Handmatig LastPass Enterprise-gebruikers toevoegen

U kunt handmatig gebruikers en beheerders toevoegen aan uw Enterprise-account (proefversie of betaald) vanuit de Admin Console. U kunt gebruikers individueel toevoegen, met een bulklijst of door een CSV-bestand te uploaden. Er geldt geen beperking voor het aantal gebruikers dat u aan uw LastPass-account kunt toevoegen.

Opmerking: Ziet u iets anders? Lees hoe u navigeert in de nieuwe Admin Console of de Admin Console voor SSO en MFA.

Info over het toevoegen van nieuwe en bestaande LastPass-gebruikers

Als u gebruikers toevoegt aan uw account, bepaalt het systeem op basis van het e-mailadres of de uitgenodigde gebruiker al een bestaand LastPass-account heeft. De gebruiker zal een van de volgende mogelijkheden ervaren:

• Nieuwe gebruikers ontvangen een e-mail met een uitnodiging om een account aan te maken.
    Opmerking: Als u als LastPass-beheerder een LastPass Identity-gebruiker heeft toegevoegd vanuit de Password Manager Admin Console (in plaats van uit de Admin Console voor SSO en MFA), moet u de gebruikers die de LastPass MFA-app gaan configureren afzonderlijk een LastPass MFA-activeringsmail sturen. Meer informatie vindt u hier.
  • Bestaande gebruikers kunnen kiezen uit de volgende opties:
    • Aan het Enterprise-account deelnemen met hetzelfde e-mailadres dat aan de bestaande account is gekoppeld
    • Een nieuw LastPass-account aanmaken, uitsluitend voor zakelijk gebruik
U heeft bij het toevoegen ook de optie om een standaard welkomstbericht te versturen of een aangepast sjabloon te gebruiken.
Opmerking: De uitnodiging aan de gebruikers blijft tot drie maanden geldig vanaf de datum van verzending. Na deze periode moeten de gebruikers opnieuw worden uitgenodigd of moet u de bulkmethode voor opnieuw uitnodigen gebruiken die hieronder wordt uitgelegd.

Gebruikers afzonderlijk toevoegen

1. Ga naar https://lastpass.com/company/#!/dashboard en meld u aan voor toegang tot de Admin Console.
  2. Ga naar Gebruikers > Gebruikers toevoegen.
  3. Voer het e-mailadres van de gebruiker in. Als u de naam wilt toevoegen, doe dit dan tussen haakjes direct na het e-mailadres. Bijvoorbeeld: lastpass_user@email.com(Charlie Frost)
  4. U kunt er ook voor kiezen om nieuwe en bestaande gebruikers een welkomstbericht te versturen. Deze opties zijn standaard ingeschakeld. Als ze ingeschakeld zijn, kunt u via Voorkeuren bewerken het gewenste sjabloon voor het welkomstbericht selecteren. Dit kan het standaardbericht zijn, of u kunt uw eigen e-mailsjabloon maken.
  5. Als u klaar bent, klikt u op Gebruiker toevoegen.

Meerdere gebruikers toevoegen

1. Ga naar https://lastpass.com/company/#!/dashboard en meld u aan voor toegang tot de Admin Console.
  2. Ga naar Gebruikers > Gebruikers toevoegen.
  3. Voer de e-mailadressen van alle gebruikers in en gebruik komma's tussen e-mailadressen (geen spaties gebruiken). Een voorbeeld: lastpass_user@email.com,lastpass_user2@email.com,lastpass_user3@email.com. Als u de naam wilt toevoegen, doe dit dan tussen haakjes direct na het e-mailadres. Een voorbeeld: lastpass_user@email.com(Charlie Frost),lastpass_user2@email.com(Jane Doe),lastpass_user3@email.com(John Doe)
  4. U kunt er ook voor kiezen om nieuwe en bestaande gebruikers een welkomstbericht te versturen. Deze opties zijn standaard ingeschakeld. Als ze ingeschakeld zijn, kunt u via Voorkeuren bewerken het gewenste sjabloon voor het welkomstbericht selecteren. Dit kan het standaardbericht zijn, of u kunt uw eigen e-mailsjabloon maken.
  5. Als u klaar bent, klikt u op Gebruiker toevoegen.

Een CSV-bestand uploaden met een lijst van gebruikers

Maak voor deze optie een CSV-bestand met één gebruiker per kolom. U kunt eventueel de naam toevoegen, met de indeling zoals in het voorbeeld hierboven.

1. Ga naar https://lastpass.com/company/#!/dashboard en meld u aan voor toegang tot de Admin Console.
  2. Ga naar Gebruikers > Gebruikers toevoegen.
  3. Klik op CSV uploaden.
  4. Ga naar uw bestand en klik op Openen om uw lijst met gebruikers weer te geven.
  5. U kunt er ook voor kiezen om nieuwe en bestaande gebruikers een welkomstbericht te versturen. Deze opties zijn standaard ingeschakeld. Als ze ingeschakeld zijn, kunt u via Voorkeuren bewerken het gewenste sjabloon voor het welkomstbericht selecteren. Dit kan het standaardbericht zijn, of u kunt uw eigen e-mailsjabloon maken.
  6. Als u klaar bent, klikt u op Gebruiker toevoegen.

Gebruikersstatus weergeven

Als u uw gebruikers heeft uitgenodigd, kunt u de activeringsstatus en de beschikbare acties voor iedere gebruiker bekijken.

• Actieve gebruikerslicenties – Gebruikers selecteren en hun instellingen beheren.
  • Uitgenodigde gebruikers – Selecteer gebruikers en kies Uitnodiging intrekken of Gebruiker opnieuw uitnodigen (nog een e-mail versturen over de activering).
    Opmerking:  Een uitgenodigde gebruiker is iemand die al een bestaand LastPass-account heeft met het e-mailadres "@bedrijf.com" voordat hij of zij voor uw bedrijf werd uitgenodigd. Uitgenodigde gebruikers moeten hun LastPass-account via een uitnodigingsmail activeren om het account als actieve gebruiker toe te voegen aan uw bedrijf.
  • Uitgeschakelde gebruikers – Selecteer gebruikers en kies Gebruiker verwijderen uit bedrijf (deze optie houdt hun kluis beschikbaar maar verwijdert de koppeling met uw bedrijf), Gebruiker verwijderen (wist de kluis van de gebruiker – deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt), en Gebruiker activeren (het account inschakelen).
  • Gebruikers in afwachting van goedkeuring – Selecteer gebruikers die zijn geïmporteerd via de LastPass Active Directory Connector en verleen handmatig goedkeuring.