Aanmelden bij websites met LastPass

Met de veldpictogrammen kunt u zich gemakkelijk aanmelden of automatisch formulieren invullen.

Ziet u iets anders?Ontdek hoe u uw weg vindt in de nieuwe LastPass-interface.

Bekijk de video

De LastPass-browserextensie gebruiken:

1. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het niet-actieve LastPass-pictogram .
  2. Voer uw gebruikersnaam en LastPass-hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Aanmelden.
  3. Volg desgevraagd de stappen voor meervoudige verificatie (als dat voor uw account is ingeschakeld).
  4. Klik op het LastPass-pictogram en gebruik het zoekveld om de gewenste site te lokaliseren.
  5. Klik op de sitevermelding of klik op het pictogram Starten om uw site te openen en u automatisch aan te melden.

Het LastPass-veldpictogram gebruiken:

1. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het niet-actieve LastPass-pictogram .
  2. Voer uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord in en klik op Aanmelden.
  3. Volg desgevraagd de stappen voor meervoudige verificatie (als dat voor uw account is ingeschakeld).
  4. Ga met uw browser naar de gewenste site.
    • Als uw gebruikersnaam en wachtwoord al zijn ingevuld, bent u klaar om zich bij de site aan te melden.
    • Opmerking: LastPass biedt geen ondersteuning voor het gebruik van automatisch invullen op HTTP-sites als de pagina voor de eerste keer wordt geladen. Alleen HTTPS-sites ondersteunen automatisch invullen wanneer de pagina wordt geladen.

• Als uw aanmeldingsgegevens niet automatisch worden ingevuld (bijv. als u automatisch invullen heeft uitgeschakeld of als LastPass detecteert dat de site niet veilig is en HTTP gebruikt in plaats van HTTPS), worden uw aanmeldingsgegevens niet automatisch voor u ingevuld wanneer de pagina wordt geladen. Klik op het LastPass-veldpictogram dat naast uw gebruikersnaam of wachtwoord wordt weergegeven.

Opmerking: Het cijfer dat u in het pictogram ziet, geeft het aantal sets met aanmeldingsgegevens weer dat u in LastPass heeft opgeslagen voor de site die u bezoekt.

5. LastPass presenteert een of meer wachtwoorden voor de site waaruit u kunt kiezen. Klik op de gewenste set aanmeldingsgegevens.
  6. Zodra LastPass uw gebruikersnaam en wachtwoord heeft ingevuld, kunt u zich bij de site aanmelden.

Vanuit de LastPass-kluis:

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPass en klik vervolgens op Mijn kluis openen.
  2. Zoek de gewenste site en klik op Starten om u aan te melden met de aanmeldingsgegevens die automatisch door LastPass worden ingevuld.

Gerelateerd

Waarom wordt een site niet gestart, opgeslagen of automatisch ingevuld door LastPass?