Hoe herstel ik mijn vorige hoofdwachtwoord?

Het herstellen van uw hoofdwachtwoord betekent dat u het reset naar uw vorige hoofdwachtwoord, en dat uw LastPass-kluis precies wordt hersteld naar de situatie vóór de laatste wijziging van het hoofdwachtwoord. Dit kan tot gegevensverlies leiden (eventuele nieuwe/toegevoegde items na de wijziging worden niet hersteld).

Belangrijk: U kunt uw vorige hoofdwachtwoord alleen herstellen als de wijziging binnen de afgelopen 30 dagen heeft plaatsgevonden.
Opmerking: Om uw hoofdwachtwoord te kunnen terugzetten, moet u sinds de aanmaak van uw account ten minste eenmaal zijn aangemeld bij de LastPass-browserextensie.
Voorbeeld:

Stel dat u op 1 april 2020 uw hoofdwachtwoord heeft veranderd, maar u realiseert zich op 15 april 2020 dat u dat wachtwoord vergeten bent, en u wilt terugkeren naar het hoofdwachtwoord van 1 april. Als u dit doet, gaan eventuele wijzigingen in uw kluis van na 1 april verloren; uw kluis wordt teruggezet naar de situatie op 1 april, direct voor de wijziging van het hoofdwachtwoord.

Ga als volgt te werk om uw vorige hoofdwachtwoord te herstellen:
  1. Ga naar https://lastpass.com/revert.php.
  2. Voer uw e-mailadres in en klik op E-mail verzenden.
    • Als u een e-mailadres voor beveiliging heeft ingesteld, controleert u de inbox van dat e-mailadres.
    • Als u geen e-mailadres voor beveiliging heeft ingesteld, controleert u de inbox van het e-mailadres voor uw LastPass-account.
  3. Klik op de koppeling in de e-mail van LastPass (deze blijft twee uur geldig).

Resultaat: Er wordt een nieuw browservenster of -tabblad geopend waarin de datum staat aangegeven waarop uw hoofdwachtwoord voor de laatste keer is gewijzigd.

4. Klik op de koppeling om door te gaan naar uw vorige hoofdwachtwoord. Als u nogmaals een melding krijgt, klikt u op OK.
  5. Er wordt een bericht weergegeven waarin staat dat de meest recente wijziging van uw hoofdwachtwoord is teruggedraaid.
U heeft uw vorige hoofdwachtwoord hersteld en u kunt zich hiermee aanmelden bij LastPass.
Wat u vervolgens moet doen: (Aanbevolen)

Het is zeer aan te raden de volgende stappen direct na het bijwerken van uw hoofdwachtwoord uit te voeren om nieuwe eenmalige herstelwachtwoorden aan te maken:

1. Meld u af bij LastPass op elke computer en/of elk mobiel apparaat waar u uw LastPass-kluis heeft geïnstalleerd en geopend. U kunt uw actieve sessies voor alle apparaten controleren.
  2. Meld u weer aan met uw nieuwe hoofdwachtwoord.
Voor elke computer en/of elk apparaat wordt er een nieuw eenmalig herstelwachtwoord gemaakt dat kan worden gebruikt voor accountherstel als u ooit uw hoofdwachtwoord vergeet.

Wat u vervolgens moet doen: (Optioneel)

Als u een lijst met tijdelijke eenmalige wachtwoorden heeft gemaakt voor gebruik bij openbare/niet-vertrouwde computers, zorgt het wijzigen of resetten van uw hoofdwachtwoord ervoor alle eenmalige wachtwoorden die u vóór de wijziging heeft gegenereerd, ongeldig worden (aangezien uw kluis opnieuw moet worden versleuteld). Dat betekent dat u na de wijziging van het hoofdwachtwoord nieuwe eenmalige wachtwoorden moet genereren. Alle eenmalige wachtwoorden die u eerder heeft gegenereerd, worden namelijk niet langer vermeld. Ontdek hoe u nieuwe eenmalige wachtwoorden aanmaakt.