Mappen beheren vanuit uw LastPass-kluis

U kunt mappen en/of submappen maken om uw kluis te organiseren, zodat u steeds makkelijk vindt wat u zoekt. Vervolgens kunt u uw items verplaatsen naar de juiste map om ze daar te bewaren. U kunt een map met items ook verwijderen en/of definitief verwijderen.

Ziet u iets anders?Ontdek hoe u uw weg vindt in de vorige LastPass-interface.

Een map aanmaken

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPass en klik vervolgens op Mijn kluis openen.
  2. Selecteer Alle items of de gewenste itemcategorie in het navigatiegedeelte links.
  3. Beweeg de muis over het pictogram Toevoegen rechts onderaan en klik op Nieuwe map toevoegen.
  4. Voer een naam voor de nieuwe map in. Selecteer eventueel de optie Toevoegen als submap onder: als u wilt dat de nieuwe map als submap aan een bestaande map wordt toegevoegd, en kies in de vervolgkeuzelijst de bestaande map waaraan u de nieuwe map wilt toevoegen.
  5. Klik op Opslaan wanneer u klaar bent.

Een submap aanmaken

1. Selecteer vanuit uw kluis Alle items in het navigatiegedeelte links.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de gewenste map en selecteer Submap aanmaken.
  3. Geef in het veld Map een naam op voor uw submap.
  4. Klik op Opslaan.

Een item naar een map verplaatsen

U kunt een formulier-item naar een map verplaatsen of van de ene naar de andere map overbrengen.

1. Ga naar het gewenste formulier-item, houd de cursor erboven en schakel het selectievakje rechtsboven in.
  2. U kunt items op de volgende manieren verplaatsen:
    • Als u één item wilt verplaatsen, klikt u op het pictogram Bewerken , kiest u de gewenste doelmap in de vervolgkeuzelijst Map en klikt u op Opslaan.
    • Als u meerdere items wilt verplaatsen, klikt u op de vervolgkeuzelijst Acties, selecteert u Naar map verplaatsen en kiest u de gewenste doelmap.

Een map verwijderen

Als u een map verwijdert, worden ook alle items in die map verwijderd. Mappen zonder onderliggende items worden bij verwijdering automatisch definitief verwijderd.

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPass en klik vervolgens op Mijn kluis openen.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de naam van de map en kies Map verwijderen.
  3. Klik op Ja om te bevestigen.

Een map definitief verwijderen

Mappen zonder onderliggende items worden bij verwijdering automatisch definitief verwijderd. U kunt mappen die items bevatten als volgt definitief verwijderen:

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPass en klik vervolgens op Mijn kluis openen.
  2. Klik op Meer opties in het navigatiegedeelte links.
  3. Ga naar GeavanceerdVerwijderde items en kies een van de volgende opties.
    • Klik op Alles definitief verwijderen in het bovenste navigatiegedeelte om alle vermelde items definitief te verwijderen.
    • Selecteer individuele mappen, gebruik de vervolgkeuzelijst Acties en selecteer Definitief verwijderen.
  4. Klik op Ja om te bevestigen.

Gerelateerd

Verwijderde items en mappen herstellen

Uw kluis beheren

Wat zijn cloud-apps en hoe gebruik ik ze?