Uw URL-regels beheren in LastPass

U kunt bepalen hoe LastPass bepaalde URL's moet behandelen als u voor een bepaalde websites meer dan één set aanmeldingsgegevens gebruikt.

U kunt drie soorten URL-matches instellen – een pad, host, en poort – en u kunt meerdere van deze regels toepassen, zodat er minder sets met aanmeldingsgegevens worden aangeboden voor uw websites.

Belangrijk: Bent u een LastPass Enterprise-beheerder? U kunt de URL-regels voor uw organisatie beheren vanuit uw Admin Console.{3}
Matches op pad-niveau
Als u aanmeldingsgegevens heeft voor Amazon.com/shopping en voor Amazon.com/creditcard, kunt u een regel "/shopping" opgeven zodat LastPass alleen uw gegevens invult voor Amazon.com/shopping, maar niet voor Amazon.com/creditcard.
Matches op host-niveau
Als u één set aanmeldingsgegevens heeft voor "Amazon.com" en een andere voor een van de bijbehorende subdomeinen, "shopping.Amazon.com", kunt u met matching op host-niveau bepalen hoe LastPass zich op deze sites gedraagt. U kunt bijvoorbeeld een regel vastleggen, zodat LastPass alleen de aanmeldingsgegevens invult voor "Amazon.com" maar niet voor "shopping.Amazon.com".
Matches op poort-niveau
U kunt verschillende aanmeldingsgegevens hebben voor verschillende poorten op dezelfde site (een poort komt aan het einde van de URL en wordt direct voorafgegaan door een dubbele punt; in https://Amazon.com:7634, is 7634 de poort). U kunt bijvoorbeeld één set aanmeldingsgegevens gebruiken voor https://Amazon.com:7634 en een andere set voor https://Amazon.com:8547.
  1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPassen selecteer Mijn kluis openen.
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.
  2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
  3. Klik op het tabblad URL-regels en klik op Toevoegen.
  4. U heeft de volgende mogelijkheden:
    • Matches op pad-niveau
      1. Voer informatie over Domein of Host en Pad in.
      2. Bepaal of u een Exacte match op host-niveau en/of een Exacte match op poort-niveau wilt
      3. Klik op Toevoegen.
    • Matches op host-niveau
      1. Voer een domein of host in
      2. Stel de Exacte match op host-niveau in op Ja
      3. Klik op Toevoegen.
    • Matches op poort-niveau
      1. Voer een domein of host in
      2. Stel de Exacte match op host-niveau in op Ja
      3. Klik op Toevoegen.