Mobiele apparaten beheren die LastPass gebruiken

U kunt instellingen voor toegangsbeperking voor mobiele apparaten beheren voor het geval u uw LastPass-account gebruikt vanaf een nieuw of niet-herkend mobiel apparaat. U kunt ook de toegang intrekken of opnieuw toekennen voor mobiele apparaten die uw LastPass-account al hebben gebruikt.

Toegangsbeperkingen voor nieuwe mobiele apparaten beheren

LastPass heeft de optie een verificatiemail te versturen met daarin een beveiligde koppeling voor toegang tot uw account vanaf een mobiel apparaat. U kunt deze optie in- of uitschakelen.

1. Meld u aan bij LastPass en open uw kluis.
  2. Klik op Accountinstellingen in het linkermenu.
  3. Klik op het tabblad Mobiele apparaten.
  4. U heeft de volgende mogelijkheden:
    • Als u de toegang wilt beperken tot uitsluitend de apparaten die u geverifieerd heeft, klikt u op Inschakelen. Als u een knop met de tekst Uitschakelen ziet, betekent dat dat de toegang al beperkt is.

• Als u de toegang niet wilt beperken tot geverifieerde mobiele apparaten, klikt u op Uitschakelen. Als u een knop met de tekst Inschakelen ziet, betekent dat dat de toegang al onbeperkt is.

Verificatie van mobiele apparaten beheren

Als u een computer wilt gebruiken om de autorisatie van een mobiel apparaat te verwijderen, zodat uw LastPass-account niet langer via dit apparaat benaderd kan worden (bijv. bij verlies van het apparaat), of als u een eerder verwijderd apparaat opnieuw wilt autoriseren, gaat u als volgt te werk:

1. Meld u aan bij LastPass en open uw kluis.
  2. Klik op Accountinstellingen in het linkermenu.
  3. Klik op het tabblad Mobiele apparaten en zoek het mobiele apparaat in kwestie. Gebruik de vervolgkeuzelijst onder Toegang om de optie Toegestaan (bij opnieuw autoriseren) of Geweigerd (om de autorisatie in te trekken) voor het apparaat te selecteren.

1. Bij de volgende melding kunt u op Ja klikken als u direct alle actieve sessies wilt afmelden, of op Nee als u aangemeld wilt blijven bij alle actieve sessies maar toekomstige aanmeldingen wilt blokkeren totdat de laatste actieve sessie is beëindigd.

Opmerking: Als u zich probeert aan te melden vanaf een mobiel apparaat waarvan de autorisatie is ingetrokken of vanaf een apparaat dat nog niet met uw LastPass-account gebruikt is, verstuur LastPass (nadat uw e-mailadres en hoofdwachtwoord correct zijn ingevoerd) een e-mail met een verificatiekoppeling waarmee u kunt bevestigen dat u dat apparaat aan uw account toevoegt. Nadat u de verificatiekoppeling in de e-mail heeft aangeklikt, is het apparaat toegestaan voor gebruik. Vervolgens kunt u zich met uw mobiele apparaat aanmelden bij uw LastPass-account en wordt uw apparaat weergegeven in het overzicht op het tabblad Mobiele apparaten.