Uw vorige hoofdwachtwoord herstellen

Het herstellen van uw hoofdwachtwoord betekent dat u het reset naar uw vorige hoofdwachtwoord, en dat uw LastPass-kluis precies wordt hersteld naar de situatie vóór de laatste wijziging van het hoofdwachtwoord. Dit kan tot gegevensverlies leiden (eventuele nieuwe/toegevoegde items na de wijziging worden niet hersteld).

Houd er rekening mee dat u alleen kunt terugkeren naar uw vorige wachtwoord als de wijziging binnen 30 dagen heeft plaatsgevonden.

Opmerking: Om uw hoofdwachtwoord te kunnen terugzetten, moet u sinds de aanmaak van uw account ten minste eenmaal zijn aangemeld bij de LastPass-browserextensie.
Voorbeeld:

Stel dat u op 1 april 2020 uw hoofdwachtwoord heeft veranderd, maar u realiseert zich op 15 april 2020 dat u dat wachtwoord vergeten bent, en u wilt terugkeren naar het hoofdwachtwoord van 1 april. Als u dit doet, gaan eventuele wijzigingen in uw kluis van na 1 april verloren; uw kluis wordt teruggezet naar de situatie op 1 april, direct voor de wijziging van het hoofdwachtwoord.

1. Ga naar https://lastpass.com/revert.php.
  2. Voer uw e-mailadres in en klik op E-mail verzenden.
    • Als u een e-mailadres voor beveiliging heeft ingesteld, controleert u de inbox van dat e-mailadres.
    • Als u geen e-mailadres voor beveiliging heeft ingesteld, controleert u de inbox van het e-mailadres voor uw LastPass-account.
  3. Klik op de koppeling in de e-mail van LastPass (deze blijft twee uur geldig).
    Er wordt een nieuw browservenster of -tabblad geopend waarin de datum staat aangegeven waarop uw hoofdwachtwoord voor de laatste keer is gewijzigd.
  4. Klik op de koppeling om door te gaan naar uw vorige hoofdwachtwoord. Als u nogmaals een melding krijgt, klikt u op OK.
  5. Er wordt een bericht weergegeven waarin staat dat de meest recente wijziging van uw hoofdwachtwoord is teruggedraaid.
    U kunt zich nu bij LastPass aanmelden met uw vorige hoofdwachtwoord.
Volgende stap:
Het is zeer aan te raden de volgende stappen direct na het bijwerken van uw hoofdwachtwoord uit te voeren om nieuwe eenmalige herstelwachtwoorden aan te maken:
  1. Meld u af bij LastPass op elke computer en/of elk mobiel apparaat waar u uw LastPass-kluis heeft geïnstalleerd en geopend. U kunt uw actieve sessies voor alle apparaten controleren.
  2. Meld u weer aan met uw nieuwe hoofdwachtwoord.
Voor elke computer en/of elk apparaat wordt er een nieuw eenmalig herstelwachtwoord gemaakt dat kan worden gebruikt voor accountherstel als u ooit uw hoofdwachtwoord vergeet.