Integratie met OneLogin instellen

IT-beheerders kunnen gemakkelijk het beveiligde beheer van LastPass Enterprise benutten door gebruik te maken van onze integratie met OneLogin, die het volgende biedt:

• Veilige configuratie en implementatie van LastPass
  • Automatische inrichting van LastPass-gebruikersaccounts
  • Inrichting van LastPass-gebruikersaccounts opheffen in real-time
  • Toegang tot LastPass toewijzen aan groepen in OneLogin

Onderwerpen in dit artikel:

Accountvereisten

Instellen en configureren

Veelgestelde vragen

Accountvereisten

Voor synchronisatie van uw OneLogin-gebruikersdirectory met LastPass Enterprise is het volgende vereist:

• Een actief OneLogin-abonnement
  • Een betaalde LastPass Enterprise-account of een actieve proefversie daarvan
  • Een actieve LastPass Enterprise-beheerder (vereist tijdens activering van uw proefversie)

Voor het SCIM-eindpunt dat wordt gebruikt voor de integratie van LastPass met OneLogin hoeft geen software geïnstalleerd te worden.

Met deze integratie wordt het gebruikers niet toegestaan zich bij LastPass aan te melden met hun OneLogin-wachtwoord. Voor het voltooien van de installatiestappen voor LastPass moeten de gebruikers een apart hoofdwachtwoord voor LastPass aanmaken en onthouden. Dit wachtwoord wordt gebruikt om een unieke encryptiesleutel voor hun LastPass-kluis te maken.

Instellen en configureren

Om uw LastPass Enterprise-account te registeren en te integreren met OneLogin, moet u alle stappen in de Integratiehandleiding OneLogin SCIM volgen (Engelstalig).

Veelgestelde vragen

Worden groepen in OneLogin gesynchroniseerd met de LastPass Admin Console?

• Ja. U kunt de inrichting van LastPass aan specifieke groepen toewijzen in het OneLogin-dashboard en de groepen uit OneLogin worden gesynchroniseerd met LastPass.

Kan ik meerdere groepen aan LastPass toewijzen?

• Ja, u kunt in het OneLogin-dashboard zo veel aangepaste groepen aan LastPass toewijzen als u nodig heeft.

Als ik een groep bijwerk in OneLogin, zijn de wijzigingen dan ook zichtbaar in LastPass?

• Als u gebruikers toevoegt aan of verwijdert uit een groep in OneLogin, is die wijziging zichtbaar in LastPass en worden er waar nodig accounts ingericht of wordt de inrichting van accounts opgeheven.

Kunnen gebruikers zich bij LastPass aanmelden met hun OneLogin-wachtwoord?

• Nee. Gebruikers moeten een afzonderlijk hoofdwachtwoord voor LastPass aanmaken wanneer ze de uitnodiging voor hun account ontvangen. Het hoofdwachtwoord wordt gebruikt om de encryptiesleutel voor hun LastPass-kluis te vormen, en wordt in geen geval gedeeld met LastPass (of met OneLogin).

Kan ik ervoor kiezen gebruikers toe te laten voegen aan het tabblad In afwachting van goedkeuring in de Admin Console?

• Nee, gebruikers worden automatisch ingericht en worden weergegeven als live-gebruikers.

Hoe kan ik testen of de integratie correct wordt gesynchroniseerd?

• Wanneer u LastPass Enterprise voor de eerste keer implementeert met OneLogin, kunt u een kleine testgroep instellen in OneLogin. Zodra u heeft gecontroleerd dat het inrichten naar verwachting functioneert, kunt u het toevoegen en verwijderen van mensen in de testgroep uitproberen. Als alle tests met succes zijn afgerond, kunt u LastPass toewijzen aan alle groepen, of aan specifieke groepen die LastPass gaan gebruiken.