Geheugensteun voor uw hoofdwachtwoord beheren

Bij het aanmaken en instellen van uw hoofdwachtwoord heeft u de optie gekregen een hint voor uw wachtwoord op te geven. Als u een nieuwe wachtwoordhint/geheugensteun wilt aanmaken, moet u uw hoofdwachtwoord wijzigen om een nieuwe hint in te stellen of een bestaande hint bij te werken.

De geheugensteun voor uw hoofdwachtwoord weergeven

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPass en klik vervolgens op Mijn kluis openen.
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.
  2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
  3. Ga op het tabblad Algemeen naar het gedeelte "Inloggegevens" en klik op Weergeven naast de optie voor Geheugensteun voor hoofdwachtwoord.
  4. Als u een geheugensteun voor uw hoofdwachtwoord instelt, wordt deze weergegeven in de vraag. Als u geen vraag ziet, betekent dat dat u geen geheugensteun voor het hoofdwachtwoord heeft ingesteld.

Uw geheugensteun voor hoofdwachtwoord wijzigen

Belangrijk: om de geheugensteun voor uw hoofdwachtwoord te kunnen wijzigen, moet u uw hoofdwachtwoord wijzigen.
  1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPass en klik vervolgens op Mijn kluis openen.
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.
  2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
  3. Ga op het tabblad Algemeen naar het gedeelte "Inloggegevens" en klik op Hoofdwachtwoord wijzigen.
  4. Voer op de nieuwe pagina of het nieuwe tabblad in uw browser uw huidige wachtwoord in en maak vervolgens een nieuw hoofdwachtwoord aan. Geef een wachtwoordhint op (aanbevolen – dit is een geheugensteuntje dat in een e-mail aan u wordt gestuurd om u te helpen uw hoofdwachtwoord te herinneren als u uw het onverhoopt ooit vergeet).
  5. Als u klaar bent, klikt u op Bewaar hoofdwachtwoord om uw wijzigingen op te slaan.
    Uw hoofdwachtwoord en de geheugensteun voor uw hoofdwachtwoord zijn nu gewijzigd.
Volgende stap: Zodra uw hoofdwachtwoord is bijgewerkt, moet u op het niet-actieve LastPass-pictogram klikken om u nogmaals aan te melden met uw nieuwe hoofdwachtwoord.