Uw LastPass-account resetten

Als u uw hoofdwachtwoord bent vergeten en het niet kunt herstellen met behulp van alle mogelijkheden voor accountherstel, betekent dat helaas dat u uw account moet resetten zodat u een nieuw hoofdwachtwoord kunt maken. Hiermee kunt u opnieuw beginnen met gebruikmaking van hetzelfde e-mailadres dat u eerder gebruikte.

Voor instructies voor het verwijderen van uw account en definitief verwijderen van al uw LastPass-kluisgegevens, raadpleegt u Hoe verwijder ik mijn LastPass-account?

Houd er rekening mee dat LastPass Customer Care de hoofdwachtwoorden van gebruikers niet kent. LastPass Customer Care kan een hoofdwachtwoord van een gebruiker niet opnieuw instellen als de gebruiker het is vergeten.

Wat gebeurt er wanneer ik mijn account reset?

• Al uw opgeslagen gegevens die zijn versleuteld met uw hoofdwachtwoord worden definitief verwijderd, waaronder het volgende:
    • Websites
    • Veilige notities
    • Formulierfunctie
    • Identiteiten
    • Vastgestelde verificatie voor opties voor meervoudige verificatie
    • Goedgekeurde vertrouwde apparaten
  • Een aantal van uw vastgestelde accountinstellingen blijft ongewijzigd, waaronder het volgende:
    • Voorkeursinstellingen
    • Geschiedenis
  • Uw accountstatus, waaronder de huidige proefversie of het huidige betaalde abonnement, blijft actief.

Ik ben er klaar voor. Hoe reset ik mijn LastPass-account?

1. Ga naar https://lastpass.com/delete_account.php?np=1
  2. Klik op Reset.

1. Wanneer u erom wordt gevraagd, klikt u op Nee om aan te geven dat u uw hoofdwachtwoord niet weet. Opmerking: Uw hoofdwachtwoord kan niet door Customer Care worden hersteld aangezien het niet bij LastPass beschikbaar of bekend is.
  2. Er wordt een waarschuwing weergegeven waarin staat dat door het resetten van uw account al uw gegevens definitief verwijderd worden, en u wordt geadviseerd uw gegevens eerst te exporteren. Als u uw hoofdwachtwoord niet meer weet, is het evenwel niet mogelijk uw gegevens te exporteren. Ga verder naar de volgende stap.
  3. Vul uw LastPass-e-mailadres in en klik vervolgens op E-mail verzenden, zodat u een e-mail ontvangt met instructies en een koppeling om uw hoofdwachtwoord te resetten. Opmerking: Als u op E-mail verzenden klikt, worden er alleen instructies voor het resetten van uw LastPass-account verstuurd. Als u op dit punt besluit dat u uw account niet hoeft te resetten, kunt u de mail simpelweg negeren.
  4. Als u verder wilt gaan met het resetten van uw LastPass-account, klikt u op de koppeling in de e-mail om een nieuw hoofdwachtwoord te maken. Wij adviseren het volgende voor het maken van een krachtig en veilig wachtwoord:
    • Gebruik minimaal twaalf tekens, maar hoe langer hoe beter
    • Gebruik hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens
    • Maak een wachtwoord dat u kunt uitspreken en onthouden maar dat niet makkelijk te raden is (bijv. een wachtwoordzin)
    • Zorg dat het uniek is en alleen op uzelf betrekking heeft
    • Gebruik geen persoonlijke informatie
    • Een goed voorbeeld is: !kHeb2Fietsp0mpen
  5. Wanneer u een nieuw hoofdwachtwoord heeft gemaakt en weer bent aangemeld bij uw account, kunt u aan de slag met het instellen van identiteiten voor uw kluis, opties voor meervoudige verificatie en vertrouwde apparaten. Als u voorheen uw LastPass-accountgegevens heeft geëxporteerd of een andere wachtwoordmanager als back-up heeft gebruikt, kunt u die gegevens nu opnieuw importeren.  Anders kunt u beginnen met het toevoegen van websites, veilige notities en formulierfuncties.