Configuratie van de OpenVPN Community Edition VPN voor het LastPass Universal Proxy LDAP-protocol

Dit is een stapsgewijze beschrijving van het configureren van OpenVPN Community Edition voor LastPass Universal Proxy met het LDAP-protocol, om LastPass MFA in te stellen als secundaire verificatiemethode. De volgende stappen bevatten de instellingen die betrekking hebben op de Universal Proxy.

Opmerking: OpenVPN Community Edition heeft geen grafische gebruikersinterface (GUI). De instellingen worden uitgevoerd met de opdrachtregelinterface (CLI).
Opmerking: Aangezien OpenVPN Community Edition de inkomende verificatie-verzoeken in één enkele thread verwerkt, kan één client zich tegelijk aanmelden. Daarom kan een langere wachttijd te verwachten zijn.
  1. Installeer de OpenVPN LDAP-plugin openvpn-auth-ldap, op uw server om de vereiste bibliotheken en configuratiebestanden te krijgen.

Resultaat: Het verificatie-configuratiebestand voor OpenVPN LDAP, auth-ldap.conf wordt geïnstalleerd.

2. Configureer de OpenVPN-server voor LDAP-verificatie met behulp van het auth-ldap.conf bestand. Stel het volgende in:

URL
    Het IP-adres of de DNS-naam van de Universal Proxy
    BindDN
    De gebruikersnaam voor de beheerder geconfigureerd voor LDAP-verificatie in de volgende indeling: CN=Admin, CN=Gebruikers, DC=domain, DC=country_code.
    Wachtwoord
    Het wachtwoord van de LDAP-beheerder.
    Time-out
    61
    TLSEnable
    no
    BaseDN
    De Base-DN waaronder de gebruikers zich bevinden, in de volgende indeling: cn=Gebruikers, dc=domein, dc=land_code.
    SearchFilter
    "(&(userPrincipalName=%u))"
    RequireGroup
    false
    Group - BaseDN
    De Base-DN waaronder de gebruikers zich bevinden, in de volgende indeling: cn=Gebruikers, dc=domein, dc=land_code.
    Group - Searchfilter
    "(|(userPrincipalName=%u))"
    Group – MemberAttribute
    uniqueMember or sAMAccountname, afhankelijk van de Universal Proxy configuratie.

Voorbeeld:

URL ldap://

:389 BindDN cn=Admin,cn=Users,dc=domain,dc=country_code Password ************** Timeout 61 TLSEnable no

BaseDN "cn=Users,dc=domain,dc=country_code" SearchFilter "(&(userPrincipalName=%u))" RequireGroup false

BaseDN "cn=Users,dc=domain,dc=country_code" SearchFilter "(|(userPrincipalName=%u))" MemberAttribute uniqueMember

3. Voeg de volgende opties toe aan het configuratiebestand voor OpenVPN-server server.conf:
    1. Pad naar het configuratiebestand, om de kenmerken te lezen en deze te gebruiken om gebruikers te verifiëren. Bijvoorbeeld:

plugin /usr/lib/openvpn/openvpn-auth-ldap.so /etc/openvpn/auth-ldap.conf login

2. Afdwingen om gebruikersnaam en wachtwoord te gebruiken voor verificatie:

username-as-common-name

3. De certificaat-verificatie aan de client-zijde uitschakelen:

client-cert-not-required

Voorbeeld:

port 1194 proto tcp dev tun ca ca.crt cert server.crt key server.key # This file should be kept secret dh dh.pem plugin /usr/lib/openvpn/openvpn-auth-ldap.so /etc/openvpn/auth-ldap.conf login server 10.8.0.0 255.255.255.0 ifconfig-pool-persist /var/log/openvpn/ipp.txt username-as-common-name keepalive 10 120 client-cert-not-required cipher AES-256-GCM user nobody group nogroup persist-key persist-tun status /var/log/openvpn/openvpn-status.log log /var/log/openvpn/openvpn.log log-append /var/log/openvpn/openvpn.log verb 6 explicit-exit-notify 0

4. Schakel verificatie met gebruikersnamen en wachtwoorden in door auth-user-pass toe te voegen:

client
    dev tun
    proto tcp
    remote 20.67.97.220 1194
    resolv-retry infinite
    nobind
    ;user nobody
    ;group nogroup
    persist-key
    persist-tun
    ;remote-cert-tls server
    client-cert-not-required
    username-as-common-name
    ;tls-auth ta.key 1
    auth-user-pass
    cipher AES-256-GCM
    verb 6
    ;mute 20

-----BEGIN CERTIFICATE----- *********** -----END CERTIFICATE-----

5. Start de OpenVPN-server opnieuw om de wijzigingen toe te passen.
Het OpenVPN Community Edition-VPN is geconfigureerd.