Identiteiten beheren voor uw kluis

Afhankelijk van het aantal sites dat u bezoekt waarvoor een gebruikersnaam en wachtwoord nodig zijn, kan het wat druk worden in uw kluis, waardoor u niet snel de site vindt die u zoekt. Om dit probleem op te lossen kunt u 'minikluizen' aanmaken, oftewel identiteiten, met items die per identiteit vergelijkbaar zijn. Als de meeste van uw sites bijvoorbeeld in de categorieën winkelen, vakantie en computers vallen, kunt u drie identiteiten maken om de relevante sites in op te slaan (de identiteit voor winkelen bevat alleen webwinkels, de identiteit voor vakantie bevat alleen vakantiesites, enzovoort). Een ander gangbaar gebruik van identiteiten is een opdeling in thuis en werk Als u op het werk bent, wilt u mogelijk alleen werkgerelateerde sites en formulier-items zien en gebruiken; als u thuis bent, bekijkt en gebruikt u persoonlijke sites zoals webwinkels, sites voor privécursussen, sport, enzovoort. Om uw gegevens te ordenen kunt u twee identiteiten maken: één voor thuis en één voor op het werk.

Een identiteit maken

Ga als volgt te werk om een identiteit te maken:

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPass en klik vervolgens op Mijn kluis openen.
  2. Selecteer Meer opties in het navigatiegedeelte links.
  3. Ga naar Geavanceerd > Identiteiten beheren.
  4. Klik rechtsonder op het pictogram Toevoegen .
  5. Wijs in de linkerkolom een Naam aan de nieuwe identiteit toe. Sleep de sites die u aan de nieuwe identiteit wilt toevoegen van de middenkolom naar de rechterkolom en klik op Opslaan als u klaar bent.

Opmerking:U kunt dezelfde items in meerdere identiteiten plaatsen.

Uw identiteiten bewerken

Nadat u minimaal één identiteit heeft gemaakt, wilt u die na verloop van tijd wellicht bewerken, er items aan toevoegen of items eruit verwijderen. Ga als volgt te werk om een identiteit te bewerken:

Opmerking: Als u de melding "Deze identiteit bestaat niet meer" ziet, betekent dat dat u een identiteit heeft verwijderd terwijl u bij die specifieke identiteit was aangemeld. Als deze melding wordt weergegeven bij het gebruik van de Google Chrome-browser, moet u de LastPass-extensie verwijderen (klik met de rechtermuisknop op het pictogram > Verwijderen uit Chrome) en vervolgens opnieuw installeren via https://lastpass.com/misc_download2.php.  Hierna zou u zich opnieuw moeten kunnen aanmelden.

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPass en klik vervolgens op Mijn kluis openen.
  2. Selecteer Meer opties in het navigatiegedeelte links.
  3. Ga naar Geavanceerd > Identiteiten beheren.
  4. Houd de cursor boven de identiteit die u wilt aanpassen en klik op het pictogram Bewerken .
  5. Voer uw hoofdwachtwoord in als hierom wordt gevraagd en klik vervolgens op Doorgaan. U kunt eventueel de optie "Niet opnieuw vragen gedurende" inschakelen en de vervolgkeuzelijst gebruiken om een tijdinterval te kiezen.

Opmerking:Dit wordt niet aanbevolen voor een openbare of niet-vertrouwde computer.

6. De items die op dat moment onderdeel zijn van de identiteit, bevinden zich in de rechterkolom. Als u een item wilt verwijderen, versleept u het van de rechterkolom naar de middenkolom. Als u een item aan de identiteit wilt toevoegen, versleept u het van de middenkolom naar de rechterkolom. Klik op Opslaan wanneer u klaar bent.

Van identiteit wisselen

Nadat u één of meer identiteiten heeft ingesteld en onderliggende sites, veilige notities en/of formulierprofielen heeft geordend, kunt u op een van de volgende manieren naar de gewenste identiteit overschakelen:

Opmerking: Als u de melding "Deze identiteit bestaat niet meer" ziet, betekent dat dat u een identiteit heeft verwijderd terwijl u bij die specifieke identiteit was aangemeld. Als deze melding wordt weergegeven bij het gebruik van de Google Chrome-browser, moet u de LastPass-extensie verwijderen (klik met de rechtermuisknop op het pictogram > Verwijderen uit Chrome) en vervolgens opnieuw installeren via https://lastpass.com/misc_download2.php.  Hierna zou u zich opnieuw moeten kunnen aanmelden.

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPass en klik vervolgens op Mijn kluis openen.
  2. Selecteer Meer opties in het navigatiegedeelte links.
  3. Ga naar Geavanceerd > Identiteiten beheren.
  4. Houd de cursor boven de gewenste identiteit en klik op Inschakelen.
  5. Voer uw hoofdwachtwoord in wanneer het systeem hierom vraagt en klik op Doorgaan. U kunt desgewenst de optie "Niet opnieuw vragen gedurende" inschakelen en de vervolgkeuzelijst gebruiken om een tijdinterval te kiezen.

Opmerking:Dit wordt niet aanbevolen voor een openbare of niet-vertrouwde computer.

6. Zo lang u deze identiteit gebruikt, zijn alleen de wachtwoorden, notities en items die aan deze identiteit zijn gekoppeld voor u beschikbaar. Als u naar een andere identiteit wilt overschakelen, klikt u op de vervolgkeuzelijst voor uw gebruikersaccount en maakt u uw keuze. Daarnaast kunt u de identiteit "Alles" kiezen. Hiermee heeft u op elk gewenst moment toegang tot uw volledige kluis.

Een identiteit verwijderen

Opmerking: Als u een identiteit verwijdert, worden eraan gekoppelde sites niet verwijderd. Deze zijn nog steeds beschikbaar vanuit de andere identiteiten of de identiteit "Alles".

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPass en klik vervolgens op Mijn kluis openen.
  2. Selecteer Meer opties in het navigatiegedeelte links.
  3. Ga naar Geavanceerd > Identiteiten beheren.
  4. Houd de cursor boven de gewenste identiteit en klik op het pictogram Verwijderen .
  5. Voer uw hoofdwachtwoord in als hierom wordt gevraagd en klik vervolgens op Doorgaan. U kunt desgewenst de optie "Niet opnieuw vragen gedurende" inschakelen en de vervolgkeuzelijst gebruiken om een tijdinterval te kiezen.

Opmerking:Dit wordt niet aanbevolen voor een openbare of niet-vertrouwde computer.

6. Wanneer u gevraagd wordt te bevestigen, klikt u op Ja.

Gerelateerd

Mappen beheren vanuit uw LastPass-kluis

Noodtoegang instellen en beheren

Uw URL-regels beheren