LastPass SSO-apps beheren

LastPass SSO apps zijn veelgebruikte online tools die binnen een bedrijf worden gebruikt en waarvoor een LastPass Business admin een single sign-on integratie heeft opgezet. Hierdoor kunnen gebruikers zich aanmelden bij LastPass en een van hun apps starten zonder dat ze hun inloggegevens voor die apps opnieuw hoeven in te voeren. U kunt de instellingen en de aan de app toegewezen gebruikers, groepen en rollen beheren.

Opmerking: Deze functie is alleen beschikbaar voor LastPass Business accounts. Welk type zakelijk LastPass-account heb ik?

Beheer SSO app instellingen

1. Meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord om de nieuwe Admin Console op https://admin.lastpass.com te openen.
  2. Ga naar Toepassingen > SSO-apps.
  3. Onder Toepassingen, gebruikt u het veld Zoekopdracht om de gewenste app te vinden.
  4. Klik op de gewenste toepassing.
  5. In het venster Toepassing configureren voert u uw wijzigingen door.

Tip: Voor degenen die wachtwoordloze verificatie beheren, moeten beheerders SSO-apps toevoegen en vervolgens Step Up Authentication inschakelen om gebruikers te laten verifiëren met de LastPass Authenticator.

6. Klik op Opslaan & afsluiten.
U hebt de gewenste configuraties voor uw geselecteerde SSO app geselecteerd.

Beheer gebruikers en groepen toegewezen aan SSO apps

1. Meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord om de nieuwe Admin Console op https://admin.lastpass.com te openen.
  2. Ga naar Toepassingen > SSO-apps.
  3. Onder Toepassingen, gebruikt u het veld Zoekopdracht om de gewenste app te vinden.
  4. Klik op de gewenste toepassing.
  5. Klik in het venster Toepassing configureren op Opslaan & gebruikers toewijzen.
  6. In het venster Gebruikers, groepen & rollen:
    • Klik op Gebruikers, groepen & rollen toewijzen om gebruikers aan uw toepassing toe te wijzen.
    • Om gebruikers niet toe te wijzen, selecteert u onder Gebruikers, Groepen of Rollen, de gebruiker die u niet wilt toewijzen en klikt u op Toewijzing opheffen.
  7. Klik op Opslaan & Doorgaan.
  8. Klik op Voltooien.
U hebt de gewenste gebruikers en/of groepen toegewezen aan uw geselecteerde SSO app.