Uw kluis beheren

De LastPass-kluis is de plek waar al uw wachtwoorden, notities en items worden opgeslagen. U kunt deze items gemakkelijk openen via het navigatiegedeelte links. Uw kluis is een lokaal gehost bestand, dus u heeft veilig en snel toegang tot uw opgeslagen gegevens. U kunt uw kluis ordenen in mappen, items groepsgewijs verplaatsen of beheren en uw gebruikersaccount beheren.

Opmerking: Uw LastPass-kluis heeft een onbeperkte capaciteit voor wat betreft het aantal items dat u kunt toevoegen, maar als er 2000 of meer items worden toegevoegd brengt dat wel verminderde prestaties met zich mee.

Ziet u iets anders?Ontdek hoe u uw weg vindt in de vorige LastPass-interface.

Bekijk de video

Aanmelden en uw kluis openen

Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:

• Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.
  • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPass en klik vervolgens op Mijn kluis openen.

Pictogrammen voor items in de kluis

Alle opgeslagen items in uw kluis worden per vermelding aangegeven met een algemeen pictogram, dat varieert afhankelijk van het type item. Wachtwoordvermeldingen kunnen evenwel een logo hebben dat de opgeslagen site weergeeft als er sprake is van een populaire site en/of een site die door ons systeem wordt herkend (Google, Facebook, Amazon, enz.).

Opmerking:Logo's kunnen niet handmatig worden geüpload voor een item.

Als u alle pictogramtypen wilt bekijken, meldt u zich aan bij uw LastPass-kluis en klikt u in het navigatiegedeelte links op Alle items en in het navigatiegedeelte rechtsonder vervolgens op het pictogram Item toevoegen .

Snelle toegang tot items in het navigatiegedeelte links

Wanneer u uw kluis opent, heeft u gemakkelijk toegang tot uw wachtwoorden, notities en formulier-items in het navigatiegedeelte links. De items zijn ingedeeld per categorie (adressen, betaalkaarten, bankrekeningen, enzovoort). Welke categorieën in het navigatiegedeelte links staan weergegeven, hangt af van welke items u als eerste aan uw kluis heeft toegevoegd.

Onder de categorieën heeft u snel toegang tot uw Cloud-apps, de Veiligheidstest, het Sharing Center, de Noodtoegang (alleen voor Premium- en Families-accounts), Accountinstellingen en Meer opties, met onder andere:

Uw kluis organiseren

De items die zijn opgeslagen in uw kluis zijn ingedeeld in mappen (groepen). Uw Favorieten en onlangs gebruikte items staan bovenaan. U kunt met de vervolgkeuzelijst Sorteer per aangeven hoe de items in uw mappen worden weergegeven, en klikken op het pictogram voor Rasterweergave of Lijstweergave . Als u de items in een map wilt bekijken, klikt u op het pictogram met de pijl om elke map individueel uit te vouwen/samen te vouwen of klikt u op het pictogram Alles uitvouwen om alle mappen in uw kluis uit te vouwen.

Als u zoektermen intypt in het veld "zoeken in mijn kluis" in het navigatiegedeelte bovenin, doorzoekt en filtert LastPass uw wachtwoorden, notities en items in het hoofdvenster van de kluis.

Items groepsgewijs verplaatsen of beheren

Er zijn verschillende geavanceerde voorzieningen om u te helpen uw wachtwoorden, veilige notities en items gemakkelijk te beheren. U kunt items groepsgewijs verplaatsen door er meerdere tegelijk te selecteren. Klik op elk item om het selectievakje in de rechterbovenhoek in te schakelen en versleep de items naar nieuwe mappen. U kunt ook meerdere items selecteren en rechtsklikken om verschillende handelingen voor de geselecteerde items uit te voeren.

Uw gebruikersaccount beheren

Met behulp van de vervolgkeuzelijst "Gebruikersaccount" in het navigatiegedeelte rechtsboven in uw kluis kunt u uw identiteiten bekijken, uw accountinstellingen openen, het Helpcentrum bezoeken of zich afmelden.

Gerelateerd

Wat is het verschil tussen een lokale, online en offline kluis?

Identiteiten beheren voor uw kluis

Accountinstellingen beheren