Integratie met Windows-aanmelding instellen en gebruiken

LastPass kan onzichtbaar worden geïntegreerd in de standaard Windows-aanmelding om automatisch nieuwe gebruikers aan te maken en bestaande gebruikers aan te melden. Hiervoor installeren we een DLL die inhaakt in de werkstroom van de Windows-aanmelding met goedgekeurde/standaard Windows-protocollen. Wanneer we een wachtwoord ontvangen, hashen we dit wachtwoord en gebruiken we de hash om de LastPass-aanmeldingsgegevens voor de gebruiker te maken. We slaan niets op en laten niets achter in het geheugen.

Met de integratie van Windows-aanmelding, worden gebruikers in het LastPass Enterprise-systeem ingericht met hun Windows-gebruikersnaam gevolgd door het @bedrijfsdomein.com-adres dat door uw Enterprise wordt gebruikt. Nieuwe LastPass-gebruikers worden aangemaakt wanneer zij zich voor de eerste keer aanmelden bij hun Windows-domein nadat het instellen van de integratie voltooid is. Vanaf dat moment melden gebruikers zich zoals gewoonlijk aan bij hun Windows-domein en worden daarbij automatisch ook aangemeld bij LastPass.

Onderwerpen in dit artikel:

Downloaden en instellen

Eerste aanmelding van gebruikers

Problemen oplossen

Veelgestelde vragen

Downloaden en instellen

Beheerders kunnen het gewenste installatieprogramma downloaden en de integratie met Windows-aanmelding als volgt instellen:

1. Ga naar https://lastpass.com/company/#!/dashboard en meld u aan voor toegang tot de Admin Console.
  2. Ga naar InstellingenSoftware installeren.
  3. Gebruik de vervolgkeuzelijst om Microsoft Windows (Vista of hoger) als het platform te selecteren.
  4. Selecteer 64bit of 32bit als de architectuur.
  5. Selecteer Automatische installatie op de achtergrond of MSI-bestand als het installatietype.
  6. Selecteer Ja voor de optie "Integratie Windows-aanmelding".
  7. Selecteer Ja of Nee voor de vereiste om de velden in Windows-toepassingen in te vullen. Opmerking: Als u Nee selecteert, wordt de software voor LastPass voor toepassingen wel geïnstalleerd maar wordt de mogelijkheid om de formulierfunctie te gebruiken niet opgenomen.
  1. Afhankelijk van de keuzes die u heeft gemaakt, kunt u op de hyperlink voor het downloadbestand van het LastPass-installatieprogramma voor Windows klikken.
  2. Volg de resterende instructies op de pagina "Software installeren" in de Admin Console; deze zullen variëren afhankelijk van de keuzes die u heeft gemaakt.

Eerste aanmelding van gebruikers

Nadat het instellen van de integratie met Windows-aanmelding is afgerond, kunnen de gebruikers hun Windows-account koppelen wanneer ze zich voor de eerste keer aanmelden.

1. Meld u aan bij uw Windows-account.
  2. Als u bent aangemeld, wordt het venster LastPass voor toepassingen weergegeven, met uw gebruikersnaam ingevuld (het zakelijke e-mailadres). Als de gebruikersnaam onjuist is, verandert u die in het veld Zakelijk e-mailadres.

1. Schakel het selectievakje in om akkoord te gaan met de Dienstverleningsvoorwaarden en Privacyverklaring en kies vervolgens een van de volgende opties:
    • Mijn LastPass-account activeren – Als u geen LastPass-account heeft, selecteert u deze optie om een nieuwe account te maken met de opgegeven gebruikersnaam voor uw bedrijf.
    • Ik heb al een LastPass-account – Selecteer deze optie om uw bestaande LastPass-account te koppelen aan uw Windows-gebruikersnaam. Vul uw Windows-gebruikersnaam, het e-mailadres voor LastPass en het hoofdwachtwoord voor LastPass in wanneer u hierom wordt gevraagd en klik op OK.

1. Dat is het! Uw account is nu actief en het LastPass-pictogram in het systeemvak wordt rood om aan te geven dat u nu bij LastPass bent aangemeld.

