Waarom wordt een site niet geopend, opgeslagen of automatisch ingevuld door LastPass?

Problemen? Laten we eerst proberen de kwestie op te sporen. Als het probleem daarmee niet wordt opgelost, controleren we een aantal andere zaken.

Controleer of LastPass is geïnstalleerd en ingeschakeld

Als het LastPass-pictogram niet wordt weergegeven in de knoppenbalk van de browser, controleert u of de LastPass-browserextensie is geïnstalleerd en ingeschakeld.

Controleer of u bent aangemeld bij LastPass

Als er een niet-actief LastPass-pictogram verschijnt in de knoppenbalk van uw browser, klikt u op het pictogram en meldt u zich aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.

Controleer of de site HTTP gebruikt (in plaats van HTTPS)

Om veiligheidsredenen wordt automatisch invullen met LastPass uitgeschakeld bij het laden van pagina's die alleen HTTP gebruiken omdat deze sites niet veilig zijn. U kunt uw gegevens wel handmatig invullen op pagina's die gebruikmaken van HTTP.

Controleer of de site niet is gebouwd met Flash of Silverlight

LastPass ondersteunt deze platforms niet. Om te controleren of de website met een van deze platforms is gebouwd, klikt u met de rechtermuisknop op het aanmeldingsveld van de website en bekijkt u het contextmenu voor meer informatie.

Controleer of automatisch invullen is ingeschakeld in de voorkeursinstellingen

Controleer de voorkeursinstellingen op een van de volgende manieren:

1. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het niet-actieve LastPass-pictogram .
  2. Voer uw e-mailadres en hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Aanmelden.
    Er wordt een actief LastPass-pictogram weergegeven om aan te geven dat u bent aangemeld
  3. Ga naar Accountopties of selecteer uw e-mailadres voor LastPass in het extensiemenu en kies vervolgens Voorkeuren van uw extensie.
  4. Schakel de instelling Automatisch inloggegevens invullen in.
  5. Klik op Opslaan.

Controleer of u in de voorkeursinstellingen heeft opgegeven dat er gewaarschuwd moet worden vóór het invullen van onveilige formulieren

Als deze voorkeursinstelling is ingeschakeld en de site die u bezoekt een onveilige methode voor het indienen van gegevens gebruikt, krijgt u de melding "Onveilig aanmeldingsformulier gedetecteerd. Weet u zeker dat u LastPass het onveilige formulier wilt laten invullen?" U kunt op OK klikken om automatisch invullen te gebruiken of op Annuleren om handmatig in te vullen (als u dat wilt).

U kunt deze instelling in uw voorkeursinstellingen als volgt in- of uitschakelen:
  1. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het niet-actieve LastPass-pictogram .
  2. Voer uw e-mailadres en hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Aanmelden.
    Er wordt een actief LastPass-pictogram weergegeven om aan te geven dat u bent aangemeld
  3. Ga naar Accountopties of selecteer uw e-mailadres voor LastPass in het extensiemenu en kies vervolgens Voorkeuren van uw extensie.
  4. Klik op Geavanceerd en schakel de instelling Waarschuwen voordat onbeveiligde formulieren worden ingevuld in of uit.
  5. Klik op Opslaan.

Controleer of de site niet is ingesteld als Nooit-URL

U kunt LastPass uitschakelen voor specifieke websites door zogenaamde Nooit-URL's te gebruiken.  Als dat hier het geval is en u deze wilt verwijderen zodat LastPass automatisch formulieren kan invullen op deze site, doet u het volgende:

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPass en klik vervolgens op Mijn kluis openen.
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
  2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
  3. Selecteer het tabblad Nooit-URL's.
  4. Als uw site wordt vermeld, klikt u op het pictogram Verwijderen Verwijderen.
  5. Klik op OK om te bevestigen.

De site-vermelding verwijderen en opnieuw toevoegen

U kunt de site-vermelding verwijderen en vervolgens weer aan de kluis toevoegen. Als uw site een aanmelding over meerdere pagina's gebruikt, kunt u uw gegevens voor iedere afzonderlijke pagina van de site opslaan.

1. Verwijder uw wachtwoordvermelding voor de site (instructies hier).
  2. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het niet-actieve LastPass-pictogram .
  3. Voer uw e-mailadres en hoofdwachtwoord in en klik op Aanmelden.
    Er wordt een actief LastPass-pictogram weergegeven om aan te geven dat u bent aangemeld
  4. Ga naar de gewenste site.
  5. De site weer toevoegen aan uw kluis.
    Doel Instructies
    De site-vermelding automatisch toevoegen
    1. Voer uw e-mailadres en wachtwoord voor de site in en ga verder met de aanmelding.
    2. Wanneer u er door LastPass om wordt gevraagd, klikt u op Toevoegen om de site-vermelding op te slaan in uw kluis.
    De site-vermelding handmatig toevoegen
    1. Voer uw aanmeldingsgegevens in maar meld u niet aan.
    2. Klik op het actieve LastPass-pictogram en ga naar Item toevoegen > Alle ingevoerde gegevens opslaan onder in het menu.
      Tip: Internet Explorer-gebruikers kunnen klikken op het actieve LastPass-pictogram en kiezen voor Tools > Alle ingevoerde gegevens opslaan.
    3. Alle vastgelegde velden worden weergegeven. U kunt eventueel meer informatie toevoegen en de gewenste instellingen voor het item opgeven.
    4. Klik op Opslaan wanneer u klaar bent.