LastPass Families verlaten

Als beheerder of gezinslid kunt u meer lezen over wat er gebeurt wanneer u uw LastPass Families-account verlaat. Als u de eigenaar bent van het Families-account, kunt u het LastPass Families-account ook sluiten voor uzelf en alle gezinsleden.

Info over Families-rollen

Als u een account heeft aangemaakt voor LastPass Families, bent u zowel de eigenaar als de beheerder van dit account. Als u de eigenaar van het Families-account bent, betekent dit dat een andere gezinsbeheerder uw beheerdersrechten niet kan afnemen (door uw rol te veranderen in die van een gezinslid) en uw account niet kan verwijderen.

Lees onze Veelgestelde vragen over LastPass Families voor meer informatie.

Info over het verlaten van een LastPass Families-account

Als u een LastPass Families-account verlaat (als gezinslid of beheerder), houd dan rekening met het volgende:

• Uw accountstatus wordt omgezet naar LastPass Free, tenzij u kiest voor een upgrade naar Premium, Teams, Enterprise of Identity (prijzen en functies bekijken)
  • U heeft geen toegang meer tot de gedeelde mappen binnen dit account en tot de items in die gedeelde mappen.
  • Mappen die u zelf heeft gedeeld, zijn niet meer toegankelijk voor uw gezinsleden.
  • Alle wachtwoorden, notities en items in uw kluis blijven behouden.
  • Als u contacten heeft opgezet voor toegang in geval van nood, blijven die behouden.

Als u een LastPass Families-account sluit (als eigenaar), houd dan rekening met het volgende:

• De uitwerking op uw account is hetzelfde als wanneer u een LastPass Families-account verlaat (zie hierboven).
  • Voordat u uw account kunt sluiten, moet u alle items in uw gedeelde mappen verplaatsen naar een standaard map of naar uw kluis.

Een LastPass Families-account verlaten

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPass en klik vervolgens op Mijn kluis openen.
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.
  2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
  3. Klik onder Accountinformatie op Mijn account.
  4. Selecteer Families verlaten en vervolgens nogmaals Families verlaten om te bevestigen.

Mijn account – Families verlaten

Een LastPass Families-account verwijderen

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPass en klik vervolgens op Mijn kluis openen.
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.
  2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
  3. Klik onder Accountinformatie op Mijn account.
  4. Selecteer Gezin verwijderen. Als u nog items in uw gedeelde mappen heeft, klikt u op Ga naar mijn kluis en verplaatst u deze items naar een standaardmap of naar uw kluis (hier vindt u een uitleg).
  5. Als u klaar bent, klikt u op Families verwijderen ter bevestiging.
    Uw account is nu gedowngraded naar een LastPass Free-gebruikersaccount. Mijn account – Families verwijderen