Integratie met Okta instellen

IT-beheerders kunnen gemakkelijk het beveiligde beheer van LastPass Enterprise benutten door gebruik te maken van onze integratie met Okta, die het volgende biedt:

• Veilige configuratie en implementatie van LastPass
  • Automatische inrichting van LastPass-gebruikersaccounts
  • Inrichting van LastPass-gebruikersaccounts opheffen in real-time
  • Toegang tot LastPass toewijzen aan groepen in Okta

Onderwerpen in dit artikel:

Accountvereisten

Instellen en configureren

Veelgestelde vragen

Accountvereisten

Voor synchronisatie van uw Okta-gebruikersdirectory met LastPass Enterprise is het volgende vereist:

• Een actief Okta-abonnement voor inrichting
  • Een betaalde LastPass Enterprise-account of een actieve proefversie daarvan
  • Een actieve LastPass Enterprise-beheerder (vereist tijdens activering van uw proefversie)

Voor het SCIM-eindpunt dat wordt gebruikt voor de integratie van LastPass met Okta hoeft geen software geïnstalleerd te worden.

Met deze integratie wordt het gebruikers niet toegestaan zich bij LastPass aan te melden met hun Okta-wachtwoord. Voor het voltooien van de installatiestappen voor LastPass moeten de gebruikers een apart hoofdwachtwoord voor LastPass aanmaken en onthouden. Dit wachtwoord wordt gebruikt om een unieke encryptiesleutel voor hun LastPass-kluis te maken.

Instellen en configureren

Om uw LastPass Enterprise-account te registeren en te integreren met Okta, moet u alle stappen in de Integratiehandleiding Okta SCIM volgen (Engelstalig).

Veelgestelde vragen

Worden groepen in Okta gesynchroniseerd met de LastPass Admin Console?

• Nee. Hoewel u de inrichting van LastPass aan specifieke groepen kunt toewijzen in het Okta-dashboard, worden de groepen uit Okta niet gesynchroniseerd met LastPass.

Kan ik meerdere groepen aan LastPass toewijzen?

• Ja, u kunt in het Okta-dashboard zo veel aangepaste groepen aan LastPass toewijzen als u nodig heeft.

Als ik een groep bijwerk in Okta, zijn de wijzigingen dan ook zichtbaar in LastPass?

• Als u gebruikers toevoegt aan of verwijdert aan een groep in Okta, is die wijziging zichtbaar in LastPass en worden er waar nodig accounts ingericht of wordt de inrichting van accounts opgeheven.

Kunnen gebruikers zich bij LastPass aanmelden met hun Okta-wachtwoord?

• Nee. Gebruikers moeten een afzonderlijk hoofdwachtwoord voor LastPass aanmaken wanneer ze de uitnodiging voor hun account ontvangen. Het hoofdwachtwoord wordt gebruikt om de encryptiesleutel voor hun LastPass-kluis te vormen, en wordt in geen geval gedeeld met LastPass (of met Okta).

Kan ik ervoor kiezen gebruikers toe te laten voegen aan het tabblad In afwachting van goedkeuring in de Admin Console?

• Nee, gebruikers worden automatisch ingericht en worden weergegeven als live-gebruikers.

Hoe kan ik testen of de integratie correct wordt gesynchroniseerd?

• Wanneer u LastPass Enterprise voor de eerste keer implementeert met Okta, kunt u een kleine testgroep instellen in Okta. Zodra u heeft gecontroleerd dat het inrichten naar verwachting functioneert, kunt u het toevoegen en verwijderen van mensen in de testgroep uitproberen. Als alle tests met succes zijn afgerond, kunt u LastPass toewijzen aan alle groepen, of aan specifieke groepen die LastPass gaan gebruiken.