Nieuwe veelgestelde vragen over de LastPass Admin Console

De nieuwe LastPass Admin Console is ontwikkeld om de beheerderservaring te vereenvoudigen en IT-teams uniforme zichtbaarheid en controle over elke aanmelding van werknemers te bieden. Bekijk hieronder antwoorden op veelgestelde vragen.

Wat is de nieuwe LastPass Admin Console?

De nieuwe LastPass Admin Console vereenvoudigt de ervaring voor beheerders en integreert besturingselementen voor single sign-on, wachtwoordbeheer en meervoudige verificatie in één uniforme weergave.

Wat is het doel van de nieuwe LastPass Admin Console?

Het doel van de nieuwe LastPass Admin Console is het stroomlijnen van de beheerderservaring. Daarnaast krijgen bedrijven de mogelijkheid sneller en naadloos aan de slag te gaan met single sign-on, wachtwoordbeheer en meervoudige verificatie.

Waarom is besloten een nieuwe versie van de LastPass Admin Console te ontwikkelen?

We hebben de beslissing genomen de LastPass Admin Console te ontwikkelen op basis van feedback van klanten die hebben deelgenomen aan de klantadviesraad van LastPass. Hierin hebben onze klanten voorstellen en aanbevelingen aangeleverd waarmee de gebruiksvriendelijkheid van LastPass nog verder vergroot kan worden. Bekijk de nieuwe functies en veranderingen in de nieuwe New Admin Console.

Wat is er in deze release opgenomen?

In deze release hebben we ons gericht op verbetering van het gebruikersbeheer door nieuwe en verbeterde functionaliteit toe te voegen aan het tabblad Gebruikers en door een vereenvoudigde navigatie waarmee u sneller binnen de console kunt navigeren. In toekomstige releases worden aanvullende voorzieningen en verbeteringen toegevoegd voor andere tabbladen in de Admin Console.

De belangrijkste verschillen en verbeteringen die in de nieuwe LastPass Admin Console zijn aangebracht, zijn onder meer:
  • Een bijgewerkte navigatie om de toegang tot beheersmogelijkheden te stroomlijnen
  • Uniform beheer voor single sign-on, wachtwoordbeheer en meervoudige verificatie
  • Een vereenvoudigde inwerkervaring voor beheerders
  • Nieuwe accountstatussen
  • Eenvoudiger gebruikersbeheer
  • Gedetailleerde gebruikersgegevens
  • Beheercentrum voor beheerders

Welke productniveaus hebben toegang tot de nieuwe LastPass Admin Console?

LastPass Enterprise- en Identity-beheerders hebben nu de mogelijkheid gebruik te maken van de nieuwe Admin Console, waarin het beheer van alle beheerdersfuncties en -tools is samengebracht.

Gelden er beperkingen voor de LastPass Enterprise- en LastPass Identity-accounts die toegang hebben tot de nieuwe LastPass Admin Console?

De nieuwe Admin Console is beschikbaar voor alle accounts, met de volgende beperkingen:
  • Alleen beheerders en superbeheerders die via e-mail zijn geverifieerd, hebben toegang
  • Gebruikers die worden vermeld in het beleid 'Beperkt toegang geven' hebben geen toegang
  • Alleen beschikbaar voor LastPass Enterprise- en Identity-accounts
  • Niet beschikbaar voor individuele LastPass MFA-accounts

Hoe kan ik feedback geven?

We horen graag uw mening! Als u feedback wilt geven over de nieuwe ervaring, klikt u in uw gebruikersaccount op de vervolgkeuzelijst rechtsboven en selecteert u Geef feedback.

Hoe kan ik terugkeren naar de oude Admin Console?

Klik vanuit de nieuwe Admin Console in uw gebruikersaccount op de vervolgkeuzelijst rechtsboven en selecteer Overschakelen op oude console.