Aanmelden bij LastPass

Nadat u een account heeft gemaakt en LastPass heeft geïnstalleerd, kunt u zich aanmelden en beginnen met het opslaan van wachtwoorden, formulierfuncties en andere informatie.

Opmerking: Als uw LastPass Enterprise-account is ingesteld voor het gebruik van Active Directory Federation Services (AD FS), leest u Federatieve aanmelding voor LastPass Enterprise-gebruikers voor gedetailleerde informatie.

Onderwerpen in dit artikel:

Aanmelden via de browserextensie

Aanmelden via de website

Aanmelden met de desktop-app voor Windows (LastPass voor toepassingen)

Aanmelden met de desktop-app voor de Mac (LastPass-app voor de Mac)

Aanmelden bij LastPass vanaf een mobiel apparaat

Aanmelden via de browserextensie

Ga als volgt te werk als u zich bij LastPass wilt aanmelden met de geïnstalleerde browserextensie:

1. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het niet-actieve LastPass-pictogram .
  2. Voer uw e-mailadres en uw LastPass-hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Aanmelden. Er wordt nu een actief LastPass-pictogram weergegeven in de knoppenbalk van uw browser om aan te geven dat u bent aangemeld.

Aanmeldvenster browserextensie

1. Als u meervoudige verificatie niet heeft ingeschakeld en ingesteld, bent u klaar. Als u meervoudige verificatie wel heeft ingesteld, gaat u verder met de volgende stap.
  2. Om aan de vereisten voor meervoudige verificatie te voldoen, voert u een van de volgende handelingen uit:
    1. Verifieer uzelf op uw mobiele apparaat door in de verificatie-app op Goedkeuren te tikken.
    2. Uw verificatie-app geeft een toegangscode voor uw account weer. Voer deze code in in het venster voor meervoudige verificatie en klik vervolgens op Verifiëren. U kunt eventueel het selectievakje bij de optie "Vertrouw deze computer 30 dagen" inschakelen, een computernaam opgeven en vervolgens op Verifiëren klikken. Lees meer over het beheren van vertrouwde apparaten.

Venster meervoudige verificatie

Aanmelden via de website

Opmerking: Bij toegang via de website worden sites niet automatisch opgeslagen en/of automatisch ingevuld.

Als u de LastPass-browserextensie niet kunt installeren maar wel toegang tot uw account nodig heeft, kunt u zich als volgt aanmelden met een browser op uw desktopcomputer:

1. Ga naar www.lastpass.com.
  2. Klik op Aanmelden.
  3. Voer op de volgende pagina het e-mailadres en hoofdwachtwoord voor uw LastPass-account in en klik op Aanmelden. Als u uw account heeft ingesteld voor gebruik van de functie eenmalig wachtwoord, kunt u die optie gebruiken in plaats van uw bestaande wachtwoord in te vullen.
  4. Als u meervoudige verificatie niet heeft ingeschakeld en ingesteld, wordt u direct aangemeld bij uw LastPass-account. Als u meervoudige verificatie wel heeft ingesteld, gaat u naar stap 4 in het vorige gedeelte en voert u de daaropvolgende stappen uit om de aanmelding bij uw account af te ronden.

Aanmeldvenster website

Aanmelden met de desktop-app voor Windows (LastPass voor toepassingen)

1. Download en installeer LastPass voor toepassingen.
  2. De app wordt na de installatie automatisch gestart.
  3. Voer uw e-mailadres en hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Aanmelden.
  4. Als u meervoudige verificatie niet heeft ingeschakeld en ingesteld, wordt u direct aangemeld bij uw LastPass-account. Als u meervoudige verificatie wel heeft ingesteld, gaat u naar stap 4 in het vorige gedeelte en voert u de daaropvolgende stappen uit om de aanmelding bij uw account af te ronden.

Aanmelden met de desktop-app voor de Mac (LastPass-app voor de Mac)

1. Download en installeer de LastPass-app voor de Mac uit de Mac App Store.
  2. Klik na de installatie op het LastPass-appsymbool om de app te starten.
  3. Het menubalksymbool voor LastPass verschijnt in de menubalk. Klik op het niet-actieve LastPass-symbool .
  4. Voer uw e-mailadres en hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Aanmelden.
  5. Als u meervoudige verificatie niet heeft ingeschakeld en ingesteld, wordt u direct aangemeld bij uw LastPass-account. Als u meervoudige verificatie wel heeft ingesteld, gaat u naar stap 4 in het vorige gedeelte en voert u de daaropvolgende stappen uit om de aanmelding bij uw account af te ronden.
  6. Als u bent aangemeld, wordt het actieve (zwarte) LastPass-symbool weergegeven op de menubalk. Lees meer over het gebruik van de LastPass-app voor de Mac.

Aanmelden bij LastPass vanaf een mobiel apparaat

Ga als volgt te werk als u zich voor de eerste keer aanmeldt bij LastPass vanaf een mobiel apparaat:

1. Download de app LastPass Password Manager voor iOS of Android.
  2. Open de app en voer uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord in.
  3. Als u meervoudige verificatie niet heeft ingeschakeld en ingesteld, bent u nu aangemeld bij de app. Als u meervoudige verificatie wel heeft ingesteld, gaat u verder naar stap 4 hierboven.
  4. Als u de toegang tot uw account niet heeft gevalideerd met behulp van e-mailverificatie, stuurt het systeem u een e-mail met een verificatiekoppeling. Open de e-mail en tik op de verificatiekoppeling.
  5. Ga terug naar de LastPass-app en voer nogmaals uw e-mailadres en hoofdwachtwoord in ter verificatie. Deze instellingen blijven bewaard zodat u niet langer uw identificatie per e-mail hoeft te verifiëren vanaf dit apparaat, tenzij u ervoor kiest de configuratie-instellingen van uw apparaat te verwijderen. Lees meer over het gebruik van LastPass voor iOS of Android.