Uw vorige hoofdwachtwoord terugzetten

Als u uw hoofdwachtwoord vergeten bent, is een van de opties die u heeft het resetten van uw wachtwoord naar een eerder gebruikt hoofdwachtwoord.

Info over het terugzetten van een hoofdwachtwoord

• Als de meest recente wijziging van uw hoofdwachtwoord langer dan 30 dagen geleden heeft plaatsgevonden, kan deze methode niet worden gebruikt.
  • Als u uw hoofdwachtwoord terugzet naar het vorige wachtwoord, wordt uw LastPass-kluis teruggezet naar de toestand zoals die was direct voordat dat wachtwoord was gewijzigd, dus eventuele wijzigingen die u in uw kluis heeft aangebracht gaan verloren (denk aan veranderingen in opgeslagen wachtwoorden, toegevoegde wachtwoorden, wijzigingen/aanvullingen voor formulierfuncties).
    • Voorbeeld: Stel dat u op 1 april 2020 uw hoofdwachtwoord heeft veranderd, maar u realiseert zich op 15 april 2020 dat u dat wachtwoord vergeten bent, en u wilt terugkeren naar het hoofdwachtwoord van 1 april. Als u dit doet, gaan eventuele wijzigingen in uw kluis van na 1 april verloren; uw kluis wordt teruggezet naar de situatie op 1 april, direct voor de wijziging van het wachtwoord.

Om uw hoofdwachtwoord te kunnen terugzetten, moet u sinds de aanmaak van uw account ten minste eenmaal zijn aangemeld bij de LastPass-browserextensie.

Uw hoofdwachtwoord terugzetten

Als u andere herstelmethoden heeft geprobeerd en u door wilt gaan met het terugzetten van uw vorige hoofdwachtwoord, gaat u als volgt te werk:

1. Ga naar https://lastpass.com/revert.php, voer uw e-mailadres in en klik op Verzend e-mail.
  2. Het systeem stuurt u een mail die twee uur geldig is. Klik op de koppeling in de e-mail (deze is verstuurd naar uw bevestigings-e-mailadres als u dit heb ingesteld, of anders naar uw reguliere e-mailadres voor uw LastPass-account).
  3. Er wordt een nieuw browservenster of -tabblad geopend waarin de datum staat aangegeven waarop uw hoofdwachtwoord voor de laatste keer is gewijzigd. Klik op de koppeling om de wijziging van uw hoofdwachtwoord terug te draaien. Als u nogmaals een melding krijgt, klikt u op OK.
  4. Er wordt een bericht weergegeven waarin staat dat de meest recente wijziging van uw hoofdwachtwoord is teruggedraaid. U kunt zich nu bij LastPass aanmelden met uw vorige wachtwoord.

Gerelateerd

Hoe stel ik alle opties voor accountherstel in voor LastPass?

Een verloren hoofdwachtwoord herstellen

Uw hoofdwachtwoord wijzigen

Uw gegevens beschermen met uw hoofdwachtwoord

Tijdelijke (eenmalige) wachtwoorden gebruiken

Een e-mailadres toevoegen voor beveiligingsmeldingen