Een verloren hoofdwachtwoord herstellen voor LastPass

Als u uw hoofdwachtwoord voor LastPass ooit verliest of vergeet, zijn er verschillende methoden voor accountherstel om de toegang tot uw kluis te herstellen. Als u uw hoofdwachtwoord niet kunt herstellen, moet u uw LastPass-account resetten (om dezelfde gebruikersnaam te bewaren) of een nieuw LastPass-account maken en al uw gegevens opnieuw invoeren.

Houd er rekening mee dat LastPass Customer Care de hoofdwachtwoorden van gebruikers niet kent. LastPass Customer Care kan een hoofdwachtwoord van een gebruiker niet opnieuw instellen als de gebruiker het is vergeten.

Heeft u voorheen accountherstel ingesteld met behulp van biometrische gegevens in de LastPass Password Manager-app voor mobiel gebruik?

Mobiel accountherstel biedt u de mogelijkheid om vingerafdrukherkenning of gezichtsherkenning te gebruiken voor iOS of Android om uw hoofdwachtwoord te resetten met behulp van biometrische gegevens als u het ooit vergeet.

Met Android

Volg deze instructies om uw hoofdwachtwoord te resetten met behulp van mobiel accountherstel via biometrische gegevens voor de LastPass Password Manager-app voor Android.

Face ID of Touch ID gebruiken op iOS

Volg deze instructies om uw hoofdwachtwoord te resetten met behulp van mobiel accountherstel via biometrische gegevens voor de LastPass Password Manager-app voor iOS.

Heeft u eerder een hint/geheugensteun voor het hoofdwachtwoord ingesteld?

Als u eerder een hint/geheugensteun voor het hoofdwachtwoord heeft ingesteld (tijdens het maken van het account, toen u voor het laatst uw hoofdwachtwoord heeft gewijzigd of door het handmatig invoeren in uw accountinstellingen), kunt u LastPass een e-mail met een geheugensteuntje laten sturen ter herinnering.

Heeft u uw hoofdwachtwoord de afgelopen 30 dagen gewijzigd?

U kunt alleen terugkeren naar uw vorige hoofdwachtwoord als de wijziging binnen 30 dagen heeft plaatsgevonden. Als u uw hoofdwachtwoord terugzet, wordt uw LastPass-kluis hersteld naar de toestand zoals die was vóór de laatste wijziging van het hoofdwachtwoord. Dit kan tot gegevensverlies leiden (items die zijn bijgewerkt/toegevoegd sinds de laatste wijziging worden niet hersteld).

Volg deze instructies om uw hoofdwachtwoord te resetten door het vorige hoofdwachtwoord terug te zetten.

Heeft u sms-accountherstel ingesteld?

Als u sms-accountherstel gebruikt, wordt de herstelprocedure voor het hoofdwachtwoord geactiveerd als ten minste een van uw browsers een eenmalig herstelwachtwoord heeft vastgelegd (dat wordt aangemaakt door u ten minste één keer aan te melden bij de extensie).

Heeft u zich ten minste één keer vanuit een browser aangemeld bij de LastPass-browserextensie?

Volg deze instructies om uw hoofdwachtwoord te resetten met behulp van een eenmalig herstelwachtwoord in een browser waarmee u zich ten minste één keer heeft aangemeld bij de LastPass-browserextensie.

Als u uw hoofdwachtwoord nog steeds niet kunt herstellen met de hierboven genoemde opties...

Helaas is de laatste en enige beschikbare optie uw account resetten en opnieuw beginnen met het verzamelen van gegevens (websites, veilige notities, formulier-items, identiteiten maken, enzovoort). Hiermee worden alle opgeslagen, versleutelde gegevens in uw LastPass-account definitief verwijderd, maar uw accountstatus en een aantal instellingen blijven behouden.