Aanmelden bij websites met LastPass

Nadat u de LastPass-browserextensie heeft geïnstalleerd en bent aangemeld, kunt u zich automatisch aanmelden bij websites met automatisch ingevulde aanmeldingsgegevens, of handmatig een gebruikersnaam en wachtwoord selecteren die u in uw kluis heeft opgeslagen.

De LastPass-browserextensie gebruiken

1. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het niet-actieve LastPass-pictogram .
  2. Voer uw gebruikersnaam en LastPass-hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Aanmelden.
  3. Voer desgevraagd de stappen voor meervoudige verificatie uit (als dit voor uw account is ingeschakeld).

4. Klik op het LastPass-pictogram en gebruik het zoekveld om de gewenste site te lokaliseren.
  5. Klik op de sitevermelding of klik op het pictogram Starten om uw site te openen en u automatisch aan te melden.

Het LastPass-veldpictogram gebruiken

1. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het niet-actieve LastPass-pictogram .
  2. Voer uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord in en klik op Aanmelden.
  3. Voer desgevraagd de stappen voor meervoudige verificatie uit (als dit voor uw account is ingeschakeld).

4. Ga met uw browser naar de gewenste site.
  5. Klik op het LastPass-veldpictogram in het veld voor gebruikersnaam of wachtwoord en selecteer de gewenste LastPass-aanmeldingsgegevens.
    Opmerking:Het cijfer dat u in het pictogram ziet, geeft het aantal sets met aanmeldingsgegevens (gebruikersnaam en wachtwoord) weer die overeenkomen met de site die u bezoekt.
  6. Zodra LastPass uw gebruikersnaam en wachtwoord heeft ingevuld, kunt u zich bij de site aanmelden.

Vanuit de LastPass-kluis

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPass en klik vervolgens op Mijn kluis openen.
  2. Zoek de gewenste site en klik op Starten om u aan te melden met de aanmeldingsgegevens die automatisch door LastPass worden ingevuld.

Handmatig aanmelden bij websites

Als u naar een site bent gegaan die niet veilig is (HTTP), als u automatisch invullen heeft uitgeschakeld of een andere set aanmeldingsgegevens voor overeenkomende websites wilt gebruiken, kunt u zich handmatig bij websites aanmelden.

• Ga naar de gewenste site. Als LastPass detecteert dat de site niet veilig is (de site gebruikt HTTP in plaats van HTTPS), worden uw aanmeldingsgegevens niet automatisch ingevuld als de pagina wordt geladen. Klik op het LastPass-veldpictogram in het veld voor gebruikersnaam of wachtwoord en selecteer de gewenste LastPass-aanmeldingsgegevens.
    Opmerking:Het cijfer dat u in het pictogram ziet, geeft het aantal sets met aanmeldingsgegevens (gebruikersnaam en wachtwoord) weer die overeenkomen met de site die u bezoekt.
  • Ga naar de gewenste site, klik op het pictogram van de LastPass-browserextensie , houd de cursor boven de gewenste aanmeldingsgegevens en selecteer Invullen. Ga verder met de aanmelding bij de website.

Krijgt u een waarschuwing dat het aanmeldingsformulier onveilig is?

LastPass biedt geen ondersteuning voor het gebruik van automatisch invullen op HTTP-sites als de pagina voor de eerste keer wordt geladen. Alleen HTTPS-sites ondersteunen automatisch invullen wanneer de pagina wordt geladen.