LastPass via USB

Voor onderweg bevelen we het gebruik van onze mobiele apps aan. Als u zich echter in een situatie bevindt waar u de browserextensie van LastPass nodig heeft en deze niet kan installeren op een openbare of werkcomputer, kunt u de onderstaande extensie via USB proberen.

Onderwerpen in dit artikel:

Info over IE Anywhere

IE Anywhere downloaden

IE Anywhere gebruiken

Info over LastPass Pocket

LastPass Pocket downloaden

LastPass Pocket gebruiken

Info over IE Anywhere

De IE Anywhere-toepassing is een van de draagbare opties in ons Premium-aanbod. Hiermee krijgen LastPass-gebruikers volledige toegang tot hun opgeslagen gegevens en alle standaard functies van de browserextensie, zonder dat er een download of installatie noodzakelijk is. Net als alle andere opties in Premium, kunt u ook IE Anywhere testen als u zich heeft aangemeld voor een gratis proefperiode.

Opmerking: Uw LastPass-kluis in deze toepassing heeft een maximumcapaciteit van 5000 items. Als er 2.500 of meer items worden toegevoegd, verminderen de prestaties.

Nadat de extensie is gedownload op een USB-stick (of CD, als er geen USB-stick beschikbaar is), zijn de volgende functies beschikbaar:

• De mogelijkheid om de LastPass-extensie te gebruiken in browsers die momenteel niet ondersteund worden, zoals de IE Tab in Firefox en Sleipnir.
  • De mogelijkheid om IE te gebruiken op iedere computer, zonder dat de extensie moet worden geïnstalleerd.
  • De mogelijkheid om het LastPass-account te openen en te gebruiken, ook als downloaden en installeren van software niet mogelijk is (bijv. op het werk of op openbare computers, etc.)
  • Volledige toegang tot opgeslagen LastPass-gegevens, zonder dat er gegevens op de computer komen: er worden geen bestanden aangemaakt en er wordt niets opgeslagen in de computer.

IE Anywhere downloaden

Download IE Anywhere en sla het op. Verplaats vervolgens het opgeslagen bestand van uw computer naar een USB-stick. U kunt IE Anywhere nu uitvoeren op browsers als Internet Explorer, IE Tab in Firefox, Sleipnir. Het enige dat nodig is, is een computer met een USB-poort.

IE Anywhere gebruiken

Ga als volgt te werk om IE Anywhere te gebruiken nadat u de USB-stick in de poort heeft geplaatst:

1. Open de map van de USB-stick en dubbelklik op de LastPass-IE Anywhere-toepassing om deze te openen. Er verschijnt een niet-actief LastPass-pictogram in uw systeemvak.
  2. Klik op het niet-actieve LastPass-pictogram en selecteer Aanmelden.
  3. Voer uw e-mailadres en hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Aanmelden. Als u meervoudige verificatie heeft ingeschakeld en geïnstalleerd krijgt u de vraag om uw verificatiecode in te voeren.
  4. Start vervolgens uw browser. Er verschijnt een actief LastPass-pictogram in de knoppenbalk van uw webbrowser. Als u hierop klikt, heeft u toegang tot alle standaard functies van LastPass.
  5. Om u af te melden van IE Anywhere, klikt u in de knoppenbalk van uw browser op hetzelfde actieve LastPass-pictogram en kiest u Afmelden. Klik na het afmelden met de rechtermuisknop op het niet-actief LastPass-pictogram in uw systeemvak en selecteer Afsluiten. U kunt nu de USB-stick uit de poort halen. Er blijven geen gegevens achter op de computer, er zijn geen bestanden aangemaakt, er is geen extensie geïnstalleerd en er blijven geen sporen van LastPass achter in het register van de computer.

Info over LastPass Pocket

LastPass Pocket is een zelfstandige toepassingen (beschikbaar voor Windows en Linux) die kan worden geïnstalleerd op uw beschikbaar als een browserloze optie. Het kan ook worden geïnstalleerd op een USB-stick, zodat u uw LastPass-gegevens mee kunt nemen. LastPass Pocket werkt als back-up en offline toegang voor uw kluis.

Omdat uw LastPass-gegevens altijd toegankelijk zijn via de browser-extensie of uw online kluis, is LastPass Pocket bedoeld om te worden gebruikt als u geen toegang heeft tot internet, maar informatie nodig heeft van een veilige notitie of site.

Met LastPass Pocket heeft u toegang tot alle gegevens in de lokaal gecachte en versleutelde versie van uw gegevens op uw lokale schijf. Met Pocket kunt u ook als uw LastPass-gegevens downloaden van de server en opslaan in een veilig en versleuteld bestand. Zoals altijd heeft u alleen toegang tot uw gegevens met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.

LastPass Pocket downloaden

Ga naar onze pagina Downloads en download LastPass Pocket voor uw besturingssysteem.  Verplaats vervolgens het opgeslagen bestand van uw computer naar een USB-stick. U kunt het nu gebruiken op iedere computer met een USB-poort.

LastPass Pocket gebruiken

Ga als volgt te werk om LastPass Pocket te gebruiken nadat u de USB-stick in de poort heeft geplaatst:

1. Open de map van de USB-stick en dubbelklik op de LastPass Pocket-toepassing om deze te openen.
  2. Voer uw e-mailadres en hoofdwachtwoord in als dat gevraagd wordt.
  3. U kunt kiezen uit de volgende opties:
  4. Klik op Openen. Als u meervoudige verificatie heeft ingeschakeld en geïnstalleerd krijgt u de vraag om uw verificatiecode in te voeren.

1. Na het aanmelden ontsleutelt LastPass Pocket uw gegevens en geeft al uw websites en veilige notities weer. U kunt eenvoudig de zoekbalk gebruiken om de gewenste gegevens te vinden. De volgende functies zijn ook via pictogrammen in de werkbalk beschikbaar (van links naar rechts):
    • Versleutelde gegevens van LastPass.com-account of lokaal bestand laden
    • Wachtwoorden weergeven als platte tekst
    • Groepenpaneel weergeven/verbergen
    • Notitiespaneel weergeven/verbergen
    • Detailpaneel weergeven/verbergen
    • Gebruikersnaam kopiëren naar het klembord
    • Wachtwoord kopiëren naar het klembord
    • URL kopiëren naar het klembord
    • Notities kopiëren naar klembord
    • Naam website kopiëren naar klembord
    • Naam groep kopiëren naar klembord