Aanmelden bij LastPass

Nadat u een account heeft gemaakt en LastPass heeft geïnstalleerd, kunt u zich aanmelden en beginnen met het opslaan van wachtwoorden, formulierfuncties en andere informatie.

Opmerking: Als uw LastPass Enterprise-account is ingesteld voor het gebruik van Active Directory Federation Services, leest u Federatieve aanmelding voor LastPass-gebruikers voor gedetailleerde instructies.

Aanmelden via de browserextensie

Ga als volgt te werk als u zich bij LastPass wilt aanmelden met de geïnstalleerde browserextensie:

1. Ga naar de downloadpagina van LastPass en klik op Downloaden bij de gewenste browserextensie, of klik op Eenvoudig installeren.
  2. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het niet-actieve LastPass-pictogram .
  3. Voer uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Aanmelden.

Wat zijn de aanmeldingsstatussen voor de extensie?

– Grijs of zwart
Status – Inactief
Aanmeldingsstatus – Niet aangemeld
– Geel
Status – Er is een fout opgetreden – Klik op het pictogram om de foutmelding te bekijken
Aanmeldingsstatus – Niet aangemeld
– Rood
Status – Actief
Aanmeldingsstatus – Aangemeld

Aanmeldingstatussen Safari-app-extensie

De Safari-app-extensie wordt weergegeven met de volgende aanmeldingsstatussen:
– Lichtgrijs met lichtgrijze stippen
Status – Inactief
Aanmeldingsstatus – Niet aangemeld
Lichtgrijs met donkergrijze stippen
Status – Actief
Aanmeldingsstatus – Aangemeld

Aanmelden via de website (online kluis op het web)

Als u de LastPass-browserextensie niet kunt installeren maar wel toegang tot uw account nodig heeft, kunt u zich als volgt aanmelden met een browser op uw desktopcomputer:
Opmerking: Bij toegang via de website worden sites niet automatisch opgeslagen en/of automatisch ingevuld.
  1. Ga naar https://lastpass.com/?ac=1.
  2. Voer uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Aanmelden.
  3. Voer desgevraagd de stappen voor meervoudige verificatie uit (als dit voor uw account is ingeschakeld).

U bent nu aangemeld bij uw online kluis. Lees meer over het beheren van uw LastPass-kluis.

Aanmeldvenster website

Aanmelden bij de LastPass-desktop-app voor Windows

1. Download en installeer de LastPass-desktop-app voor Windows.
  2. De app wordt na de installatie automatisch gestart.
  3. Voer uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Aanmelden.
  4. Voer desgevraagd de stappen voor meervoudige verificatie uit (als dit voor uw account is ingeschakeld).

Aanmelden bij de LastPass-app voor de Mac

1. Download en installeer de LastPass-app voor de Mac uit de Mac App Store.
  2. Zodra de app is geïnstalleerd, klikt u op het LastPass-appsymbool om de app te starten.
  3. Het menubalksymbool voor LastPass verschijnt in de menubalk. Klik in de menubalk op het LastPass-symbool en selecteer Aanmelden bij LastPass in het menu.
  4. Voer uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Aanmelden.
  5. Voer desgevraagd de stappen voor meervoudige verificatie uit (als dit voor uw account is ingeschakeld).
  6. Uw LastPass-kluis wordt geopend en u kunt het menubalksymbool voor LastPass gebruiken om de optie Snel zoeken te gebruiken (indien ingeschakeld), uw kluis openen, wachtwoorden genereren, uw voorkeuren beheren, controleren op updates, u afmelden en afsluiten.

Aanmelden bij LastPass vanaf een mobiel apparaat

Ga als volgt te werk als u zich voor de eerste keer aanmeldt bij LastPass vanaf een mobiel apparaat:

1. Download de app LastPass Password Manager voor iOS of Android.
  2. Open de app, voer uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord in en selecteer of tik op Aanmelden.
  3. Voer desgevraagd de stappen voor meervoudige verificatie uit (als dit voor uw account is ingeschakeld).
  4. Als u de toegang tot uw account niet heeft gevalideerd met behulp van e-mailverificatie, stuurt het systeem u een e-mail met een verificatiekoppeling. Open de e-mail en tik op de verificatiekoppeling.
  5. Ga terug naar de LastPass-app en voer nogmaals uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord in ter verificatie. Deze instellingen blijven bewaard zodat u niet langer uw identificatie per e-mail hoeft te verifiëren vanaf dit apparaat, tenzij u ervoor kiest de configuratie-instellingen van uw apparaat te verwijderen.

U bent nu aangemeld bij LastPass. Lees meer over het gebruik van LastPass voor iOS of Android.