Mappen beheren vanuit uw LastPass-kluis

U kunt mappen en/of submappen maken om uw kluis te organiseren, zodat u steeds makkelijk vindt wat u zoekt. Vervolgens kunt u uw items verplaatsen naar de juiste map om ze daar te bewaren. U kunt een map met items ook (tijdelijk of definitief) verwijderen.

Een map aanmaken

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram en selecteer Mijn kluis openen.
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
  2. Selecteer Alle items of de gewenste itemcategorie in het navigatiegedeelte links.
  3. Beweeg de muis over het pictogram Toevoegen rechts onderaan en klik op Nieuwe map toevoegen.
  4. Voer een naam voor de nieuwe map in. Selecteer eventueel de optie Toevoegen als submap onder: als u wilt dat de nieuwe map als submap aan een bestaande map wordt toegevoegd, en kies in de vervolgkeuzelijst de bestaande map waaraan u de nieuwe map wilt toevoegen.
  5. Klik op Opslaan wanneer u klaar bent.

Een submap aanmaken

1. Selecteer vanuit uw kluis Alle items in het navigatiegedeelte links.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de gewenste map en selecteer Submap aanmaken.
  3. Geef in het veld Map een naam op voor uw submap.
  4. Klik op Opslaan.

Een item naar een map verplaatsen

U kunt een formulier-item naar een map verplaatsen of van de ene naar de andere map overbrengen.

1. Ga naar het gewenste formulier-item, houd de cursor erboven en schakel het selectievakje rechtsboven in.
  2. U kunt items op de volgende manieren verplaatsen:
    • Als u één item wilt verplaatsen, klikt u op het pictogram Bewerken , kiest u de gewenste doelmap in de vervolgkeuzelijst Map en klikt u op Opslaan.
    • Als u meerdere items wilt verplaatsen, klikt u op de vervolgkeuzelijst Acties, selecteert u Naar map verplaatsen en kiest u de gewenste doelmap.

Een map verwijderen

Als u een map verwijdert, worden ook alle items in die map verwijderd. Mappen zonder onderliggende items worden bij verwijdering automatisch definitief verwijderd.

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram en selecteer Mijn kluis openen.
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de naam van de map en kies Map verwijderen.
  3. Klik op Ja om te bevestigen.

Een map definitief verwijderen

Mappen zonder onderliggende items worden bij verwijdering automatisch definitief verwijderd. U kunt mappen die items bevatten als volgt definitief verwijderen:

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram en selecteer Mijn kluis openen.
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
  2. Klik op Geavanceerde opties in het navigatiegedeelte links.
  3. Selecteer Verwijderde items bekijken en kies uit de volgende opties.
    • Klik op Alles definitief verwijderen in het bovenste navigatiegedeelte om alle vermelde items definitief te verwijderen.
    • Selecteer individuele mappen, gebruik de vervolgkeuzelijst Acties en selecteer Definitief verwijderen.
  4. Klik op Ja om te bevestigen.

Een mapnaam wijzigen

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram en selecteer Mijn kluis openen.
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de naam van een map en selecteer Map wijzigen.
  3. Voer de nieuwe naam in van de map.
  4. Optioneel: om de map als submap toe te voegen, selecteert u de optie Hier toevoegen als submap. Selecteer met behulp van de vervolgkeuzelijst bij welke map u hem wilt onderbrengen.
  5. Optioneel: om de map als submap te verwijderen, schakelt u het selectievakje uit naast de optie Hier toevoegen als submap. Hiermee wordt de submap bovenaan geplaatst.
  6. Klik op Opslaan.