Aanmelden bij LastPass

Nadat u een account heeft gemaakt en LastPass heeft geïnstalleerd, kunt u zich aanmelden en beginnen met het opslaan van wachtwoorden, formulierfuncties en andere informatie.

Opmerking: Als uw LastPass Enterprise-account is ingesteld voor het gebruik van Active Directory Federation Services, leest u Federatieve aanmelding voor LastPass-gebruikers voor gedetailleerde informatie.

Aanmelden via de browserextensie

Ga als volgt te werk als u zich bij LastPass wilt aanmelden met de geïnstalleerde browserextensie:

1. Ga naar de downloadpagina van LastPass en klik op Download bij de gewenste browserextensie, of klik op Eenvoudig installeren.
  2. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het niet-actieve LastPass-pictogram .
  3. Voer uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord in en klik op Aanmelden.
  4. Volg desgevraagd de stappen voor meervoudige verificatie (als dat voor uw account is ingeschakeld).

U bent nu aangemeld bij LastPass. Lees meer over het gebruik van de LastPass-browserextensie.

Aanmeldvenster browserextensie

Wat zijn de aanmeldingsstatussen voor de LastPass-browserextensie?

Pictogram Kleur Status Aanmeldingsstatus
Grijs of zwart Inactief Niet aangemeld
Geel Er is een fout opgetreden – klik op het pictogram om de foutmelding te bekijken Niet aangemeld
Rood Actief Aangemeld

Aanmelden via de website

Opmerking: Bij toegang via de website worden sites niet automatisch opgeslagen en/of automatisch ingevuld.

Als u de LastPass-browserextensie niet kunt installeren maar wel toegang tot uw account nodig heeft, kunt u zich als volgt aanmelden met een browser op uw desktopcomputer:

1. Ga naar https://lastpass.com/?ac=1.
  2. Voer uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord in en klik op Aanmelden.
  3. Volg desgevraagd de stappen voor meervoudige verificatie (als dat voor uw account is ingeschakeld).

U bent nu aangemeld bij uw online kluis. Lees meer over het beheren van uw LastPass-kluis.

Aanmeldvenster website

Aanmelden bij de LastPass-desktop-app voor Windows

1. Download en installeer de LastPass-desktop-app voor Windows.
  2. De app wordt na de installatie automatisch gestart.
  3. Voer uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord in en klik op Aanmelden.
  4. Volg desgevraagd de stappen voor meervoudige verificatie (als dat voor uw account is ingeschakeld).

U bent nu aangemeld bij LastPass. Lees meer over het gebruik van de LastPass-desktop-app voor Windows.

Aanmelden bij de LastPass-app voor de Mac

1. Download en installeer de LastPass-app voor de Mac uit de Mac App Store.
  2. Zodra de app is geïnstalleerd, klikt u op het LastPass-appsymbool om de app te starten.
  3. Het menubalksymbool voor LastPass verschijnt in de menubalk. Klik in de menubalk op het LastPass-symbool en selecteer Aanmelden bij LastPass in het menu.
  4. Voer uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord in en klik op Aanmelden.
  5. Volg desgevraagd de stappen voor meervoudige verificatie (als dat voor uw account is ingeschakeld).
  6. Uw LastPass-kluis wordt geopend en u kunt het menubalksymbool voor LastPass gebruiken om de optie Snel zoeken te gebruiken (indien ingeschakeld), uw kluis openen, wachtwoorden genereren, uw voorkeuren beheren, controleren op updates, u afmelden en afsluiten.

U bent nu aangemeld bij LastPass. Lees meer over het gebruik van de LastPass-app voor de Mac.

Aanmelden bij LastPass vanaf een mobiel apparaat

Ga als volgt te werk als u zich voor de eerste keer aanmeldt bij LastPass vanaf een mobiel apparaat:

1. Download de app LastPass Password Manager voor iOS of Android.
  2. Open de app, voer uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord in en selecteer of tik op Aanmelden.
  3. Volg desgevraagd de stappen voor meervoudige verificatie (als dat voor uw account is ingeschakeld).
  4. Als u de toegang tot uw account niet heeft gevalideerd met behulp van e-mailverificatie, stuurt het systeem u een e-mail met een verificatiekoppeling. Open de e-mail en tik op de verificatiekoppeling.
  5. Ga terug naar de LastPass-app en voer nogmaals uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord in ter verificatie. Deze instellingen blijven bewaard zodat u niet langer uw identificatie per e-mail hoeft te verifiëren vanaf dit apparaat, tenzij u ervoor kiest de configuratie-instellingen van uw apparaat te verwijderen.

U bent nu aangemeld bij LastPass. Lees meer over het gebruik van LastPass voor iOS of Android.

Gerelateerd

Een account maken

LastPass downloaden en installeren

Aanmelden bij websites met LastPass

Hoe genereer ik deelsleutels voor LastPass?

Afmelden bij LastPass