Uw kluis beheren

De LastPass-kluis is waar al uw sites, gegevens voor formulieren en veilige notities worden opgeslagen. Dit is een lokaal gehost bestand zodat u veilig en snel toegang heeft tot uw opgeslagen gegevens. U kunt ook het Sharing Center openen, de veiligheidstest doen, uw accountinstellingen beheren, en meer.

Opmerking: Uw LastPass-kluis heeft een onbeperkte capaciteit voor wat betreft het aantal items dat u kunt toevoegen, maar als er 2000 of meer items worden toegevoegd brengt dat wel verminderde prestaties met zich mee.

Bekijk de video

Ziet u iets anders? Ontdek hoe u uw weg vindt in de nieuwe LastPass-interface.

Onderwerpen in dit artikel:

Info over lokale en online kluizen

Toegang tot uw lokale of online kluis

Het kluismenu gebruiken

Offline toegang tot uw kluis

Info over lokale en online kluizen

Er zijn twee verschillende manieren om uw LastPass-kluis te openen, elk met eigen voordelen:

• Lokaal door gebruik te maken van de LastPass-browserextensie (actief LastPass-pictogram Mijn kluis openen).
    • De lokale kluis die u opent met de browserextensie geeft toegang tot alle voorzieningen van LastPass en tot voorkeursinstellingen en instellingen als deze van toepassing zijn voor de extensie. Deze methode heeft de voorkeur.

• Online via aanmelding bij https://lastpass.com met het e-mailadres en hoofdwachtwoord van uw account.
    • De online kluis die u gebruikt als u zich aanmeldt via de LastPass-website heeft de mogelijkheid algemene instellingen voor uw account te beheren en is de optimale oplossing als u de LastPass-browserextensie niet kunt installeren (op een openbare of niet-vertrouwde computer).

LastPass zorgt voor een veilige synchronisatie van de gegevens in uw account, dus de informatie die u ziet in uw lokale en online kluis is identiek.

Toegang tot uw lokale of online kluis

Zodra u uw lokale of online kluis heeft geopend, kunt u uw mapweergave sorteren of uw websites, veilige noties en formulierfuncties beheren.

Sorteren

De sites en veilige notities in uw kluis zijn gesorteerd in mappen (groepen), met de favorieten en recent gebruikte items bovenin voor snelle toegang. U kunt uw mappen sorteren met de vervolgkeuzelijst Sorteer per en aangeven hoe de items in uw mappen worden weergegeven met de pictogrammen voor Rasterweergave of Lijstweergave in het navigatiegedeelte bovenin. Als u de items in een map wilt bekijken, klikt u op het pictogram met de pijl om elke map individueel uit te vouwen/samen te vouwen of klikt u op het pictogram Alles uitvouwen om alle mappen in uw kluis uit te vouwen.

Als u zoektermen intypt in het veld "zoeken in mijn kluis" in het navigatiegedeelte bovenin, doorzoekt en filtert LastPass uw websites, veilige notities en formulierfuncties in het hoofdvenster van de kluis.

Beheren

Er zijn verschillende geavanceerde voorzieningen om u te helpen uw websites, veilige notities en formulierfuncties gemakkelijk te beheren. U kunt verschillende items selecteren (door te klikken op het selectievakje rechtsboven elk item) en uw items vervolgens naar nieuwe mappen verslepen. U kunt ook meerdere items selecteren en rechtsklikken om verschillende handelingen voor de geselecteerde items uit te voeren.

Gebruikersaccount

Met behulp van de vervolgkeuzelijst Gebruikersaccount in het navigatiegedeelte rechtsboven in uw kluis kunt u uw identiteiten bekijken, een andere visuele weergave kiezen, uw accountinstellingen openen, het Helpcentrum bezoeken of zich afmelden.

Het kluismenu gebruiken

In het navigatiegedeelte links kunt u het kluismenu gebruiken voor het volgende:

Offline toegang tot uw kluis

Wanneer u zich aanmeldt bij uw LastPass-account via een desktopcomputer of een mobiel apparaat terwijl u een internetverbinding heeft, maakt u een lokaal gecachte versie van uw versleutelde gegevens op de lokale schijf. Dit zijn de gegevens die LastPass laadt wanneer u zich aanmeldt bij LastPass terwijl u offline bent. U kunt zich zonder internetverbinding aanmelden bij elke LastPass-browserextensie, LastPass-desktop-app of LastPass-app voor mobiel gebruik, en als er geen verbinding is, gaat deze standaard over op de offline-modus, als deze wordt toegestaan.