Hoe beheer ik de wachtwoordloze verificatie-instellingen in de LastPass Authenticator-app?

Zodra u wachtwoordloze verificatie hebt geactiveerd en biometrische kenmerken hebt ingesteld in de appLastPass Authenticator, kunt u verschillende instellingen voor wachtwoordloze verificatie bekijken en beheren in de app.

Tijdelijke eenmalige wachtcodes (TOTP) bekijken en gebruiken

Tijdelijke eenmalige toegangscodes (TOTP) kunt u gebruiken om toegang te krijgen tot elke website die u hebt geregistreerd, zolang deze TOTP ondersteunt.

Om een TOTP-code te bekijken voor een geregistreerde LastPass-account die is ingeschakeld met wachtwoordloze verificatie (zodat u kunt inloggen op de LastPass-website, SSO Apps, en/of uw kluis), tikt u op om uw gewenste account te selecteren, zoek dan naar de vermelding "LastPass-website, SSO, kluis" die de volgende informatie bevat:

• Account
  • Tijdgebonden eenmalige toegangscode (TOTP)
  • Afteltimer tot code ongeldig wordt (60 seconden)
  • Gebruikersnaam of e-mailadres

U kunt ook op het pictogram Meer opties rechtsboven in het accountitem tikken om te kopiëren, te hernoemen of account te verwijderen.

LastPass Authenticator (donkere modus) TOTP-account

One-Time Passcodes (OTP's) voor Workstation Login bekijken en beheren

Opmerking: Voor deze functie is een account vereist met LastPass Business Add-on Advanced MFA. Hoe kan ik mijn LastPass Business-account upgraden met een add-on?

Workstation Login is een functie waarmee u eenmalige wachtcodes kunt gebruiken om in te loggen op uw Windows- of Mac-werkstation (online of offline). Om de eenmalige wachtwoordcodes voor Workstation Login te bekijken, tikt u op om de gewenste account te selecteren en doet u een van de volgende dingen:

• Zoek de alfanumerieke code onder de naam van uw werkstation en tik op Kopiëren om de code te kopiëren
  • Tik op Werkstation verwijderen als u het werkstation niet meer hebt en/of opnieuw moet installeren

LastPass Authenticator (donkere modus) MFA-account op iOS

Opmerking: Als het verifiëren van uw identiteit via pushberichten niet beschikbaar is als gevolg van weinig of geen internetconnectiviteit, kan een beleid voor wachtwoordloze verificatie worden geconfigureerd door uw LastPass-beheerder om offline modus voor de LastPass Authenticator toe te staan, zodat u een eenmalige wachtwoordcode (OTP) kunt gebruiken om te verifiëren, zelfs als u offline bent. Meer informatie over de offline modus voor Workstation Login.

U kunt ook meer te weten komen over de verschillen tussen een eenmalige toegangscode (OTP) en een tijdsgebaseerde, tijdelijke eenmalige toegangscode (TOTP) voor Workstation Login.

Wachtwoordloze verificatie-activiteiten weergeven

Opmerking: Voor deze functie is een account vereist met LastPass Business Add-on Advanced MFA. Hoe kan ik mijn LastPass Business-account upgraden met een add-on?

Tik op om uw gewenste account te selecteren en selecteer vervolgens Activiteitenlog weergeven om de details van al uw recente wachtwoordloze verificatie activiteiten te bekijken, waaronder:

• E-mailadres/gebruikersnaam van de rekening
  • Geslaagde of afgewezen authenticatiepogingen
  • Besturingssysteem van apparaat
  • Webbrowser
  • Locatie
  • Hoe lang geleden de wachtwoordloze verificatie prompt werd verstuurd (in uren/minuten formaat)

App-instellingen beheren

Tik op het pictogram Instellingen in de bovenste werkbalk om de volgende instellingen te beheren:

Instellingen voor App Lock configureren

Zet de schakelaars voor de toepasselijke instellingen voor App Lock aan (de opties variëren afhankelijk van uw toestel):

• Face ID/Face Unlock/Biometrische sensor - Werp een blik op uw toestel terwijl u het in staande positie houdt.
  • Touch ID/Vingerafdruk/Biometrische sensor - Raak de sensor van uw toestel aan om uw vingerafdruk te scannen.
  • PIN/Pincode - Voer een 6-cijferige pincode in en voer deze opnieuw in om te bevestigen.

Vernieuw de app

Veeg omlaag op het scherm van het apparaat om de app te dwingen te vernieuwen om nieuwe authenticatieverzoeken op te halen.

Afmelden

Tik op om uw gewenste account te selecteren en tik vervolgens op Afmelden om afmelden uit uw actieve sessie voor LastPass op de LastPass Authenticator.

Account verwijderen

Tik op om de gewenste account te selecteren en selecteer vervolgens Account verwijderen om de registratie van de geselecteerde account ongedaan te maken met de LastPass Authenticator en deze uit de lijst te verwijderen.

Waarschuwing: Als u een account verwijdert voordat u de meervoudige verificatie binnen uw account hebt uitgeschakeld, kunt u worden buitengesloten omdat u zich dan niet meer kunt authenticeren. Als u een geregistreerde account gaat verwijderen, zorg er dan voor dat u meervoudige verificatie hebt uitgeschakeld in de instellingen van de account voordat u deze verwijdert.

Hulp bij het oplossen van problemen bekijken

Tik op het pictogram Instellingen in de bovenste werkbalk om het volgende weer te geven:

• Help om toegang te krijgen tot de LastPass-ondersteuningssite op https://support.logmeininc.com/lastpass
  • Send Feedback om een vooraf ingevulde e-mail aan te maken met uw apparaatinformatie en een bijlage van het diagnostische logboek van uw apparaat (om naar Support van LastPass te sturen voor hulp bij het oplossen van problemen).
  • Vastleggen van diagnostische gegevens inschakelen om ervoor te zorgen dat een diagnostisch logboek kan worden aangemaakt en verzonden voor probleemoplossing (met behulp van de optie Send Feedback).
  • Help om Authenticator nog beter te maken om anonieme foutmeldingsgegevens te verzenden om de LastPass Authenticator-app te helpen verbeteren.
  • Onze privacybelofte om een LastPass Blog post over privacy en gebruikerservaring te bekijken.