Uw veilige notities beheren

U kunt andere informatie dan wachtwoorden in uw kluis toevoegen, beheren en delen. Zo wordt LastPass de ultieme opslagplaats voor plakbriefjes. Deze items worden opgeslagen als notities. U kunt zelfs bijlagen toevoegen en wijzigingen weergeven die eerder in de notitie zijn aangebracht.

Opmerking: Uw LastPass-kluis heeft een onbeperkte capaciteit voor wat betreft het aantal items dat u kunt toevoegen, maar als er 2000 of meer items worden toegevoegd brengt dat wel verminderde prestaties met zich mee.

Ziet u iets anders?Ontdek hoe u uw weg vindt in de vorige LastPass-interface.

Een nieuwe notitie toevoegen

Opmerking:Elke notitie kan maximaal 45.000 tekens bevatten.

1. Een notitie toevoegen:
    • Via de browserextensie – Klik op het actieve LastPass-pictogram Item toevoegen > Veilige notitie.
    • Vanuit de kluis – Klik in het navigatiegedeelte links op Notities en klik op het pictogram Toevoegen
  2.  Vul alle informatie in die u wilt opslaan. U kunt eventueel ook het volgende doen:
    • Selecteer een map om de notitie in op te slaan
    • Klik op Geavanceerde instellingen en schakel het selectievakje in bij de optie "Opnieuw vragen om wachtwoord verplichten"
    • Klik op Bijlage toevoegen om een of meerdere bestanden bij deze notitie op te slaan (zie hieronder)
    • Klik op het pictogram Favoriet om deze notitie in te schakelen als favoriet
  3. Klik op Opslaan.

Een notitie bewerken of verwijderen

1. Zoek de notitie die u wilt bijwerken en klik op Bewerken.
  2. Voer uw wijzigingen door. U kunt ook het volgende doen:
    • Selecteer een map om de notitie in op te slaan
    • Klik op Geavanceerde instellingen en schakel het selectievakje in bij de optie "Opnieuw vragen om wachtwoord verplichten"
    • Klik op Bijlage toevoegen om een of meerdere bestanden bij deze notitie op te slaan (zie hieronder)
    • Klik op het pictogram Favoriet om deze notitie als favoriet te markeren
    • Klik op het pictogram Delen , voer het e-mailadres van de ontvanger in en klik op Delen (zie hieronder)
    • Klik op het pictogram Verwijderen om definitief te verwijderen
    • Klik op het pictogram Notitiegeschiedenis en klik op Weergeven om alle wijzigingen te bekijken die in de notitie zijn aangebracht (zie hieronder)
  3. Klik op Opslaan indien dat van toepassing is.

Info over het toevoegen van bijlagen aan notities

Bijlagen toevoegen kan handig zijn om ervoor te zorgen dat u altijd toegang houdt tot belangrijke documenten, voor als u deze kwijtraakt of als u geen toegang heeft tot een uitgeprinte versie.

Opmerking: De binaire component van LastPass moet geïnstalleerd zijn om bijlagen te kunnen uploaden.

LastPass-gebruikers kunnen verschillende bestandsindelingen als bijlage toevoegen, onder de volgende voorwaarden:

• Moet een ondersteunde bestandsindeling zijn: "csv", "doc", "docx", "odt", "ppt", "pptx", "txt", "xls", "xlsx", "pdf", "png", "gif", "jpg", "m4a", "mpg", "wav", "avi", "rtf", "html", "htm", "mov", "tiff", "tif", "jpeg", "wmv", "tsv", "zip", "rar", "log", "key"
  • Iedere bijlage kan tot 10 MB zijn. Uw totale opslaglimiet hangt af van uw accounttype (gebruikers van Free hebben tot 50 MB, in Premium, Families, Teams en Enterprise is het maximum 1 GB).

Beperkingen

• Bijlagen kunnen niet worden geopend vanuit de online kluis in een webbrowser (bijv. na aanmelding bij https://www.lastpass.com). U kunt alleen bijlagen downloaden via de browserextensie, de bureaubladtoepassing, of de mobiele app.
  • Als er wijzigingen worden aangebracht in een bijlage, moet de bijgewerkte versie van het bestand als nieuwe bijlage geüpload worden.

Hulp nodig bij het downloaden van veilige notities in bijlagen? Meer info.

Info over het delen van notities met anderen

• Als u een notitie heeft gedeeld, krijgt de ontvanger de status "In behandeling" totdat hij de notitie heeft geaccepteerd. U kunt klikken op de pictogrammen Uitnodiging nogmaals versturen of Uitnodiging annuleren .
  • Wanneer de ontvanger de uitnodiging accepteert, wordt de notitie gedeeld. Als de notitie wordt bijgewerkt, moet u die opnieuw delen, om zeker te weten dat de ontvanger de meest recente versie van de notitie heeft. Indien gewenst kunt u de toegang intrekken door op het pictogram Toegang intrekken te klikken.

Opmerking: Voor de ontvanger is de downloadtijd voor bijlagen afhankelijk van de grootte van het bestand (of de bestanden) die u deelt.

Info over verborgen wachtwoorden voor gedeelde items

Wanneer u een item deelt, moet u zich – ongeacht de vraag of u de optie "Ontvanger toestaan om het wachtwoord te zien" inschakelt – bewust zijn van het volgende:

• Behendige eindgebruikers kunnen in principe het wachtwoord achterhalen als ze gebruikmaken van geavanceerde technieken, maar LastPass kan deze gegevens in geen geval inzien aangezien deze versleuteld zijn met hun openbare sleutel.
  • Het is ook mogelijk gedeelde wachtwoorden te achterhalen met gebruikmaking van een andere wachtwoordbeheerder.

Om deze redenen adviseert LastPass u een veilig wachtwoord aan te maken dat bedoeld is voor de site die u deelt. Zo voorkomt u het delen van wachtwoorden waarvan u niet wilt dat de ontvanger die heeft.

Info over notitiegeschiedenis

U kunt wijzigingen in uw notities weergeven met behulp van de notitiegeschiedenis.

Opmerking: De notitiegeschiedenis geeft u alleen een overzicht van de laatste vijf wijzigingen die in elke notitie zijn doorgevoerd.

1. Als u een notitie bewerkt, kunt u het pictogram Geschiedenis aanklikken.
  2. Klik op Weergeven om de notitie weer te geven in de oorspronkelijke versie, voor de opgeslagen wijzigingen.

Gerelateerd

Wat is de binaire component in LastPass?

Mappen beheren vanuit uw LastPass-kluis

Opnieuw vragen om hoofdwachtwoord verplichten

Uw Favorieten beheren

Het Sharing Center gebruiken