Automatisch afmelden beheren

U kunt in de voorkeuren van uw LastPass-browserextensie instellen dat u bij LastPass aangemeld moet blijven, of dat u automatisch moet worden afgemeld als u uw LastPass-account een tijdje niet gebruikt heeft.

Ziet u iets anders? Ontdek hoe u uw weg vindt in de vorige LastPass-interface.

1. Meld u met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord aan bij de LastPass-browserextensie.
  2. Klik op het LastPass-pictogram en ga naar AccountoptiesVoorkeuren van uw extensie.
  3. Selecteer het tabblad Algemeen in het navigatiegedeelte links.
  4. Schakel onder Beveiliging de selectievakjes in van de onderstaande instellingen die u wilt inschakelen, en laat de overige selectievakjes leeg:
    • Afmelden als alle browsers worden gesloten – Hiermee geeft u aan wanneer LastPass uw sessie moet afmelden bij het afsluiten van alle browser met een LastPass-sessie. Als u deze functie inschakelt met behulp van het selectievakje, wordt u gevraagd uw hoofdwachtwoord in te vullen wanneer u een browser weer start. Als u bij LastPass aangemeld wilt blijven na het afsluiten van de browser, laat u dit selectievakje leeg. Deze instelling is standaard uitgeschakeld.

• Afmelden na dit aantal minuten inactiviteit – Hiermee geeft u de maximale duur van inactiviteit aan (geen enkele toetsenbord- of muisactiviteit op het apparaat; dit geldt dus niet alleen voor activiteit in de browser waarin de extensie is geïnstalleerd) die u wilt laten verlopen voordat LastPass uw account automatisch afmeldt bij de actieve sessie voor de browser waarin de extensie is geïnstalleerd. Na de opgegeven tijdsduur (in minuten) wordt er een niet-actief LastPass-pictogram weergegeven, dat aanduidt dat u bent afgemeld. Als er activiteit op het apparaat plaatsvindt voordat de opgegeven tijd is verstreken, wordt het aftellen voor afmelden opnieuw gestart. Als u ongeacht de duur van de inactiviteit bij uw LastPass-account aangemeld wilt blijven via de browserextensie, schakelt u deze instelling niet in. Deze instelling is standaard uitgeschakeld.

5. Klik na afloop op Opslaan en start vervolgens uw webbrowser opnieuw op om de gewijzigde instellingen door te voeren.

Gerelateerd

Mobiele apparaten beheren die LastPass gebruiken

Vertrouwde apparaten voor meervoudige verificatie beheren

Uw gegevens beschermen met uw hoofdwachtwoord