Overzicht van LastPass Enterprise

Voor bedrijven en organisaties van ieder formaat biedt LastPass veilige wachtwoordopslag en centraal overzicht voor beheerders. Zo kunnen ze wachtwoordproblemen oplossen voor hun medewerkers en tegelijkertijd het risico op gegevenslekken tegengaan. Dankzij instelbare beleidsregels, veilig delen van wachtwoorden en compleet gebruikersbeheer krijgt uw IT-afdeling de controle terwijl uw medewerkers profiteren van meer gebruiksgemak.

81% van de gegevenslekken wordt veroorzaakt door slecht beheer van aanmeldingsgegevens. Daarom moet een betere wachtwoordbeveiliging een topprioriteit hebben voor uw organisatie. Alle wachtwoorden, van directieniveau tot aan stagiairs, vormen een waardevol en laagdrempelig doelwit voor hackers die op zoek zijn naar een eenvoudige ingang tot uw bedrijf. LastPass Enterprise biedt direct inzicht in de wachtwoordsterkte van alle medewerkers en geeft bedrijven zo de controle die ze nodig hebben om de omgang met wachtwoorden bij iedereen te verbeteren. IT-teams kunnen gebruikmaken van doordachte automatisering en gebruikers profiteren van een soepele gebruikservaring.

Bekijk de video

Gemak voor medewerkers

IT-teams en eindgebruikers hebben soms tegengestelde prioriteiten. LastPass Enterprise brengt ze in evenwicht. Van het veilig opslaan van wachtwoorden tot het beheer van toegangsrechten voor werknemers: LastPass Enterprise helpt bedrijven van elke grootte belemmeringen op het gebied van wachtwoordgebruik weg te nemen en gaat gevaarlijke praktijken rondom wachtwoordbeheer tegen.

• Sla alles centraal op. Geef uw medewerkers waar ze om vragen: één eenvoudige locatie om al hun aanmeldingsgegevens op te slaan, en aanmelding bij relevante online diensten met één klik.
  • Onthoud één wachtwoord. Medewerkers maken een hoofdwachtwoord aan en hoeven alleen dat wachtwoord te onthouden. LastPass zorgt voor de rest.
  • Laat LastPass wachtwoorden voor u opslaan en invullen. LastPass maakt automatisch wachtwoorden aan, slaat ze op en vult ze in. Hiermee besparen uw medewerkers tijd en gedoe.
  • Organiseer werk & privé. Meld u tijdens uw werkdag aan waar u maar wilt en sorteer uw wachtwoorden automatisch naar de juiste kluis.
  • Gebruik sterke wachtwoorden. Laat LastPass lange wachtwoorden aanmaken voor medewerkers, zodat iedere online dienst wordt beschermd door een uniek sterk wachtwoord.
  • Deel moeiteloos toegang. Door de eenvoudige en veilige optie om wachtwoorden gecontroleerd te delen, zijn riskante Excel-bestanden verleden tijd.
  • Geef toegang waar dat nodig is. LastPass werkt overal waar uw medewerkers zijn, met synchronisatie in real-time voor alle computers, laptops, smartphones en tablets.

Controle voor bedrijven

LastPass geeft IT-afdelingen weer controle over de wachtwoordbeveiliging binnen hun organisatie. Directory-integratie, gebruikersbeheer, toegangs- en beveiligingsbeleid, rapporten en nog veel meer – alles beheerd vanaf één Admin Console met inzichten en uitgebreide controlemogelijkheden.

• Gecentraliseerd beheer. Gebruik de veilige beheerdersportal voor centrale uitrol en beheer van LastPass.
  • Integratie met gebruikersdirectories. Synchroniseer LastPass met Microsoft Active Directory of een aangepaste API voor automatisch accountbeheer van nieuwe of vertrekkende gebruikers.
  • Instelbare opties voor beveiligingsbeleid. Stel ruim 100 aangepaste opties in voor passende en veilige toegang tot zakelijke toepassingen of bedrijfsaccounts.
  • Automatisering van rapportages. Bouw compliance in uw IT-structuur in en zorg voor navolgbaarheid met gedetailleerde rapportages en logboeken op gebruikersniveau.
  • Toegangsrechten op groepsniveau. Maak groepen aan in uw directory of in LastPass voor meer controle over de wachtwoordbeveiliging en gedeelde wachtwoorden.
  • Bescherming van cloud-apps. Rol cloud-apps organisatiebreed uit met toegang voor medewerkers tot alle apps en online diensten vanuit één kluis.
  • Meervoudige verificatie toevoegen. Beveilig ieder wachtwoord binnen uw bedrijf met extra verificatiestappen. LastPass Enterprise is inclusief de LastPass Authenticator en ondersteunt ook vele andere gangbare oplossingen voor meervoudige verificatie.
  • Gebruikersaccounts resetten Schakel het beleid Superbeheerder in om ervoor te zorgen dat gegevens van medewerkers niet verloren gaan als ze weggaan of hun hoofdwachtwoord vergeten.

Samen naar succes

LastPass geeft u de tools en begeleiding die u nodig heeft voor een geslaagde start, dankbare medewerkers en een gelukkige manager. Onze overdracht is inclusief een set materialen voor een stapsgewijze training voor de eerste productintroductie, afzonderlijke en gecombineerde veiligheidstests om de impact van het beleid te meten en een samenvattend statusrapport (in combinatie met e-mailsjablonen) om trainingsmogelijkheden voor uw gebruikers op te sporen (en hier eenvoudig mee aan het werk te gaan).

Onze succesmanagers zijn ook beschikbaar met best practices voor uw LastPass-implementatie, voor een nog betere aanname en nog snellere resultaten. Neem direct contact op met ons team voor meer informatie.

Beveiliging is ons vak

LastPass is van begin tot eind ontwikkeld om uw informatie te beschermen. Bij ons zijn uw gevoelige bedrijfsgegevens veilig. Ons beveiligingsmodel werkt met:

• Compliance met SOC 2 Type 2: Deze gedetailleerde audit van al onze controlemechanismen en processen geldt als de gouden standaard in onze branche, die de beveiliging en betrouwbaarheid van LastPass bevestigt.
  • Sterke gegevenscodering: Gevoelige gegevens worden op apparaatniveau versleuteld en ontsleuteld met AES-256, voordat er met TLS wordt gesynchroniseerd als bescherming tegen de zogeheten man-in-the-middle aanvallen.
  • Regelmatige audits en penetratietests: We schakelen vertrouwde, externe beveiligingsfirma’s van wereldklasse in om routine-audits uit te voeren en de services en infrastructuur van de LastPass-service te testen.
  • Beloningsprogramma voor bugs: Ons beloningsprogramma voor het opsporen van bugs stimuleert beveiligingsonderzoekers van topniveau om problemen op een verantwoorde manier te melden, zodat we onze service verder kunnen verbeteren.
  • Betrouwbare service: Vanuit het oogpunt van redundantie wordt LastPass aangestuurd vanuit meerdere geografisch verspreide locaties, die stuk voor stuk berekend zijn op alle klantenverkeer.
  • Transparante opvolging bij incidenten: Ons team reageert snel om meldingen van bugs of kwetsbaarheden en communiceert open met onze community.

Als u meer wilt weten over onze beveiliging, kunt u de onderstaande LastPass-bronnen raadplegen.