HELP FILE

Gedeelde mappen beheren in LastPass Teams (gebruikers)

Voor informatie over het beheren van LastPass Teams als een beheerder raadpleegt u Gedeelde mappen bekijken en beheren in LastPass Teams (beheerders)

Voor informatie over het delen van individuele items (gebruikersnamen, wachtwoorden, veilige notities, enzovoort) in plaats van het delen van een map, zie Het Sharing Center gebruiken.

Gedeelde mappen worden ook ondersteund in LastPass Families- en Enterprise-/Identity-accounts. Lees meer over de beperkingen van gedeelde mappen.

Als u een LastPass Teams-, Enterprise- of Identity-account heeft, kan de mogelijkheid om deze handelingen uit te voeren beperkt worden door eventuele beleidsregels die door uw LastPass-beheerder zijn ingesteld.

Een gedeelde map aanmaken

  1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPass en klik vervolgens op Mijn kluis openen.
  2. Selecteer Sharing Center in het navigatiegedeelte links.
  3. Klik bovenaan op het tabblad Gedeelde mappen beheren en klik vervolgens op het pictogram Gedeelde map toevoegen.
  4. Voeg In het veld Mapnaam een naam toe voor uw gedeelde map en klik op Maken.
Volgende stap: Nadat de map is gemaakt, kunt u met uw muisaanwijzer de map aanwijzen en vervolgens op Beheren klikken om de items in deze gedeelde map, de gebruikers die toegang tot de map hebben en de machtigingen per individu aan te passen.

Items naar een gedeelde map verplaatsen

Er zijn verschillende manieren om een of meer items tegelijk naar een gedeelde map te verplaatsen, of een of meer items van een map aan een gedeelde map over te dragen. Alle items die in een gedeelde map worden geplaatst, zijn standaard beschikbaar voor elke gebruiker, tenzij er beperkingen worden ingesteld.

Opmerking:
Let op het volgende:
  • U kunt geen items verplaatsen die individueel met u gedeeld zijn via uw eigen gedeelde map.
  • Als u een item verplaatst naar een gedeelde map, wordt een extra back-up van het gedeelde item automatisch verplaatst naar de map Verwijderde Items en daar tot 30 dagen opgeslagen. Dit is een voorzorgsmaatregel zodat u het geback-upte item in uw Verwijderde Items eventueel kunt herstellen, voor het geval u het gedeelde item niet langer kunt lokaliseren of het delen niet lukt en het item daardoor beschadigd raakt. Lees hoe u verwijderde items kunt herstellen.

Gebruik een van de volgende opties:

  • Slepen en neerzetten
    1. Klik in uw LastPass-kluis op Wachtwoorden in het navigatiegedeelte links.
    2. Ga naar het gewenste item, klik erop en sleep het naar de gewenste map. Als u verschillende items tegelijk wilt verplaatsen, schakelt u bij ieder item het selectievakje rechtsboven in, klikt u op een van de geselecteerde items en sleept u het naar de gewenste map. Hiermee worden alle geselecteerde items verplaatst.
  • Rechtsklikken
    1. Klik in uw LastPass-kluis op Wachtwoorden of Veilige notities in het navigatiegedeelte links.
    2. Ga naar het gewenste item, klik erop met de rechtermuisknop en selecteer Naar map verplaatsen. Selecteer vervolgens de gewenste gedeelde map. Als u verschillende items tegelijk wilt verplaatsen, schakel dan bij ieder item het selectievakje rechtsboven in. Klik met de rechtermuisknop op een van de geselecteerde items en selecteer Naar map verplaatsen. Selecteer vervolgens de gewenste map.
  • Actiemenu
    1. Klik in uw LastPass-kluis op Wachtwoorden of Veilige notities in het navigatiegedeelte links.
    2. Ga naar het gewenste item of de gewenste items en schakel het selectievakje rechtsboven in.
    3. Klik op de vervolgkeuzelijst Acties en selecteer Naar map verplaatsen, en selecteer vervolgens de gewenste map.
  • Een wachtwoord of notitie bewerken

    U kunt een item ook naar een gedeelde map verplaatsen tijdens het bewerken ervan. Lees voor meer informatie Uw websites beheren of Uw veilige notities beheren.

Een gedeelde map verwijderen

  1. Selecteer in uw LastPass-kluis het Sharing Center in het navigatiegedeelte links.
  2. Klik op het tabblad Gedeelde mappen beheren.
  3. Zoek de gewenste gedeelde map en klik op het pictogram Verwijderen in het navigatiegedeelte rechts.
  4. Wanneer u gevraagd wordt de handeling te bevestigen, klikt u op Ja.

Best practices voor het verwijderen van een gedeelde map

  1. Verplaats alle items uit uw gedeelde map naar een (niet-gedeelde) standaardmap.
  2. Verwijder alle toegewezen gebruikers uit de gedeelde map.
  3. Verwijder de leeggemaakte gedeelde map. Ga in het navigatiegedeelte links naar het Sharing Center > Gedeelde mappen beheren en klik op het pictogram Verwijderen .
  4. Wanneer u gevraagd wordt de handeling te bevestigen, klikt u op Ja.

Een gedeelde map definitief verwijderen

  1. Selecteer in uw LastPass-kluis het Sharing Center in het navigatiegedeelte links.
  2. Klik op het tabblad Gedeelde mappen beheren en schakel het selectievakje in bij de optie Verwijderde gedeelde mappen weergeven.
  3. Klik op het pictogram Definitief verwijderen .
  4. Wanneer u gevraagd wordt de handeling te bevestigen, klikt u op Ja.

Een map veranderen in een gedeelde map

Als u uw sites en/of veilige notities heeft georganiseerd in standaardmappen, kunt u deze mappen eenvoudig omzetten naar gedeelde mappen. Ga hiervoor als volgt te werk:

  1. Klik vanuit uw kluis op Wachtwoorden of Notities in het navigatiegedeelte links.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de gewenste map en selecteer Delen.

  3. Voer een naam in voor de zojuist omgezette gedeelde map en klik vervolgens op Maken.