Hoe meld ik me aan bij LastPass?

Nadat u een account heeft aangemaakt en LastPass heeft geïnstalleerd, kunt u zich aanmelden en beginnen met het opslaan van wachtwoorden, formulierfuncties en andere informatie.

Opmerking: Als uw LastPass Enterprise- of LastPass Identity-account is ingesteld voor het gebruik van federatieve aanmelding met LastPass via Active Directory (voor AD FS, Azure AD of Okta), raadpleegt u Federatieve aanmelding voor gebruikers van LastPass Enterprise of LastPass Identity voor gedetailleerde instructies.

Hoe meld ik me aan bij de LastPass-browserextensie?

1. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het niet-actieve (grijze of zwarte) LastPass-pictogram .
  2. Voer uw e-mailadres en hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Aanmelden.
  3. Als meervoudige verificatie is ingeschakeld voor uw account, moet u zich aanmelden via de standaardoptie voor meervoudige verificatie (die indien gewenst gewijzigd kan worden). Volg de instructies voor verificatie. Deze variëren afhankelijk van hoe de meervoudige verificatie is geconfigureerd voor uw account (bijvoorbeeld: zescijferige toegangscode, sms-code, push-bericht, biometrische verificatie).

Opmerking:U kunt ook op Extra opties voor meervoudige verificatie klikken of Gebruik alternatieve verificatie-optie om een andere methode te kiezen (tenzij uw account onderdeel is van een bedrijfsaccount waarvoor deze optie is uitgeschakeld). U kunt ook instellen dat u het apparaat gedurende 30 dagen wilt vertrouwen (tenzij deze optie is uitgeschakeld door uw LastPass-beheerder).

Er wordt een actief LastPass-pictogram weergegeven in de knoppenbalk van uw browser om aan te geven dat u bent aangemeld bij LastPass.

Hoe meld ik me aan bij mijn online kluis van LastPass?

Als u de LastPass-browserextensie niet kunt installeren maar wel toegang tot uw account nodig heeft, kunt u zich aanmelden via een browser op uw computer.
LET OP: als u LastPass gebruikt via de online kluis (website) zijn de functies automatisch opslaan van wesites en automatisch invullen van formulieren niet beschikbaar.
  1. Ga naar https://lastpass.com/?ac=1.
  2. Voer uw e-mailadres en hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Aanmelden.

Aanmeldvenster website

3. Als meervoudige verificatie is ingeschakeld voor uw account, moet u zich aanmelden via de standaardoptie voor meervoudige verificatie (die indien gewenst gewijzigd kan worden). Volg de instructies voor verificatie. Deze variëren afhankelijk van hoe de meervoudige verificatie is geconfigureerd voor uw account (bijvoorbeeld: zescijferige toegangscode, sms-code, push-bericht, biometrische verificatie).

Opmerking:U kunt ook op Extra opties voor meervoudige verificatie klikken of Gebruik alternatieve verificatie-optie om een andere methode te kiezen (tenzij uw account onderdeel is van een bedrijfsaccount waarvoor deze optie is uitgeschakeld). U kunt ook instellen dat u het apparaat gedurende 30 dagen wilt vertrouwen (tenzij deze optie is uitgeschakeld door uw LastPass-beheerder).

U bent nu aangemeld bij uw online LastPass-kluis.