Uw veilige notities beheren

De meeste mensen beschouwen LastPass als een wachtwoordbeheerder. LastPass is echter ook uitermate geschikt om andere soorten informatie op te slaan. Zie LastPass als de ultieme plek voor al uw belangrijke Post-its. Weet u uw lidmaatschapsnummer of wifi-wachtwoord niet meer? Geen probleem. Sla dit soort info op als veilige notities en u hoeft nooit meer op zoek.

Let op: uw LastPass-kluis heeft een onbeperkte capaciteit voor wat betreft het aantal items dat u kunt toevoegen, maar als er 2.000 of meer items worden toegevoegd brengt dat wel verminderde prestaties met zich mee.

Bekijk de video

Ziet u iets anders? Ontdek hoe u uw weg vindt in de nieuwe LastPass-interface.

Onderwerpen in dit artikel:

Navigeren naar veilige notities

Veilige notities maken

Veilige notities bewerken

Veilige notities verwijderen

Veilige notities delen

Zoeken binnen veilige notities

Geschiedenis van veilige notities weergeven

Bijlagen toevoegen aan uw veilige notities

De instellingen van uw veilige notities beheren

U kunt op de volgende manieren naar uw veilige notities navigeren:

Direct via de browserextensie:

1. Meld u aan bij LastPass in uw browser.
  2. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het actieve LastPass-pictogram .
  3. Ga naar Veilige notities.

Vanuit uw kluis:

1. Meld u aan bij LastPass in uw browser.
  2. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het actieve LastPass-pictogram en vervolgens op Mijn kluis openen.
  3. Selecteer Veilige notities in het navigatiegedeelte links.

Veilige notities maken

LastPass kan alle soorten informatie veilig voor u opslaan.

Opmerking: Iedere veilige notitie kan tot 450.000 tekens bevatten.

1. Ga naar uw veilige notities.
  2. Klik op Veilige notitie toevoegen (vanuit het menu van uw browserextensie), of klik op Veilige notitie toevoegen (vanuit uw kluis, zoals hieronder weergegeven).
  3. Voer een naam in voor de veilige notitie en kies eventueel een map om deze op te slaan. Afhankelijk van het soort notitie dat u selecteert, kunt u vervolgens verschillende velden invullen (als u bijvoorbeeld Lidmaatschap selecteert, verschijnen velden die relevant zijn voor lidmaatschappen). Als u uw notitie zelf wilt schrijven, kiest u in de vervolgkeuzelijst voor de soort notitie de optie Algemeen.
  4. Vul de velden in. Indien gewenst klikt u op Geavanceerde instellingen om de optie "Opnieuw vragen om wachtwoord verplichten" in te schakelen. U kunt ook een Bijlage toevoegen om bestanden op te slaan bij uw veilige notitie. Lees meer over het toevoegen van bijlagen.
  5. Klik op Opslaan wanneer u klaar bent.

Veilige notities bewerken

1. Ga naar uw veilige notities.
  2. Ga naar de veilige notitie die u wilt bewerken (via het menu van de browserextensie of vanuit uw kluis).
  3. Beweeg uw muis over de gewenste veilige notitie en klik op het pictogram Bewerken .
  4. De veilige notitie wordt weergegeven. Voer uw wijzigingen door. In de vervolgkeuzelijst kunt u ook een map selecteren, waarin u de veilige notitie op wilt slaan.
  5. Klik op Opslaan wanneer u klaar bent.

Veilige notities verwijderen

1. Ga naar uw veilige notities.
  2. Ga naar de veilige notitie die u wilt verwijderen (via het menu van de browserextensie of vanuit uw kluis).
  3. Beweeg uw muis over de gewenste veilige notitie en klik op het pictogram Verwijderen .
  4. Wanneer u gevraagd wordt te bevestigen, klikt u op Ja.

Veilige notities delen

1. Ga naar uw veilige notities.
  2. Ga naar de veilige notitie die u wilt delen (via het menu van de browserextensie of vanuit uw kluis).
  3. Beweeg uw muis over de gewenste veilige notitie en klik op het pictogram Delen .
  4. Voer een e-mailadres in van de persoon met wie u de informatie wilt delen (of selecteer een e-mailadres uit de vervolgkeuzelijst) en klik vervolgens op Delen.

Zoeken binnen veilige notities

Als u uw veilige notities wilt kunnen doorzoeken als u in uw kluis naar een term zoekt, kunt u die optie als volgt inschakelen:

1. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPass.
  2. Ga naar Voorkeuren > Geavanceerd en schakel de optie "Zoeken binnen veilige notities" in.
  3. Klik op Opslaan.

Opmerking: Als u deze optie inschakelt, wordt het zoeken aanzienlijk langzamer omdat hiervoor ontsleuteling nodig is.

Geschiedenis van veilige notities weergeven

U kunt wijzigingen in uw veilige notitie weergeven met behulp van de Geschiedenis-functie.

