Vertrouwde apparaten voor meervoudige verificatie beheren

Meervoudige verificatie is een beveiligingsvoorziening die kan worden ingeschakeld voor bescherming tegen onbevoegde toegang tot uw account. Als u een eigen computer gebruikt die alleen door uzelf wordt gebruikt en u algemene best practices op het gebied van beveiliging volgt (een anti-virussysteem gebruiken, niet op verdachte koppelingen klikken, enzovoort), kunt u ervoor kiezen uw apparaat te "vertrouwen", zodat de vraag om meervoudige verificatie gedurende 30 dagen wordt overgeslagen.

Onderwerpen in dit artikel:

Meervoudige verificatie overslaan voor een bepaald apparaat

Meervoudige verificatie weer inschakelen voor een bepaald apparaat

Meervoudige verificatie overslaan voor een bepaald apparaat

Als u gedurende 30 dagen meervoudige verificatie wilt overslaan voor een bepaald apparaat maar deze voorziening op andere apparaten wilt blijven gebruiken, gaat u als volgt te werk:

1. Gebruik de computer die u van meervoudige verificatie wilt vrijstellen en klik op het LastPass-pictogram in uw browservenster om u aan te melden. (Als u al bij LastPass bent aangemeld, moet u zich eerst afmelden.) Meld u vervolgens aan bij LastPass.

1. Het scherm voor meervoudige verificatie wordt weergegeven. Doe het volgende:
    1. Schakel het selectievakje in bij de optie "Vertrouw deze computer 30 dagen" en geef een naam op voor de computer. (Als dit venster niet verschijnt, heeft u meervoudige verificatie niet ingeschakeld of heeft u deze computer al vrijgesteld.)
    2. Open de verificatie-app op uw mobiele apparaat, voer de code die u daar ziet in in het browservenster en klik op Verifiëren. Dit is de komende 30 dagen de laatste keer dat u meervoudige verificatie hoeft te gebruiken voor dit apparaat.

Meervoudige verificatie weer inschakelen voor een bepaald apparaat

Als u meervoudige verificatie heeft ingesteld voor uw account maar een (bepaald) apparaat van deze vereiste heeft vrijgesteld, kunt u meervoudige verificatie als volgt opnieuw inschakelen voor dat apparaat.

1. Meld u aan bij LastPass en open uw kluis.
  2. Klik op Accountinstellingen in het linkermenu.
  3. Klik op het tabblad Vertrouwde apparaten.

1. Zoek uw apparaat in de kolom "Label" (u ziet hier de automatisch aangemaakte standaardnaam, tenzij u zelf een andere naam heeft opgegeven) en schakel het selectievakje onder "Ingeschakeld" uit. Als u klaar bent, kunt u het venster Accountinstellingen weer sluiten.