Opnieuw vragen om hoofdwachtwoord verplichten

U kunt de instelling "Opnieuw vragen om hoofdwachtwoord verplichten" inschakelen als extra beveiligingslaag. Hiermee wordt u gevraagd uw hoofdwachtwoord in te voeren om toegang te krijgen tot bepaalde gedeelten van uw LastPass-kluis. U kunt deze instelling opgeven voor individuele items in uw kluis of voor het openen van een bepaald type item en/of het uitvoeren van bepaalde acties via uw Accountinstellingen.

Als u een LastPass Teams-, Enterprise- of Identity-account heeft, kan de mogelijkheid om deze handelingen uit te voeren beperkt worden door eventuele beleidsregels die door uw LastPass-beheerder zijn ingesteld.

Opnieuw vragen om hoofdwachtwoord verplichten per item

1. Klik op het niet-actieve LastPass-pictogram in de knoppenbalk van uw browser.
  2. Voer uw e-mailadres en hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Aanmelden.
    Er wordt een actief LastPass-pictogram LastPass weergegeven. U bent nu aangemeld.
  3. Klik op het actieve LastPass-pictogram in de knoppenbalk en gebruik vervolgens het zoekvenster of ga naar Alle items en zoek de gewenste site.
  4. Klik op het pictogram Bewerken om de sitevermelding te openen.
  5. Schakel onder Geavanceerde instellingen het selectievakje voor de optie Automatisch aanmelden in.
  6. Klik op Opslaan.
    U heeft nu de instelling Opnieuw vragen om wachtwoord verplichten ingeschakeld voor het gewenste item. Wachtwoord bewerken

Opnieuw vragen om hoofdwachtwoord verplichten voor itemtypen en acties

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPassen selecteer Mijn kluis openen.
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
  2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
  3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven.
  4. Zoek onder "Meldingen" het gedeelte "Nogmaals om hoofdwachtwoord vragen".
  5. Schakel een of meerdere selectievakjes in om Opnieuw vragen om hoofdwachtwoord verplichten af te dwingen voor de gewenste acties en/of items.
  6. Klik op Bijwerken.
  7. Voer uw hoofdwachtwoord in als hierom wordt gevraagd en klik vervolgens op Bevestigen.
    U heeft nu de instelling Opnieuw vragen om wachtwoord verplichten ingeschakeld voor de gewenste itemtypen en acties.