Opmerking: De geschiedenis van veilige notities geeft u alleen een overzicht van de laatste 5 wijzigingen die in iedere veilige notitie zijn doorgevoerd.

1. Ga naar uw veilige notities.
  2. Beweeg uw muis over de gewenste veilige notitie en klik op het pictogram Bewerken .
  3. Als er wijzigingen zijn aangebracht in een veilige notitie, kunt u deze bekijken door in het venster Bewerken op het pictogram Geschiedenis te klikken.
  4. Klik op Weergeven om de veilige notitie weer te geven in de oorspronkelijke versie, voor de opgeslagen wijzigingen.

Bijlagen toevoegen aan uw veilige notities

Net als alle opgeslagen gegevens, worden de bijlagen bij veilige notities lokaal versleuteld en ontsleuteld met een sleutel die nooit aan LastPass wordt verzonden. Dit garandeert een veilige opslag met het gemak van universele toegang. Bijlagen toevoegen kan handig zijn om ervoor te zorgen dat u altijd toegang houdt tot belangrijke documenten, voor als u deze kwijt raakt of als u op reis geen toegang heeft tot een uitgeprinte versie.

LastPass-gebruikers kunnen verschillende bestandsindelingen als bijlage toevoegen aan hun veilige notities, onder de volgende voorwaarden:

• Moet een ondersteunde bestandsindeling zijn: "csv", "doc", "docx", "odt", "ppt", "pptx", "txt", "xls", "xlsx", "pdf", "png", "gif", "jpg", "m4a", "mpg", "wav", "avi", "rtf", "html", "htm", "mov", "tiff", "tif", "jpeg", "wmv", "tsv", "zip", "rar", "log", "key"
  • Iedere bijlage kan tot 10 MB zijn. Uw totale opslaglimiet hangt af van uw accounttype (gebruikers van Free hebben tot 50 MB, in Premium, Families, Teams en Enterprise is het maximum 1 GB).

Compatibiliteit

• Bijlagen worden ondersteund in alle browser-invoegtoepassingen en platformen, inclusief de iOS- en Android-apps van Premium-gebruikers. Opmerking:  De mobiele apps van LastPass zijn gratis, maar voor een Premium-gebruikersaccount is een betaald abonnement vereist. Meer info.
  • Voor bijlagen in Chrome, Safari en Opera, moet u de binaire component installeren via het universele installatieprogramma van LastPass.
  • Bijlagen worden op aanvraag gedownload, dus de download van de LastPass-servers kan enige tijd in beslag nemen. Als er een fout optreedt bij de eerste keer dat u een bijlage wilt openen, sluit dan het bericht met de foutmelding en laat het venster Bewerken enkele minuten open. Probeer het vervolgens opnieuw. De maximale wachttijd is 5 minuten, maar als uw internetverbinding goed en stabiel is, zou het minder dan 1 minuut moeten zijn. Opmerking: U kunt een bijlage niet opslaan op uw computer / apparaat, als u deze niet eerst kunt openen.

Beperkingen

• Bijlagen kunnen niet worden geopend vanuit de online kluis in een webbrowser (bijv. na aanmelding bij https://www.lastpass.com). U kunt alleen bijlagen downloaden via de browserextensie, de bureaubladtoepassing, of de mobiele app.

Een bijlage toevoegen

1. Ga naar uw veilige notities.
  2. Beweeg uw muis over de gewenste veilige notitie en klik op het pictogram Bewerken .
  3. Klik op Bijlage toevoegen en blader naar het gewenste bestand. Klik op Openen. Herhaal deze stap als u meerdere bijlagen wilt uploaden. Iedere bijlage wordt weergegeven in het venster Notitie bewerken.
  4. Klik op Opslaan wanneer u klaar bent.

De instellingen van uw veilige notities beheren

U kunt uw instellingen ook zo wijzigen dat u uw hoofdwachtwoord moet invoeren, voordat u een veilige notitie kunt bekijken. Uw veilige notities kunnen op één van de onderstaande manieren worden beveiligd met wachtwoordbeveiliging.

Inschakelen voor afzonderlijke veilige notities:

1. Klik bij de gewenste veilige notitie op het pictogram Bewerken .
  2. Klik op Geavanceerde instellingen.
  3. Schakel het selectievakje in bij de optie "Opnieuw vragen om wachtwoord verplichten".
  4. Klik op Opslaan.

Ga als volgt te werk om de accountinstelling in te schakelen voor alle veilige notities:

1. Meld u aan bij LastPass en open uw kluis.
  2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
  3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven en navigeer naar het gedeelde "Meldingen".
  4. Schakel onder "Nogmaals om hoofdwachtwoord vragen" de optie "Veilige notitie openen" in.
  5. Klik op Bijwerken om uw wijzigingen op te slaan.