Probleemoplossing

Als LastPass detecteert dat uw Active Directory-wachtwoord en uw LastPass-hoofdwachtwoord niet overeenkomen, wordt er een foutmelding met die boodschap weergegeven. Om dit probleem op te lossen moet u ofwel uw LastPass-hoofdwachtwoord ofwel uw Active Directory-wachtwoord wijzigen.

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er als een Windows-gebruikersnaam met een bedrijfsdomeinadres dat wordt gebruikt voor aanmelding buiten de werkomgeving, niet overeenkomt met een bestaand e-mailadres?

• Als het Windows-adres "gebruikersnaam@bedrijfsdomein.com" niet overeenkomt met een bestaand e-mailadres, wordt de gebruiker bij de eerste aanmelding bij die account gevraagd een beveiligings-e-mailadres in te stellen voor gebruik bij alle communicatie met betrekking tot LastPass. Dit adres kan op elk gewenst moment veranderd worden.

Hoe kan ik er zeker van zijn dat mijn LastPass-hoofdwachtwoord verandert wanneer mijn Active Directory-/Windows-wachtwoord verandert?

• Als u uw Windows-wachtwoord verandert op de computer waar integratie met Windows-aanmelding al is ingesteld, wordt de verandering geregistreerd en wordt ook het hoofdwachtwoord bijgewerkt. Om er zeker van te zijn dat de verandering geregistreerd wordt, moet u een actieve LastPass-sessie hebben en het Windows-wachtwoord veranderen op de lokale computer waarop integratie met Windows-aanmelding is ingeschakeld. Als de wijziging van het Windows-wachtwoord plaatsvindt op een andere computer (oftewel wanneer de beheerder het wachtwoord verandert voor de gebruiker), zullen het hoofdwachtwoord en het Windows-wachtwoord niet langer overeenkomen. In een dergelijk geval moet de gebruiker het hoofdwachtwoord handmatig wijzigen zodat het overeenkomt met het Windows-wachtwoord.

Tip voor Enterprise-beheerders: Als u geen inbreng van de kant van de gebruiker wilt hebben bij het wijzigingsproces voor wachtwoorden, kunt u het beleid "Superbeheerder - Hoofdwachtwoord wijzigen" inschakelen. Hiermee kunt u het hoofdwachtwoord van een gebruiker resetten. Wanneer u dan het Windows-wachtwoord van de gebruiker reset, blijven de beide wachtwoorden overeenkomen.

Wat gebeurt er als de gebruiker al een LastPass-account heeft met het zakelijke e-mailadres?

• Als de gebruikersnaam en het wachtwoord voor de LastPass-account gelijk zijn aan de Windows-aanmelding en het bijbehorende wachtwoord, probeert LastPass de gebruiker met die aanmeldingsgegevens aan te melden.

Wat gebeurt er als het Windows-wachtwoord van de gebruiker niet gelijk is aan het wachtwoord voor de al bestaande LastPass-account?

• De gebruiker ziet een pop-up vanuit het LastPass-pictogram in het systeemvak met de melding "Aanmelding mislukt, komt u Windows-wachtwoord overeen met uw LastPass-wachtwoord?".

Wat moet de gebruiker doen als het bestaande wachtwoord niet overeenkomt met het Windows-wachtwoord?

Kan een gebruiker twee verschillende wachtwoorden voor de Windows-aanmelding en de aanmelding bij LastPass blijven gebruiken?

• Ja, in principe kan een gebruiker twee verschillende wachtwoorden blijven gebruiken: één voor de aanmelding bij Windows en één voor de aanmelding bij LastPass. Maar automatisch aanmelden bij LastPass tijdens het aanmelden bij Windows zal blijven mislukken, waardoor de integratie met Windows-aanmelding zijn doel voorbijschiet.

Is handmatig aanmelden bij de LastPass-account mogelijk als de aanmelding bij het Windows-domein is verwijderd?

• Ja, u kunt zich ook handmatig bij uw LastPass-account aanmelden met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord voor LastPass.

Is aanmelden met de LastPass-aanmeldingsgegevens overal mogelijk?

• Ja, u kunt altijd uw LastPass-aanmeldingsgegevens gebruiken om u aan te melden bij uw account en uw gegevens te gebruiken.