om uw land te selecteren, voer uw telefoonnummer in en klik op Testcode versturen.

7. U ontvangt een code per sms. Voer deze code in in uw browservenster en klik op Controleren. Als u geen sms ontvangen heeft, klikt u op Opnieuw versturen.

8. Als uw nummer geverifieerd is, wordt er een bevestiging weergegeven. U kunt dat browservenster nu sluiten.

U heeft nu sms-accountherstel voor uw LastPass-account ingesteld.