Uw websites beheren

Eén van de grootste tijdsbesparingen levert LastPass door uw wachtwoorden te onthouden. Als u een website bezoekt om u aan te melden, vult LastPass uw aanmeldingsgegevens voor u in. Typen is niet nodig! U kunt ook sites aanwijzen als favoriet, ze bewerken, delen en verwijderen. Daarnaast kunt u voor specifieke websites extra beveiligingsmaatregelen toevoegen.

Let op: uw LastPass-kluis heeft een onbeperkte capaciteit voor wat betreft het aantal items dat u kunt toevoegen, maar als er 2.000 of meer items worden toegevoegd brengt dat wel verminderde prestaties met zich mee.

Ziet u iets anders? Ontdek hoe u uw weg vindt in de nieuwe LastPass-interface.

Onderwerpen in dit artikel:

Een site openen

Een site bewerken

Een site verwijderen

Toegang tot een website delen

Een site favoriet maken

Een site openen

1. Meld u aan bij LastPass in uw browser.
  2. Klik op de gewenste website (in de extensie van uw browser) of houd uw muis boven het item en klik op Starten (vanuit uw kluis).
  3. Er wordt een nieuwe tab of een nieuw browservenster geopend en u wordt automatisch bij de website aangemeld met uw opgeslagen gebruikersnaam en wachtwoord.

Starten vanuit uw browserextensie

Starten vanuit uw kluis

Een site bewerken

Als u merkt dat LastPass de verkeerde gegevens invult op een website of als u gegevens wilt bijwerken, kunt u de diverse velden van uw opgeslagen website als volgt bijwerken:

1. Meld u aan bij LastPass als u nog niet bent aangemeld.
  2. Klik op Bewerken (vanuit de browserextensie) of op het pictogram Bewerken (vanuit uw kluis).
  3. Als uw opgeslagen gegevens van de site worden weergegeven, voert u de gewenste wijzigingen door (meer info over het wijzigen van uw wachtwoord voor een website). In de vervolgkeuzelijst kunt u ook een map selecteren, waarin u de website op wilt slaan.
  4. Optioneel: klik op het pictogram Geschiedenis om de volledige wachtwoordgeschiedenis weer te geven, of op Geavanceerde instellingen om de volgende opties in te schakelen:
  5. Klik op Opslaan wanneer u klaar bent.

Een site verwijderen

U kunt een site als volgt handmatig verwijderen:

1. Meld u aan bij LastPass als u nog niet bent aangemeld.
  2. Klik op Verwijderen (vanuit de browserextensie) of op het pictogram Verwijderen (vanuit uw kluis).
  3. Klik op Ja om te bevestigen.

Toegang tot een website delen

U kunt toegang tot een website handmatig delen, maar u moet hiervoor eerst uw e-mailadres verifiëren. Lees meer over het gebruik van het Sharing Center.

1. Meld u aan bij LastPass als u nog niet bent aangemeld.
  2. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPass en klik vervolgens op Mijn kluis openen.
  3. Zoek de gewenste site, houd de muis erboven en klik op het pictogram Delen .
  4. Voer het e-mailadres / de e-mailadressen van de ontvanger(s) in als hierom wordt gevraagd. Schakel indien gewenst het selectievakje in bij de optie "Ontvanger toestaan om het wachtwoord te zien".
  5. Klik op Delen als u klaar bent.

Een site favoriet maken

Tijdens het bewerken van een site kunt u op het pictogram Favorieten klikken om de website toe te voegen aan uw favorieten. Lees meer over het beheren van uw favorieten.